Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γερμανία Μόναχο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γερμανία Μόναχο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γερμανία Μόναχο

2

3 Πληθυσμός Η Γερμανία βρίσκεται στην Ευρώπη. Έχει πληθυσμό

4 Σημαία Συμβολίζει την επιθυμία για την ένωση των διαφόρων κρατιδίων σε ένα ενιαίο εθνικό κράτος, αλλά και την ελπίδα για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.

5 Αξιοθέατο 1 Το ιστορικό μουσείο της Γερμανίας ιδρύθηκε το 1987 από το Καγκελάριο της Γερμανίας. Βρίσκεται στο Βερολίνο.

6 Αξιοθέατο 2 Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Βερολίνου άνοιξε στο πρώην σιδηροδρομικό σταθμό Hamburger Bahnhof, το Νοέμβριο του 1996.

7 Αξιοθέατο 3 Το Μουσείο Berggruen βρίσκεται απέναντι από το Παλάτι του Charlottenburg οπότε μην χάσετε την ευκαιρία να το επισκεφτειτε.Το μουσείο αυτό είναι ένας επίγειος παράδεισος για τους λάτρεις του Πικάσσο.

8 Έθιμα-Παραδόσεις Στη Γερμανία το διάστημα που προηγείται των Χριστουγέννων είναι πολύ σημαντικό. Για τις οικογένειες τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα, το χριστουγεννιάτικο κέικ αποτελούν τα παραδοσιακά έθιμα της περιόδου. Χαρακτηριστικές είναι και οι χριστουγεννιάτικες αγορές στο κέντρο κάθε πόλης που εμφανίζονται από το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου και τελειώνουν την παραμονή των Χριστουγέννων.

9 Οι μπάγκοι της Χριστουγεννιάτικης αγοράς έχουν γλυκά, στολίδια και ζεστό κόκκινο γλυκό κρασί με μπαχαρικά. Στις 6η Δεκεμβρίου γιορτάζεται ο Σάνκτ Νίκολάους (ο Άγιος Νικόλαος) που είναι παρόμοιος του Άγιου Βασίλειου ως προς το έθιμο των δώρων. Στην λαογραφική του έκδοση φέρνει δώρα στα καλά παιδιά, αλλά και ένα δεματάκι βέργες για να δείρει τα παιδάκια που δεν ήταν φρόνιμα.

10 Γιατί θέλουμε να επισκευθούμε τη Γερμανία
Για να επισκευθούμε τα αξιοθέατα της. Γιατί έχουμε ακούσει ότι είναι πολύ ωραία. Και ονειρευόμασταν αυτό το ταξίδι από μικρές.


Κατέβασμα ppt "Γερμανία Μόναχο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google