Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ
1ο ΕΠΑ.Λ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΜΗΜΑ : Α Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

2 ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

3 ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

4 ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

5 ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

6 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΗΞΗ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ

7 1ο ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής Α’ Τα μέλη της ομάδας: -ΜΑΝΚΟΛΑΡΙ ΧΡΙΣΤΙΝΑ -ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ -ΠΗΡΟΥΝΗ ΜΑΡΙΑ -ΠΛΟΥΜΙ ΤΖΟΝΙ -ΤΕΡΖΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ -ΑΝΤΖΕΛΑ ΧΟΤΖΑ

8 Τι είναι μόδα? Μόδα είναι η παραδοσιακή τάση εκφράσεις τυποποιημένου τρόπου συμπεριφοράς ανάμεσα στα μέλη μιας κοινωνίας. Επίσης η λέξη προέρχεται από την λατινική λέξη ‘modus’, που συνιστάται στην απόδραση νέων ιδεών και τάσεων.

9 Πότε δημιουργήθηκε και πως ήταν το πρώτο ένδυμα;
Οι πρώτοι άνθρωποι εξελίχθηκαν στις περιοχές της Βορειοανατολικής Αφρικής κατά την διάρκεια εκατομμυρίων ετών και ο δυτικός πολιτισμός έχει τις ρίζες του στην αρχαία Μεσοποταμία πριν από με χρόνια. Η πρώτη μαρτυρία ενδύματος εντοπίζεται στην Ρωσία και υπολογίζεται ότι είναι χρόνων.

10 Ποια είναι οι αιτία της δημιουργίας του ενδύματος;
Αφού ο άνθρωπος πρώτα ικανοποιήσει τα αίσθημα της πείνας, άρχισε να ψάχνει τρόπους να καλύψει και παράλληλα να προστατέψει το σώμα του από τις καιρικές συνθήκες, όπως το κρύο, την βροχή, χιόνι κ.λπ.

11 Στον 16ο αιώνα π.Χ. υπήρχε η επίδειξη και ο ανταγωνισμός στα ακριβά υφάσματα , τα γουναρικά και τα κοσμήματα ήταν ένδειξη επιτυχίας, αλλά συχνά οδηγούσε σε απίστευτες υπερβολές. Αυτό συνέβη γιατί οι έμποροι και οι αστοί είχαν αρχίσει να αποκτούν ολοένα και περισσότερα χρήματα.

12 Η μόδα του 17ου αιώνα

13 Η ΜΟΔΑ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ

14 Ποιες είναι οι τάσεις στη μόδα σήμερα;

15 Για ποιον λόγο τα «πράσινα» υφάσματα έχουν πολλά οφέλη για τον χρήστη ?
Τα πράσινα υφάσματα έχουν πολλά οφέλη για τον χρήστη γιατί: Διευκολύνουν τη δερματική αναπνοή Δεν προκαλούν κνησμούς και αλλεργίες Μας προστατεύουν από τους μύκητες και την ακτινοβολία Νιώθουμε όλα τα οφέλη της ίνας (π.χ. την απαλότητα του βαμβακιού) Είναι θερμορυθμιστικά, δηλαδή μας Κρατάνε ζεστούς τον χειμώνα και δροσερούς το καλοκαίρι και απορροφούν τον ιδρώτα Αισθητικά είναι πιο μαλακά δεν έχουν χλωριωθεί

16 Περιοδικό VOGUE (τέλη 19ο αι.-σήμερα)

17 ~COCO CHANEL~ Η Κοκό Σανέλ ήταν μια από τις διασημότερες σχεδιάστριες μόδας του 20ού αιώνα. Έπαιξε ηγετικό ρόλο στην ιστορία της μόδας διότι προσάρμοζε συνεχώς τα σχέδια της, ανάλογα με τα ιστορικά γεγονότα που εξελίσσονταν στην εποχή της.

18  Ανέπτυξε ένα Πρότυπο Στυλ όπως:  Τα παντελόνια καμπάνες Τα κοντά μαλλιά  Το μαύρισμα από τον ήλιο
 Σχεδιαστικές καινοτομίες Τα μικρά καπέλα Το μικρό μαύρο φόρεμα Τα κοσμήματα Το άρωμα Νο.5 Το ταγέρ Chanel Η καπιτονέ τσάντα με την αλυσίδα Προϊόντα μακιγιάζ

19

20 ΔΕΡΜΑΤΟΣΤΙΞΙΑ ΤΑΤΟΥΑΖ
ΔΕΡΜΑΤΟΣΤΙΞΙΑ ΤΑΤΟΥΑΖ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

21 ΔΕΡΜΑΤΟΣΤΙΞΙΑ ΤΑΤΟΥΑΖ
ΔΕΡΜΑΤΟΣΤΙΞΙΑ ΤΑΤΟΥΑΖ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

22 ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η δερματοστιξία (τατουάζ) είναι ένα σχέδιο από μελάνι το οποίο εισχωρεί στο δέρμα, συνήθως μέσω της χρήσης μιας βελόνας. Το τατουάζ, με διάφορες μορφές, έχει χρησιμοποιηθεί διακοσμητικά και θρησκευτικά από τους ανθρώπους εδώ και χιλιάδες χρόνια, με παραδείγματα έργα τατουάζ που βρέθηκαν σε πολλά διατηρημένα προϊστορικά δείγματα.

23 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

24

25

26


Κατέβασμα ppt "Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google