Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

O ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ. By Green Piece Κονταξάκη Πανωραία Παπαγκίγκα Καλλιρόη Μουσταφάι Ελσίνα Μουσταφάι Ντενίσα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "O ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ. By Green Piece Κονταξάκη Πανωραία Παπαγκίγκα Καλλιρόη Μουσταφάι Ελσίνα Μουσταφάι Ντενίσα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 O ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ

2 By Green Piece Κονταξάκη Πανωραία Παπαγκίγκα Καλλιρόη Μουσταφάι Ελσίνα Μουσταφάι Ντενίσα

3 Ιστορία και ετυμολογία Ο άνθρακας είναι το χημικό στοιχείο με βάση το οποίο δομούνται όλες οι οργανικές ενώσεις και συνεπώς όλα τα βιολογικά μακρομόρια. Ως χημικό σύμβολο έχει το γράμμα C και ατομικό αριθμό 6. Είναι μέλος της ομάδας 14 του περιοδικού πίνακα. Tο άτομό του έχει τέσσερα ηλεκτρόνια διαθέσιμα για τη δημιουργία ομοιοπολικών χημικών δεσμών. Ο άνθρακας είναι ένα από τα λίγα χημικά στοιχεία που είναι γνωστά από την αρχαιότητα. Ο άνθρακας είναι ένα από τα λίγα χημικά στοιχεία που είναι γνωστά από την αρχαιότητα.

4 Ο ΒΙΟΓΕΩΧΗΜΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ

5 Στη βάση της ανταλλαγής του διοξειδίου του άνθρακα μεταξύ της ατμόσφαιρας και των βιοτικών παραγόντων των οικοσυστημάτων βρίσκεται η εναλλαγή δύο διαδικασιών: 1. η φωτοσύνθεση κατά την οποία προσλαμβάνεται το διοξείδιο του άνθρακα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή γλυκόζης & 1. η κυτταρική αναπνοή κατά την οποία οξειδώνεται η γλυκόζη και επιστρέφει το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

6 Αίτια διατάραξης του κύκλου του άνθρακα

7 Φυσικά Αίτια  Οργανικά απόβλητα  Εκρήξεις ηφαιστείων  Πυρκαγιές  Αναπνοή όλων των έμβιων όντων (χερσαίων και υδρόβιων)

8 Ανθρώπινες Δραστηριότητες  Πυρκαγιές  Υλοτόμηση  Εκχερσώσεις

9 Αστικές δραστηριότητες  Κατοικίες  Μεταφορές  Ορυκτά καύσιμα  Κτηνοτροφία  Αποψιλώσεις δασών

10 Διασύνδεση Με Τον Σύγχρονο Τρόπο Ζωής  Αστικοποίηση  Οικονομικές αξίες  Υπερπληθυσμός – Υπερκατανάλωση

11 ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ

12 Η καύση του άνθρακα οδήγησε στην απελευθέρωση τεράστιων ποσοτήτων διοξειδίου του άνθρακα. Η καύση του άνθρακα οδήγησε στην απελευθέρωση τεράστιων ποσοτήτων διοξειδίου του άνθρακα. Με αυτόν τον τρόπο  εξαντλούνται τα περιορισμένα αποθέματα του,  αυξάνεται η περιεκτικότητα της ατμόσφαιρας σε διοξείδιο του άνθρακα με τις επανειλημμένες καύσεις που είναι απαραίτητες για την επανάκτηση αυτής της ενέργειας,  ο ωκεανός δεν απορροφά αυτά τα απόβλητα με την ίδια ταχύτητα πού αποδεσμεύονται και  το διοξείδιο του άνθρακα συσσωρεύεται στην ατμόσφαιρα.

13 Περιβαλλοντικά προβλήματα που σχετίζονται με τη διατάραξη του κύκλου του άνθρακα

14 Η ενίσχυση του φαινομένου του θερμοκηπίου Η ενίσχυση του φαινομένου του θερμοκηπίου

15 Το φωτοχημικό νέφος είναι μια μορφή ρύπανσης της ατμόσφαιρας που εμφανίζεται σε μεγάλες πόλεις.

16 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ  Αδαμαντιάδου, ΣΜ., Γεωργάτου, Μ., Γιαπιτζάκης, Χ., Λάκκα, Νοτάρας, Δ., Φλωρεντίν, Ν., Χατζηγεωργίου, Γ., Χαντηκωντή, Ολ., Καλαιτζιδάκη, Μ., Πανταζίδης, Γ., > Ο.Ε.Δ.Β. Αθήνα 2005.  Αθανασάκης, Α., Κουσουρής,Θ., Κονταράτος, Σ., > Ο.Ε.Δ.Β, Αθήνα 2006.  Βουτσινός, Γ., Κοσμάς, Κ., Καλκάλης, Γ., Σούτσος, Κ., > Ο.Ε.Δ.Β, Αθήνα 2003.


Κατέβασμα ppt "O ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ. By Green Piece Κονταξάκη Πανωραία Παπαγκίγκα Καλλιρόη Μουσταφάι Ελσίνα Μουσταφάι Ντενίσα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google