Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Προώθηση και πώληση προϊόντων μέσω του Διαδικτύου. TMHMA ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τ.Ε.Ι. ΣΕΡΡΩΝ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ευάγγελος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Προώθηση και πώληση προϊόντων μέσω του Διαδικτύου. TMHMA ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τ.Ε.Ι. ΣΕΡΡΩΝ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ευάγγελος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Προώθηση και πώληση προϊόντων μέσω του Διαδικτύου. TMHMA ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τ.Ε.Ι. ΣΕΡΡΩΝ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ευάγγελος Ούτσιος Φοιτητής Βεζυρτζής Παντελής

2 ΣΚΟΠΟΣ Σκοπός αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι η σωστή και συγχρόνως επαγγελματική ανάπτυξη μιας φιλικής προς τον πελάτη εφαρμογής ηλεκτρονικού εμπορίου. Σκοπός αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι η σωστή και συγχρόνως επαγγελματική ανάπτυξη μιας φιλικής προς τον πελάτη εφαρμογής ηλεκτρονικού εμπορίου.

3 Η ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ  Δημιουργία μίας βάσης δεδομένων για την αποθήκευση των δεδομένων σε πίνακες.  Δημιουργία φιλικού ως προς τον πελάτη inteface για την αγορά των προϊόντων.  Δημιουργία χρηστικού και λειτουργικού περιβάλλοντος για τη διαχείριση του ηλεκτρονικού καταστήματος (update tool).

4 ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ  Ms SQL 2000  ASP  Macromedia DreamWeaver MX  Adobe Photoshop CS

5 PanVision DVD OnLine Shop Για την υλοποίηση της εφαρμογής χρησιμοποιήσαμε το εικονικό κατάστημα πώλησης DVD με όνομα PanVision DVD Shop. Για την υλοποίηση της εφαρμογής χρησιμοποιήσαμε το εικονικό κατάστημα πώλησης DVD με όνομα PanVision DVD Shop. Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να ανατρέξουν σε μια διαρκώς ανανεώσιμη βάση με τίτλους DVD και να κάνουν αγορές μέσα από ένα εύχρηστο και φιλικό περιβάλλον. Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να ανατρέξουν σε μια διαρκώς ανανεώσιμη βάση με τίτλους DVD και να κάνουν αγορές μέσα από ένα εύχρηστο και φιλικό περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα ο πελάτης κάνοντας εγγραφή, αποκτά το προσωπικό του κωδικό ο οποίος του επιτρέπει να έχει πρόσβαση στο κατάστημα οποιαδήποτε στιγμή και να κάνει τις αγορές του μέσα από ένα προσαρμοσμένο σε αυτόν περιβάλλον. Ταυτόχρονα, ο διαχειριστής, μέσα από μια πληθώρα επιλογών που του προσφέρει το update tool, μπορεί να προωθήσει κατάλληλα τα προϊόντα του. Ταυτόχρονα, ο διαχειριστής, μέσα από μια πληθώρα επιλογών που του προσφέρει το update tool, μπορεί να προωθήσει κατάλληλα τα προϊόντα του.

6 ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Βάση δεδομένων (database) είναι η συλλογή έργων, δεδομένων ή άλλων ανεξάρτητων στοιχείων, που είναι οργανωμένα με συστηματικό ή μεθοδικό τρόπο και προσιτά με ηλεκτρονικά ή άλλα μέσα. Βάση δεδομένων (database) είναι η συλλογή έργων, δεδομένων ή άλλων ανεξάρτητων στοιχείων, που είναι οργανωμένα με συστηματικό ή μεθοδικό τρόπο και προσιτά με ηλεκτρονικά ή άλλα μέσα.

7 ΤΥΠΟΙ ΒΑΣΕΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ  Τοπικές Βάσεις Δεδομένων  Client/Server Βάσεις Δεδομένων

8 client-server computing  Τι είναι το client-server computing;  Γενικά, το client-server computing αναφέρεται σε μια βασική αλλαγή στο στυλ των υπολογιστών, την αλλαγή από τα συστήματα που βασίζονται στα μηχανήματα στα συστήματα που βασίζονται στον χρήστη.  Ειδικότερα, ένα σύστημα client-server είναι ένα σύστημα στο οποίο το δίκτυο ενώνει διάφορους υπολογιστικούς πόρους, ώστε οι clients (ή αλλιώς front end) να μπορούν να ζητούν υπηρεσίες από έναν server (ή αλλιώς back end), ο οποίος προσφέρει πληροφορίες ή επιπρόσθετη υπολογιστική ισχύ.

9 Client/Server ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης DVD στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί βάση δεδομένων τύπου Client-Server. Και αυτό γιατί υπάρχει ένας κεντρικός υπολογιστής(Server) τον οποίο διαχειρίζεται ο ιδιοκτήτης. Oι επιμέρους υπολογιστές (Client) τους οποίους χρησιμοποιούν οι πελάτες, συνδέονται με τον κεντρικό υπολογιστή μέσω του διαδικτύου. Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης DVD στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί βάση δεδομένων τύπου Client-Server. Και αυτό γιατί υπάρχει ένας κεντρικός υπολογιστής(Server) τον οποίο διαχειρίζεται ο ιδιοκτήτης. Oι επιμέρους υπολογιστές (Client) τους οποίους χρησιμοποιούν οι πελάτες, συνδέονται με τον κεντρικό υπολογιστή μέσω του διαδικτύου.

10 Η ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ PanVision online dvd shop. Προεκειμένου να δημιουργήσουμε μια αξιόπιστη, χρηστική, επεκτάσιμη και μεταφέρσιμη βάση δεδομένων, αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε την Ms Sql 2000. Σε αυτήν αποθηκεύονται όλα τα δεδομένα τα οποία καταχωρούνται από τον διαχειριστή του συστήματος μέσω του update tool καθώς και αυτόματα από το interface του πελάτη. Προεκειμένου να δημιουργήσουμε μια αξιόπιστη, χρηστική, επεκτάσιμη και μεταφέρσιμη βάση δεδομένων, αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε την Ms Sql 2000. Σε αυτήν αποθηκεύονται όλα τα δεδομένα τα οποία καταχωρούνται από τον διαχειριστή του συστήματος μέσω του update tool καθώς και αυτόματα από το interface του πελάτη.

11 ΣΥΝΔΕΣΗ ΒΑΣΗΣ-ASP Καταρχήν χρησιμοποιούμε το εργαλείο ODBC. Καταρχήν χρησιμοποιούμε το εργαλείο ODBC. Το ODBC είναι το πιο γνωστό εργαλείο για τη σύνδεση βάσεων δεδομένων. Το ODBC είναι το πιο γνωστό εργαλείο για τη σύνδεση βάσεων δεδομένων.

12 Βήματα για την δημιουργία ODBC Driver  Start->Settings->Control Panel  Administrative Tools  Eπιλέγουμε Data Sources (ODBC)  Επιλέγουμε το Tab User DSN

13 Το παράθυρο ODBC Data Source Administrator Πατάμε το κουμπί Add…

14 Δημιουργία ενός καινούριου Data Source

15 New Data Source για τον Sql Server

16 New Data Source για τον Sql Server (2)

17 New Data Source για τον Sql Server (3)

18 New Data Source για τον Sql Server (4)

19 Bασικές Λειτουργείες Εφαμογής (User Interface) 1. Εμφάνιση ταινιών ανάλογα με τις προτιμήσεις του πελάτη. 2. Λεπτομερής αναζήτηση με χρήση φόρμας. 3. Εισαγωγή στο καλάθι αγορών. 4. Προσωπική καρτέλα χρήστη με όλα του τα στοιχεία.

20 Bασικές Λειτουργείες Εφαμογής (Update Tool) 1. Προσθήκη νέων προϊόντων. 2. Διαχείρηση υπάχοντων προϊόντων. 3. Στατιστικά στοιχεία βάσει των αγορών. 4. Διαχείριση παραγγελιών.

21 Ακολουθεί παρουσίαση της εφαρμογής.


Κατέβασμα ppt "Προώθηση και πώληση προϊόντων μέσω του Διαδικτύου. TMHMA ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τ.Ε.Ι. ΣΕΡΡΩΝ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ευάγγελος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google