Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Νικόλας - Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ - ΑΠΘ 2014-2015 Τάξη Ε 2.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Νικόλας - Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ - ΑΠΘ 2014-2015 Τάξη Ε 2."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Νικόλας - Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ - ΑΠΘ 2014-2015 Τάξη Ε 2

2 Η Ολυμπία, υπήρξε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας αφιερωμένο στον Δία, πατέρα των θεών και των ανθρώπων. Ήταν ο τόπος που γίνονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες οι οποίοι τελούνταν στο πλαίσιο των Ολυμπίων, της πιο σημαντικής εορτής των Ελλήνων κατά το μεγαλύτερο διάστημα της αρχαιότητας.

3 Αντίστοιχες γιορτές ήταν τα Πύθια που διοργανώνονταν προς τιμήν του Απόλλωνος στους Δελφούς, τα Ίσθμια προς τιμήν του Ποσειδώνος στον Ισθμό της Κορίνθου και τα Νεμέα, επίσης προς τιμήν του Διός στο ιερό του στη Νεμέα.

4 Στην Ολυμπία, εντός του μεγαλοπρεπούς ναού του θεού, βρισκόταν το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Διός, έργο του Φειδία, το οποίο ήταν γνωστό στην αρχαιότητα ως ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου.

5 Η αφετηρία των Ολυμπιακών Αγώνων τοποθετείται στο 776 π. Χ. και τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια. Το 394 μ. Χ. ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας Θεοδόσιος Α ' απαγόρευσε την τέλεσή τους γιατί θεωρούνταν παγανιστικοί.

6 Ηλεκτρονικές Πηγές Κείμενο :Wikipedia Εικόνες :Google Εικόνες,Wikipedia

7 Νικόλας - Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ - ΑΠΘ 2014-2015 Τάξη Ε 2


Κατέβασμα ppt "Νικόλας - Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ - ΑΠΘ 2014-2015 Τάξη Ε 2."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google