Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 ανάγκη μείωσης του κόστους λειτουργίας της θέρμανσης  απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα  προστασία του περιβάλλοντος από το βλαβερό CO2.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " ανάγκη μείωσης του κόστους λειτουργίας της θέρμανσης  απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα  προστασία του περιβάλλοντος από το βλαβερό CO2."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1  ανάγκη μείωσης του κόστους λειτουργίας της θέρμανσης  απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα  προστασία του περιβάλλοντος από το βλαβερό CO2

2  είναι μηχανήματα υψηλής απόδοσης τα οποία « αντλούν » θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος, το έδαφος κ. λ. π. και την διοχετεύουν προς έναν άλλο χώρο, με τη βοήθεια ενός εργαζόμενου μέσου και την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας  Οι αντλίες Θερμότητας απορροφούν περίπου το 75% της απαιτούμενης ενέργειας για θέρμανση και ψύξη από το περιβάλλον. Το υπόλοιπο 25% το παίρνουμε με την μορφή της ηλεκτρικής ενέργειας

3 Αντλία θερμότητας Boiler ζεστού νερού χρήσης Fan Coils ( ψύξη ) ενδοδαπέδια σωλήνωση ΧΡΗΣΕΙΣ

4 Πηγή θερμότητας Εκτονωτική βαλβίδα Απόδοση θερμότητας Συμπυκνωτή Συμπιεστή Εξατμιστή

5  Δεν ρυπαίνει την τοπική ατμόσφαιρα με καυσαέρια.  Παρέχει ασφάλεια  Εξοικονομεί χώρο ( λεβητοστασίου, καμινάδας, δεξαμενής ) & χρόνο παραλαβής καυσίμου.  Απεξάρτηση από τροφοδοσία καυσίμου.  Σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση.  Με την ίδια εγκατάσταση μπορεί να επιτευχθεί ψύξη το καλοκαίρι  Λειτουργία σε ακραίες θερμοκρασίες : από -10°C / +40 °C  Απλή τοποθέτηση

6 Κόστος θέρμανσης κατοικίας 100 τ. μ

7  Το φυσικό αέριο είναι ένα αέριο μείγμα υδρογονανθράκων, βασικό συστατικό του οποίου είναι το μεθάνιο.  Βρίσκεται σε υπόγεια κοιτάσματα της γης μόνο του είτε συνυπάρχει με κοιτάσματα πετρελαίου.  Είναι μια « φυσική μορφή ενέργειας » που μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία και κάνει τέλεια καύση στις κατάλληλες συσκευές.

8  Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και υδρογόνου  Οικιακή χρήση : Θέρμανση, Μαγείρεμα κλιματισμός  Καύσιμο οχημάτων

9  Οικονομία οικονομική επιλογή και ενεργειακή επένδυση σε βάθος χρόνου (20% χαμηλότερη τιμή από το πετρέλαιο )  Ευκολία στη χρήση είναι πάντα διαθέσιμο  Καθαριότητα και εξοικονόμηση χώρου δεν απαιτείται εγκατάσταση δεξαμενής, και δεν υπάρχουν δυσάρεστες οσμές και υπολείμματα του πετρελαίου.  Μειωμένο κόστος συντήρησης συσκευών μειωμένο κόστος συντήρησης συσκευών και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής εξαιτίας της καθαρής καύσης του φυσικού αερίου  Φιλικότητα προς το περιβάλλον Το φυσικό αέριο είναι το πιο καθαρό και λιγότερο ρυπογόνο συμβατικό καύσιμο αφού η καύση του παράγει λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα

10 Για μία μονοκατοικία 120 τ. μ. που δεν υπάρχει ήδη παροχή φυσικού αερίου θα χρειαστείτε :  Τέλη Σύνδεσης : 440€  Συσκευές φυσικού αερίου : Ο ατομικός λέβητας ( με ενσωματωμένο καυστήρα ) φυσικού αερίου για θέρμανση κοστίζει περίπου : 1200€  Εσωτερική εγκατάσταση : Η εσωτερική εγκατάσταση ( βάνες και σωληνώσεις μήκους 12 μ από το μετρητή μέχρι τις συσκευές ) είναι ( ενδεικτικά ) της τάξης των : 400€  Συνολικό κόστος με ΦΠΑ : για τα παραπάνω : 2510€

11 Παραδοσιακό τζάκι :  τοπική θέρμανση  βαθμός απόδοσης 10-15% Ενεργειακό τζάκι :  βαθμός απόδοσης 70-85%  δυνατότητα κεντρικής θέρμανσης  θερμαίνεται ο αέρας και διανέμεται στο χώρο  μειωμένη κατανάλωση ξύλων  μειωμένες εκπομπές ρύπων

12

13 Κόστος : Το κόστος των ενεργειακών τζακιών κυμαίνεται από 2.000 – 3.500 ευρώ για μία μικρή εγκατάσταση ενώ για μεγαλύτερες εστίες μπορεί να φτάσει τα 5.000 – 6.000 ευρώ. Μετατροπή απλού σε ενεργειακό : Το κόστος αυτής της μετατροπής κυμαίνεται από 1.200-2.500 ευρώ.

14 Οι Λέβητες Στερεών Καυσίμων είναι η ιδανική λύση για οικιακή θέρμανση, είναι κατασκευασμένοι για να λειτουργούν με καύσιμα φιλικά προς το περιβάλλον όπως πυρηνόξυλο, ξύλο, πέλλετ, (βιοκαύσιμα)

15  Οι μπρικέτες αποτελούν ένα ανανεώσιμο οικολογικό βιοκαύσιμο χωρίς χημικά πρόσθετα με υγρασία 6-8%, θερμαντική ισχύ 4.500 έως 5.000 kcal/kg και στάχτη ≤ 1%.  Τα πέλλετ διατίθενται στην αγορά σε σάκους των 15 κιλών, σε παλέτες των 70 σακιών βάρους 1050 κιλών και σε jumbo bags του ενός τόνου.. Τα πέλλετ εμφανίζουν ποσοστό καύσης που ξεπερνά το 94% δηλ.  Τα καυσόξυλα ( η δρυς, η οξιά, η ελιά και το έλατο ). Μεγαλύτερη θερμαντική αξία έχει το έλατο και έπονται η οξιά και η βελανιδιά. Τα ιδανικότερα προς καύση ξύλα είναι αυτά που έχουν ξεραθεί πλήρως.

16 Το ξύλο αποτελεί κλασική πηγή ενέργειας και είναι αξιόπιστο καύσιμο. Για κάθε λίτρο πετρελαίου θέρμανσης που αντικαθίσταται από ξύλο εξοικονομούνται 3 κιλά διοξειδίου του άνθρακα (CO2) τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα απελευθερώνονταν στην ατμόσφαιρα.

17  Το pellet παράγεται από προϊόντα επεξεργασίας ξύλου ή και φυτών ( π. χ. πριονίδια, αγριαγκινάρα ) και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία ( περίπου 10%) και έτσι κατά την καύση του παρέχει πολύ υψηλή απόδοση.

18 Έχουν 6 φορές λιγότερη υγρασία από το ξύλο και μεγάλη θερμογόνο δύναμη. Συσκευάζονται σε πακέτα και έχουν 5 φορές λιγότερη τέφρα από αυτή του ξύλου.

19

20 Η Υπέρυθρη Θέρμανση είναι μια καινοτόμος τεχνολογία εκπομπής υπέρυθρης θερμότητας, στο ίδιο μήκος κύματος με αυτή που εκπέμπει ο ήλιος, αλλά και το ανθρώπινο σώμα. Πρόκειται για μια τεχνολογία που επιτρέπει την απευθείας θέρμανση των στερεών σωμάτων, είτε οργανικών, είτε ανόργανων ( ανθρώπων, ζώων και αντικειμένων ), χωρίς την ανάγκη θέρμανσης του ενδιάμεσου αέρα.

21 Πάνελ υπέρυθρηςΑπλά θερμαντικά

22

23  Απόλυτη αυτονομία θέρμανσης  Δεν χρειάζεται χώρος για λεβητοστάσιο και δεξαμενή πετρελαίου ( οικονομία χώρου )  Δεν χρειάζονται πρόσθετες εργασίες ( μερεμέτια, εμφανείς σωλήνες θέρμανσης )  Αφήνει ελεύθερους τους τοίχους για χαμηλά έπιπλα ( οικονομία χώρου )  Υγιεινή θέρμανση, στεγνώνει την υγρασία από τους τοίχους  Χαμηλότερη κατανάλωση από το συμβατικό τρόπο θέρμανσης  Δε δημιουργεί ρεύματα αέρα μέσα στο σπίτι

24

25


Κατέβασμα ppt " ανάγκη μείωσης του κόστους λειτουργίας της θέρμανσης  απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα  προστασία του περιβάλλοντος από το βλαβερό CO2."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google