Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τι παίρνω μαζί μου στο Βουνό

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τι παίρνω μαζί μου στο Βουνό"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τι παίρνω μαζί μου στο Βουνό
Τι παίρνω μαζί μου στο Βουνό Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα πριν ξεκινήσει κάποιος για το βουνό είναι να έχει φτιάξει ένα καλό σακίδιο και να έχει ντυθεί κατάλληλα. Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά:

2 ένα ζευγάρι ορειβατικά μποτάκια τα οποία να πιάνουν στον αστράγαλο, φυσικά οι απλές πεζοπορικές εκδρομές μπορούν να γίνουν και με ένα καλό αθλητικό παπούτσι. προτιμάμε κάλτσες μάλλινες ή συνθετικές και όχι βαμβακερές ένα άνετο παντελόνι ή κολάν ανάλογα με την εποχή, το οποίο να στεγνώνει εύκολα σε περίπτωση που βραχεί ντυνόμαστε σε στρώσεις σαν κρεμμύδι, αποφεύγουμε ρούχα βαριά (όπως πουλόβερ) τα οποία όταν βραχούν γίνονται βαριά και δεν στεγνώνουν. Το ιδανικό είναι ένα ισοθερμικό μπλουζάκι, ένα φλις και ένα αδιάβροχο και αντιανεμικό μπουφάν.

3 ανάλογα με την εποχή έχουμε μαζί μας σκούφο ή καπέλο και γάντια.
ένα ζευγάρι μπατόν, δεν είναι απαραίτητα αλλά μας βοηθούν και στην καλύτερη ισορροπία αλλά και προστατεύουν τα γόνατά μας.

4 Στο σακίδιο: ένα καλό σακίδιο γύρω στα 40-60L, καλό είναι να έχει και ζώνη στη μέση νερό 1,5-2L είναι υπεραρκετά φαγητό, παίρνουμε κάτι ελαφρύ (όχι κεφτεδάκια κτλ), ένα απλό σάντουιτς ή και κάποιο φρούτο, ξηρούς καρπούς, σταφίδες, σοκολάτα γυαλιά ηλίου αντηλιακό φακό, σπίρτα χαρτί φαρμακείο σακούλες

5 Χειμερινό βουνό: Αν η εκδρομή μας είναι το χειμώνα παίρνουμε και τα εξής: κατά προτίμηση ορειβατικό μποτάκι άκαμπτο γκέτες κραμπόν πιολέ θερμοεσώρουχα χοντρά αδιάβροχα γάντια φλις παντελόνι ή αντιανεμικό Επίσης παίρνουμε μαζί μας δεύτερα ρούχα, κάλτσες και παπούτσια για να αλλάξουμε σε περίπτωση που βραχούμε.

6 Στο βουνό ακούμε πάντα τον αρχηγό και θυμόμαστε να μην πετάμε σκουπίδια (και τα αποτσίγαρα σκουπίδια είναι) και να μην διαταράσσουμε την ησυχία. Φίλιππος Καλογερόπουλος


Κατέβασμα ppt "Τι παίρνω μαζί μου στο Βουνό"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google