Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Από τους μαθητές: Υπεύθυνος καθηγητής: Θάνος Μπαξεβάνης Στέφανος Καραμπέτσας Κωνσταντίνος Σώζος Θεοδώρα Καλιακάτσου Σχολική χρονιά: Ελευθερία Αργυρίου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Από τους μαθητές: Υπεύθυνος καθηγητής: Θάνος Μπαξεβάνης Στέφανος Καραμπέτσας Κωνσταντίνος Σώζος Θεοδώρα Καλιακάτσου Σχολική χρονιά: Ελευθερία Αργυρίου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Από τους μαθητές: Υπεύθυνος καθηγητής: Θάνος Μπαξεβάνης Στέφανος Καραμπέτσας Κωνσταντίνος Σώζος Θεοδώρα Καλιακάτσου Σχολική χρονιά: Ελευθερία Αργυρίου 2014-2015

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρόλογος Ερευνητικά ερωτήματα Trailer ταινίας Trailer ταινίας Συμπεράσματα Κριτική τοποθέτηση Σχολιασμός ταινίας Φωτογραφίες Πηγές

3 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Επιλέξαμε αυτού το είδος πρότζεκτ για να μάθουμε περισσότερα για τα μαθηματικά με έναν διασκεδαστικό τρόπο. Επίσης, η ταινία η οποία επιλέξαμε μας βοήθησε να κατανοήσουμε ότι τα μαθηματικά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στις ζωές μας. Τέλος, ενημερωθήκαμε καλύτερα για τους πρώτους αριθμούς οι οποίοι έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία.

4 Με τι ασχολείται η ταινία: Η ταινία ασχολείται με έξι άτομα, άγνωστα μεταξύ τους, που ο καθένας έχει τον δικό του σημαντικό ρόλο για να καταφέρουν να ξεφύγουν από τον κύβο, ο οποίος κρύβει πολλές θανάσιμες παγίδες.

5 Οι ρόλοι των ηθοποιών: Μια μαθηματική ιδιοφυία: Leaven Ένας αστυνομικός: Quentin Μία ψυχολόγος: Holloway Ένας δράστης φυλακών: Wren Ο κατασκευαστής του κύβου: Worth Ένας νοηματικά καθυστερημένος: Kazan

6 Το νόημα της ταινίας: Μέσα από αυτήν την ταινία μπορούμε να καταλάβουμε ότι τα μαθηματικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην ζωή των ανθρώπων εκείνων διότι με τα μαθηματικά κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα το οποίο είχε προκύψει.

7 Που διαδραματίζεται και πότε: Σε έναν τεράστιο κύβο το 1997

8 Ο ρόλος των ηθοποιών: Η Leaven: βοήθησε με το να λύνει μαθηματικά προβλήματα τα οποία καθόριζαν την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται. Ο Worth: βοήθησε την Leaven στο να καταλάβει την δομή του κτηρίου. Η Holloway: βοήθησε στην ψυχολογία των χαρακτήρων και ειδικότερα του Kazan. O Kazan: βοήθησε στο να βρει τον διαιρέτη των αριθμών, οι οποίοι αριθμοί, βοήθησαν στην έξοδο τους.

9 Που χρησίμευσαν τα μαθηματικά: Τα μαθηματικά έπαιξαν τον πιο σημαντικό ρόλο στην ταινία αφού βοήθησαν στην εύρεση της εξόδου της γεωγραφικής τοποθεσίας την εύρεση του σωστού δωματίου το οποίο δεν περιείχε παγίδες

10 Τα οφέλη της ταινίας: Η ταινία θέλει να μας δείξει ότι στην ανάγκη για επιβίωση κάποιοι άνθρωποι μπορούν να συνεργαστούν ενώ άλλοι μπορούν να φτάσουν σε πρόθυρα νευρικής κρίσης.

11 Πρώτοι αριθμοί: Στα μαθηματικά πρώτος αριθμός (ή απλά πρώτος) είναι ένας φυσικός αριθμός μεγαλύτερος της μονάδας με την ιδιότητα οι μόνοι φυσικοί διαιρέτες του να είναι η μονάδα και ο εαυτός του. Ένας φυσικός αριθμός μεγαλύτερος της μονάδας, ο οποίος δεν είναι πρώτος αριθμός ονομάζεται σύνθετος αριθμός. Το θεμελιώδες θεώρημα της αριθμητικής καθορίζει το βασικό ρόλο των πρώτων αριθμών στη θεωρία αριθμών: κάθε ακέραιος αριθμός μεγαλύτερος του 1 μπορεί να γραφεί ως γινόμενο πρώτων κατά μοναδικό τρόπο.

12 Πρώτοι αριθμοί 2: Η μοναδικότητα σε αυτό το θεώρημα προϋποθέτει την εξαίρεση του 1 ως πρώτου αριθμού επειδή ένας πρώτος μπορεί να περιέχει αυθαίρετα πολλές φορές το 1 σε κάθε γινόμενο. Υπάρχουν άπειροι σε πλήθος πρώτοι αριθμοί, όπως απέδειξε ο Ευκλείδης περίπου στο 300 π.Χ. Δεν υπάρχει κανένας γνωστός τύπος ο οποίος να διαχωρίζει όλους τους πρώτους αριθμούς από τους σύνθετους.

13 Πρώτοι αριθμοί 3: Ωστόσο, η κατανομή των πρώτων αριθμών, όπως λέμε τη στατιστική συμπεριφορά των πρώτων γενικά, μπορεί να μοντελοποιηθεί. Το πρώτο αποτέλεσμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι το θεώρημα πρώτων αριθμών, το οποίο αποδείχτηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, το οποίο λέει ότι η πιθανότητα ενός τυχαία επιλεγμένου αριθμού n να είναι πρώτος είναι αντιστρόφως ανάλογη του πλήθους των ψηφίων ή του λογαρίθμου του n.

14 Trailer

15 Συμπεράσματα: Χωρίς την γνώση των μαθηματικών οι πρωταγωνιστές μας δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν από τις παγίδες που τους καταδίωκαν. Ακόμα και οι νοηματικά καθυστερημένοι μπορούν, σε κρίσιμες καταστάσεις, να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους.

16 Κριτική τοποθέτηση Κλειστοφοβικό, πανέξυπνο, απειλητικό, εφιαλτικό, αγωνιώδες είναι πέντε λέξεις που έρχονται κατευθείαν στο μυαλό μου όταν βλέπω τον τίτλο ή το εξώφυλλο της συγκεκριμένης ταινίας. Το «Cube» είναι μια πολύ διαφορετική ταινία και αρκετά δύσκολο να ενταχθεί σ’ ένα ορισμένο είδος αφού συνιστά ξεχωριστή κατηγορία από μόνο του. Αυτό το διαμάντι καναδικής προέλευσης συνδυάζει άρτια τον ψυχολογικό τρόμο, την επιστημονική φαντασία, τις ανθρώπινες αδυναμίες και τα μαθηματικά σ’ ένα εκρηκτικό μείγμα που αφήνει τον θεατή με ανοιχτό το στόμα! -HorrorMovies

17 Σχολιασμός ταινίας Ήταν μία πολύ καλοστημένη ταινία με ενδιαφέρον περιεχόμενο. Είχε πολύ καλά γραφικά για την εποχή της και οι ηθοποιοί ανταπεξήλθαν πολύ σωστά στους ρόλους τους.

18 Φωτογραφίες

19 Πηγές http://www.horrormovies.gr/movies/cube-1997/ https://www.google.gr/search?q=the+cube&biw=1366 &bih=631&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=dSTCVL 3YDInZasevgLAC&ved=0CAYQ_AUoAQ#tbm=isch&q =the+cube+movie&imgdii=_&imgrc=IzW- inzkqc1JlM%253A%3BOTvlXS7qgGBz7M%3Bhttp%253 A%252F%252F91.207.61.14%252Fm%252Fuploads%252 Fv_p_images%252F1997%252F09%252F4402_12_scree nshot.png%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.mr- movie.com%252Fcube-movie.html%3B640%3B352


Κατέβασμα ppt "Από τους μαθητές: Υπεύθυνος καθηγητής: Θάνος Μπαξεβάνης Στέφανος Καραμπέτσας Κωνσταντίνος Σώζος Θεοδώρα Καλιακάτσου Σχολική χρονιά: Ελευθερία Αργυρίου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google