Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΝΚΑΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Δαλιακοπούλου Βαρβάρα, Δεληγιάννη Μαριορή, Δικιδίκη Κωνσταντίνα, Χατζηβασιλέλλη Νίκη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΝΚΑΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Δαλιακοπούλου Βαρβάρα, Δεληγιάννη Μαριορή, Δικιδίκη Κωνσταντίνα, Χατζηβασιλέλλη Νίκη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΝΚΑΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Δαλιακοπούλου Βαρβάρα, Δεληγιάννη Μαριορή, Δικιδίκη Κωνσταντίνα, Χατζηβασιλέλλη Νίκη

2 ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΟΥΣ ΙΝΚΑΣ ΓΙΑΤΙ: ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ

3 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΟΙ ΙΝΚΑΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ 15 ο – 16 ο ΑΙΩΝΑ μ.Χ. Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΤΑΝ ΣΤΑ 6 – 20 ΕΚΑΤ. ΠΕΡΙ ΤΟ 1520 μ.Χ. Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΙΝΚΑΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΗ, ΔΙΟΤΙ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΤΡΕΣ. Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΡΕΑΣΤΗΚΕ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ. ΟΙ ΙΝΚΑΣ ΤΡΕΦΟΝΤΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ, ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΧΡΥΣΟ ΤΟΥΣ, ΕΠΙΣΗΣ ΤΡΕΦΟΝΤΑΝ ΜΕ ΚΙΝΟΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ ΚΑΙ ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΤΡΩΓΑΝ ΑΜΑΡΑΝΘΟ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΠΟΛΥ ΙΕΡΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΩΔΕΣ ΦΥΤΟ, ΕΤΗΣΙΟ ΦΥΤΟ. ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΙΝΚΑΣ ΗΤΑΝ Η ΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΛΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ Η ΓΕΩΡΓΙΑ,Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ. ΟΙ ΙΝΚΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΦΥΛΛΑ ΚΟΚΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΖΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΟΥΣ.

4 ΟΙ ΙΝΚΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΠΕΡΟΥ, ΕΚΟΥΑΔΟΡ, ΒΟΛΙΒΙΑ, ΧΙΛΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ10.000.000 ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟΣ,ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΕΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΤΥΡΙ, ΓΑΡΙΔΕΣ, ΩΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ ΓΛΩΣΣΑΚΕΤΣΟΥΑ, ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑΓΕΩΡΓΙΑ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ, ΥΦΑΝΤΙΚΗ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ ΜΕΙΩΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥΣ

5 ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΙΝΚΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΒΑΜΒΑΚΙ, ΜΑΛΛΙ ΑΠΟ ΛΑΜΑ, ΑΛΠΑΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΒΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΝΤΙΚΗ.

6 ΤΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ; ΤΟΤΕ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΝΑΩΝ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ (ΕΝΤΟΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ) ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΗΛΟ ΚΑΙ Η ΣΤΕΓΗ ΑΠΟ ΑΧΥΡΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟΣΟ ΟΙ ΙΝΚΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΤΣΟΥΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ.

7 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ-ΠΗΓΕΣ Βικιπαίδεια Dim-rizou.pel.sch.gr www.nationalgeographic.gr


Κατέβασμα ppt "ΙΝΚΑΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Δαλιακοπούλου Βαρβάρα, Δεληγιάννη Μαριορή, Δικιδίκη Κωνσταντίνα, Χατζηβασιλέλλη Νίκη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google