Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κυπροκλασική Περίοδος Ευαγόρας Α΄ (435-374/73 π.Χ.) Η παρουσίαση έγινε από τον Σάββα Χαραλάμπους Φιλόλογο στη Β’ Τεχνική Σχολή Λεμεσού.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κυπροκλασική Περίοδος Ευαγόρας Α΄ (435-374/73 π.Χ.) Η παρουσίαση έγινε από τον Σάββα Χαραλάμπους Φιλόλογο στη Β’ Τεχνική Σχολή Λεμεσού."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κυπροκλασική Περίοδος Ευαγόρας Α΄ (435-374/73 π.Χ.) Η παρουσίαση έγινε από τον Σάββα Χαραλάμπους Φιλόλογο στη Β’ Τεχνική Σχολή Λεμεσού

2 προχώρησε με δεξί βέλος Επιστροφή με αριστερό βέλος Τύρος 1) Στην ενδυνάμωση του βασιλείου της Σαλαμίνας (οικονομικά, πολιτιστικά, στρατιωτικά). 2) Στην εδραίωση της κυριαρχίας του σε όλα τα Κυπριακά Βασίλεια (ενιαίο κυπριακό κράτος). 3) Στην ανάπτυξη έντονης διπλωματικής και στρατιωτικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου Ευαγόρας Α΄ (435-374/73 π.Χ.) Αίγυπτος Συρακούσες Σαλαμίνα Διερεύνηση Κιλικία Η πολιτική του κινήθηκε σε τρία επίπεδα: Σπάρτη Περσική Αυτοκρατορία Ενεργοποίησε τους συνδέσμους κάνοντας κλικ πάνω τους Αθήνα

3 Επιστροφή στο χάρτη και το κείμενο Κάνε κλικ με το ποντίκι

4 Περσική Αυτοκρατορία

5 Επιστροφή στο χάρτη και το κείμενο Κάνε κλικ με το ποντίκι

6 Κούριον Αμαθούς Ιδάλιον Κίτιον Ταμασός Γόλγοι Λήδρα Χύτροι Έγκωμη ή Αλάσια Κερύνεια Λάπηθος Σαλαμίνα Σόλοι Παλαίπαφος Νέα Πάφος Μάριον Βασίλεια της Κύπρου Βουνί Μπορείτε να κάνετε κλικ στους κύκλους ορισμένων πόλεων για να δείτε περισσότερες πληροφορίες Δείτε επίσης που βρίσκονται οι αρχαιολογικοί χώροι στο Google Earth Google Earth

7 Επιστροφή στο χάρτη και το κείμενο Κάνε κλικ με το ποντίκι

8 Σαλαμίνα

9 Επιστροφή στο χάρτη και το κείμενο Κάνε κλικ με το ποντίκι

10 Εκστρατείες των Περσών (500-479 π.Χ) Ο ελληνικός Κόσμος κατά τους Περσικούς Πολέμους (χάρτης)(χάρτης) Η τρίτη Περσική εισβολή (χάρτης)(χάρτης) Η μάχη των Θερμοπυλών και η κινήσεις των Περσών (χάρτης)(χάρτης) Η ναυμαχία της Σαλαμίνας (χάρτης)(χάρτης) Η μάχη του Μαραθώνα (χάρτης)(χάρτης) Περαιτέρω διερεύνηση (ιστοσελίδες)

11

12

13

14

15 Μάχη του Μαραθώνα Από την ιστοσελίδα: http://joseph_berrigan.tripod.com/ancientbabylon/id27.html

16 Επιστροφή στο χάρτη και το κείμενο Κάνε κλικ με το ποντίκι

17 Στρατιωτικές Επιχειρήσεις Α΄Εκστρατεία: 478 π.Χ. Από Πανελλήνια Συμμαχία με αρχηγό το Σπαρτιάτη Παυσανία (30 αθηναϊκά και 20 πελοποννησιακά πλοία και άλλες συμμαχικές δυνάμεις). Εκδίωξαν τις περσικές φρουρές από τις ελληνικές πόλεις όχι όμως και από τις φοινικικές πόλεις του νησιού Β΄Εκστρατεία: 459 π.Χ. Από Αθηναϊκή Συμμαχία με αρχηγό τον Αθηναίο στρατηγό Χαριτιμίδη (200 πλοία). Πρόσκαιρη απελευθέρωση των ελληνικών πόλεων, όμως αναγκάστηκαν να φύγουν για να βοηθήσουν την Αίγυπτο εναντίων των Περσών. Γ΄Εκστρατεία: 450/449 π.Χ. Από Αθηναϊκή Συμμαχία με αρχηγούς τον Κίμωνα και τον Αναξικράτη (200 Τριήρεις). Νίκη σε ναυμαχία στην Πάφο (κατά των Κιλίκων και Φοινίκων), κατάληψη Μάριου, απελευθέρωση Σόλων, πολιορκία Κιτίου (θάνατος του Κίμωνα), νίκη σε ναυμαχία στην Σαλαμίνα (κατά Περσών και Φοινίκων – αλλά θάνατος Αναξικράτη)

18 Α΄ Εκστρατεία

19 Β΄ Εκστρατεία

20 Γ΄ Εκστρατεία

21 Επιστροφή στο χάρτη και το κείμενο Κάνε κλικ με το ποντίκι


Κατέβασμα ppt "Κυπροκλασική Περίοδος Ευαγόρας Α΄ (435-374/73 π.Χ.) Η παρουσίαση έγινε από τον Σάββα Χαραλάμπους Φιλόλογο στη Β’ Τεχνική Σχολή Λεμεσού."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google