Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο μαγικός κόσμος της Disney

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο μαγικός κόσμος της Disney"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο μαγικός κόσμος της Disney

2 O μαγικός κόσμος της Walt Disney Pictures
Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ, το τελευταίο αγόρι μιας πολύτεκνης οικογένειας, γεννήθηκε στο Σικάγο στις 5 Δεκεμβρίου Στην παιδική του ηλικία πουλούσε εφημερίδες στο επαρχιακό πρακτορείο διανομής του πατέρα του, στο Κάνσας. Μεγαλώνοντας δοκιμάστηκε σε μια σειρά επαγγελμάτων. Στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου υπηρέτησε ως οδηγός ασθενοφόρου και το 1920 πήρε την απόφαση που θα άλλαζε ριζικά τη ζωή του γράφοντας τη δική του, γεμάτη επιτυχίες, ιστορία στον κινηματογράφο. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στον χώρο των κινουμένων σχεδίων κερδίζοντας 40 δολάρια την εβδομάδα. Έναν χρόνο αργότερα, δανειζόμενος ένα κεφάλαιο, ιδρύει την πρώτη δική του εταιρεία παραγωγής κινουμένων σχεδίων, τη Laugh-Ο-gram. Το 1923 μετακομίζει στο Λος Άντζελες και στήνει το δικό του στούντιο σ’ ένα γκαράζ.

3 Εκεί εμπνέεται και σχεδιάζει τους πρώτους ήρωές του
Εκεί εμπνέεται και σχεδιάζει τους πρώτους ήρωές του. Ο Όσβαλντ, ο Τυχερός Λαγός, είναι ο πρώτος επιτυχημένος χαρακτήρας του. Έπειτα από 26 ταινίες, η τύχη φαίνεται να εγκατέλειψε τον λαγό και μαζί με αυτόν και τον δαιμόνιο και πάντα ανήσυχο Γουόλτ. Μπροστά στη διαφαινόμενη καταστροφή ο Ντίσνεϊ δεν δίστασε να παραχωρήσει τα δικαιώματα του λαγού στον Γουόλτερ Μιντζ και να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στη δημιουργία ενός νέου ήρωα. Ήξερε ήδη ότι ο χώρος της σόουμπιζ ήταν αδηφάγος και δεν συγχωρούσε καμία ολιγωρία. Έτσι ο Ντίσνεϊ επανήλθε στον κόσμο του θεάματος με έναν νέο ήρωα, αυτή τη φορά με έναν ανθρωπόμορφο ποντικό, που έμελλε να γίνει η πιο γνωστή και οικεία φιγούρα στον κόσμο σε μικρούς και μεγάλους. Έτσι απ’ το πενάκι του Ντίσνεϊ δημιουργήθηκε ο θρυλικός Μίκυ Μάους. Η μεγάλη επιτυχία αυτή τη φορά θα είχε μακρύ δρόμο να διανύσει, έναν δρόμο που συνεχίζει ώς τις μέρες μας!

4 Walt Disney Pictures Η Walt Disney Pictures είναι εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, θυγατρική της Εταιρείας Walt Disney (Walt Disney Company). Στην πραγματικότητα ιδρύθηκε το 1929 με την ονομασία Walt Disney Productions αλλά μετονομάστηκε το 1983 σε Walt Disney Pictures. Ιδρύθηκε από τον Ουώλτ Ντίσνευ και μέχρι το 1937 ασχολούνταν με την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους. Το 1937, φέρνει στη μεγάλη οθόνη την πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους, με την ιστορία της Χιονάτης και των επτά νάνων. Από εκείνη την μέρα, και μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει χιλιάδες κινούμενα σχέδια μικρού και μεγάλου μήκους, αλλά πολύ λιγότερες έχουν προβληθεί αυτοτελείς στον κινηματογράφο, ενώ μόνο 44 ταινίες χαρακτηρίστηκαν ως κλασικές (Walt Disney Classics). Το 1992 μάλιστα, η ταινία Η Πεντάμορφη και το Τέρας έγινε η μοναδική ταινία κινουμένων σχεδίων, (μοναδικότητα την οποία διατηρεί και σήμερα) που κατάφερε να προταθεί για Όσκαρ καλύτερης ταινίας Οι ταινίες της Walt Disney Pictures χαρακτηρίστηκαν όλες κατάλληλες για κάθε ηλικία σε Ελλάδα και Η.Π.Α., με μοναδική εξαίρεση την ταινία Οι Πειρατές της Καραϊβικής η οποία χαρακτηρίστηκε ως ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των δεκατριών ετών.

5 Κατηγορίες ταινιών της Disney
ταινίες με αληθινά πρόσωπα και ταινίες κινουμένων σχεδίων. Σύμφωνα με το ερωτηματολόγιο που απαντήθηκε απο παιδιά εφηβικής ηλικίας οι περισσότεροι προτιμούν ταινίες της Disney με ηθοποιούς και όχι με cartoon.

6 Cartoon: Ίσως αυτό είναι και το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Walt Disney. Το πώς κατάφερε να κάνει τα παιδιά να ταυτιστούν τόσο με τα κινούμενα, πολύχρωμα σκίτσα του με τα περίεργα ονόματα. Το γεγονός ότι ένα παραμύθι του 1937, η Χιονάτη και οι επτά νάνοι δηλαδή, μπορεί να συναρπάσσει ένα παιδί σήμερα, δε νομίζω ότι μπορεί να αποδοθεί μόνο με τη λέξη "ταλέντο". Ο Walt Disney θα είναι για πάντα ο "καλός νονός" όλων των παιδιών. Με τη μόνη διαφορά πως δε θα του κρατούν μούτρα που δεν θα τα επισκέπτεται. Έχει αφήσει άπειρα δώρα σε βιντεοκασέτες, dvd, περιοδικά, βιβλία. Και για όσους από εμάς διατηρούμε ακόμα μέσα μας άσβεστη τη φλόγα της παιδικότητας ή έστω ένα ψήγμα ρομαντισμού, πολλές από τις ταινίες του θα έχουν πράγματα να μας πουν ακόμα και μετά την εφηβεία, ή την ενηλικίωση. Δεν κάνει κακό πού και πού να αφήνουμε στην άκρη τον κυνισμό μας και να ξαναπιστεύουμε στα παραμύθια. Ποια δεν έχει ανάγκη από πρίγκιπες, ονειρεμένα τοπία, παλάτια, χρυσόσκονη και ένα happy end; Πόσες "κακές μάγισσες", "διαβολικές μητριές" και "δηλητηριασμένα μήλα" δε συναντάμε άλλωστε στην καθημερινότητά μας; Τα παραμύθια σου δίνουν πάντα το σπρώξιμο που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις τη μέρα σου και να πιστέψεις ότι στο τέλος όντως "θα ζήσουν αυτοί καλά, κι εμείς καλύτερα".

7 Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι.
Η πρώτη ταινία του Walt Disney ήταν η ιστορία της Χιονάτης - λόγω του κατάλευκου δέρματός της - και των επτά "μικρών" φίλων της, των νάνων. Η ιστορία γνωστή, η κακιά βασίλισσα/μάγισσα ζηλεύει που δεν είναι πια η ομορφότερη στο βασίλειο και αποφασίζει να δηλητηριάσει τη Χιονάτη με ένα μήλο για να ξαναπάρει τον τίτλο της.

8  Πινόκιο Η υπέροχη ιστορία του ξύλινου αγοριού που δημιούργησε ο υπέροχος Τζεπέτο και που κάθε φορά που λέει ψέμματα, μεγαλώνει η μύτη του. Θα λατρέψεις την προσπάθεια της μαριονέτας να αποδείξει ότι του αξίζει να γίνει ένα αληθινό αγόρι.

9 Σταχτοπούτα Η Σταχτοπούτα που καθαρίζει το σπίτι και κοιμάται στο χαλάκι μπροστά από το τζάκι, είναι μια από τις πριγκίπισσες που έχει συγκινήσει όλες μας. Το παραμύθι του 1950 επιστρατεύει κολοκύθες, ποντικάκια, νεράιδες, πουλάκια και γυάλινα γοβάκια προκειμένου να κάνει το όνειρο μιας κοπέλας πραγματικότητα. Και τα καταφέρνει, πριν το ρολόι να δείξει 12!

10 Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων
Η τρίτη ηρωίδα του Walt Disney, η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων μεταφέρεται στην οθόνη από τις σελίδες του βιβλίου τους Lewis Carroll. O κόσμος της με τον Τρελοκαπελά, τον γάτο, τη μοχθηρή βασίλισσα, είναι γεμάτος χρώματα και σε ταξιδεύει σε μέρη ονειρεμένα. Μην ακούς τα περί ψυχεδελικού παραμυθιού. Κακοήθειες, δες το με καθαρό μυαλό και θα σ΄αρέσει πολύ.

11 Πήτερ Παν H Γουέντι, ο Πήτερ Παν, ο Κάπτεν Χουκ, η Τίνκερμπελ και η Χώρα του Ποτέ, είναι όλοι εκείνοι με τους οποίους πρέπει να κάνεις παρέα αν δε θες να μεγαλώσεις. Πίσω στο 1953, ο Walt Disney, ήξερε ποιο είναι το μυστικό για να μείνεις για πάντα νέα: να ονειρεύεσαι και να πετάς με τη μαγική χρυσόσκονη.

12 Η Λαίδη κι ο Αλήτης Μια καλοαναθρεμένη Cocker Spaniel ερωτεύεται έναν σκύλο του δρόμου, έναν αλήτη. Μια ιστορία με την οποία μπορεί κάθε γυναίκα να ταυτιστεί - μεταφορικά, για να προλάβω τα σχόλιά σας. Η απαγορευμένη αγάπη δύο τετράποδων του 1955, θα συγκινήσει εσένα, τα παιδιά και τα σκυλιά σου, σήμερα.

13 Τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας
H Κρουέλα Ντε Βιλ είναι η χείριστη όλων των ηρωίδων του Walt Disney κατά την ταπεινή μου γνώμη. Μα να θέλει να κάνει τα κουτάβια, γούνα; Το 1961 έγινε κατάτι πιο γλυκό, όταν αυτή η ταινία βγήκε στις αίθουσες. Θα αγαπήσετε και τα 101 κουταβάκια, ενώ ετοιμαστείτε για αμέτρητα γαβγίσματα, βούλες και αλλεπάλληλα "οοοο πόσο γλυκό".

14 The little mermaid H Άριελ χαρίζει τη φωνή της στην κακιά μάγισσα για να της δώσει πόδια, να γίνει άνθρωπος και να παντρευτεί τον αγαπημένο της, Έρικ. Ο γλάρος, ο Φούσκας, ο Σεμπάστιαν, η σχέση της με τον πατέρα της και η αγάπη και ο ενθουσιασμός της για κάθε τι που για εμάς είναι δεδομένο, δημιουργούν μια ξεκαρδιστική και συγκινητική ιστορία γεμάτη έρωτα και τραγούδι.

15 Η Πεντάμορφη και το Τέρας
Το παραμύθι του τέρατος που γίνεται καλό για την καρδιά της Πεντάμορφης, περνάει το πιο σημαντικό μήνυμα. Πόση υπομονή πρέπει να δείχνουμε με τους ανθρώπους δίπλα μας και ότι μερικά πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς φαίνονται. Η πρώτη εντύπωση δεν είναι πάντα η σωστή και η διαφορετικότητα δεν πρέπει να πολεμάται, αλλά να γίνεται αποδεκτή. Τα αντικείμενα που μιλούν, είναι η απαραίτητη πινελιά μαγείας που απογειώνει αυτό το παραμύθι.

16 Αλαντίν Ένα φτωχό αγόρι των δρόμων, ερωτεύεται την πριγκίπισσα της χώρας, Γιασμίν και κατακτά την καρδιά της αφού το Τζίνι των ευχών, τον κάνει πρίγκιπα. Πολεμούν τον κακό Τζαφάρ όλοι μαζί και πετούν με ιπτάμενα χαλιά στο πιο έθνικ, υπέροχο, μοναδικό love story των 90's.

17 Ταινίες με αληθινά πρόσωπα
H Walt Disney Pictures εμπνεύστηκε και δημιούργησε με εξίσου μεγάλη επιτυχία ταινίες με αληθινά πρόσωπα προσκαλώντας και μεγαλύτερες ηλικίες να παρακολουθήσουν ταινίες μεγάλης παράγωγης. Κάποιες από αυτές είναι: Πειρατές της Καραϊβικής , Mary Poppins ,  λεύγες κάτω από τη θάλασσα , Tron , National Treasure , Το Χρονικό της Νάρνια: Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα , η πριγκίπισσα ημερολόγια , Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων , Τα Muppets , Εξοικονόμηση κ Τράπεζες , ο μοναχικός καβαλάρης , και στο δάσος .

18 Οι Πειρατές της Καραϊβικής
Οι Πειρατές της Καραϊβικής είναι μια σειρά φαντασίας ταινίες ψευτοπαλλήκαρο παράγεται από Jerry Bruckheimer και με βάση την Walt Disney 's βόλτα θεματικό πάρκο με το ίδιο όνομα . Διευθυντές της σειράς περιλαμβάνουν Gore Verbinski ( 1 - 3 ), Rob Marshall  ( 4 ), και Joachim Rønning και Espen Sandberg ( 5 ). Η σειρά ήταν κυρίως γράφτηκε από τον Τεντ Έλιοτ και Τέρι Rossio ( 1 - 4 )? άλλοι συγγραφείς περιλαμβάνουν Stuart Beattie ( 1 ), Jay Wolpert ( 1 ), και Jeff Nathanson ( 5 ). Οι ιστορίες ακολούθησε τις περιπέτειες του Captain Jack Sparrow ( Johnny Depp ), Captain Μπαρμπόσα ( Geoffrey Rush ), και Joshamee Gibbs ( Kevin McNally ). Οι ταινίες λαμβάνουν χώρα σε ένα φανταστικό ιστορικό περιβάλλον? ένα κόσμο που κυβερνιέται σε μεγάλο βαθμό από ένα αμάλγαμα εναλλακτικές εκδόσεις τηςΒρετανικής Αυτοκρατορίας και της Εταιρείας Ανατολικών Ινδιών , με τους πειρατές που εκπροσωπούν την ελευθερία από κυρίαρχων δυνάμεων. Η σειρά ταινιών που ξεκίνησε με την πρώτη κυκλοφορία τους στη μεγάλη οθόνη το 2003 με Πειρατές της Καραϊβικής: Η κατάρα του μαύρου μαργαριταριού , η οποία έλαβε θετικές κριτικές από τους κριτικούς και απέφερε συνολικά US $ . 654 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο [ 1 ] Μετά την επιτυχία της πρώτης ταινίας, η Walt Disney Pictures αποκάλυψε ότι μια τριλογία ήταν στα σκαριά. Η δεύτερη ταινία του franchise, με τον υπότιτλο Dead Man Chest της , κυκλοφόρησε τρία χρόνια αργότερα, το 2006? η συνέχεια αποδείχθηκε επιτυχής, σπάζοντας οικονομικά στοιχεία σε όλο τον κόσμο την ημέρα της πρεμιέρας της.

19 Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων
Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων είναι μια βρετανο-αμερικανική ζωντανής δράσης και κινουμένων σχεδίων ταινία [ 5 ] σε σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον και γράφτηκε από Linda Woolverton .Κυκλοφόρησε από την Walt Disney Pictures , οι κινηματογραφικοί αστέρες Mia Wasikowska ως Αλίκη Kingsleigh με τον Τζόνι Ντεπ , Anne Hathaway και Έλενα Μπόναμ Κάρτερ . Η ταινία γυρίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Λονδίνο, στο Odeon Leicester Square στις 25 Φεβρουαρίου του 2010, και κυκλοφόρησε στην Αυστραλία στις 4 Μαρτίου 2010 και την επόμενη ημέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω IMAX 3D και Disney Digital 3D.

20 Το Χρονικό της Νάρνια: Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα
Το Χρονικό της Νάρνια: Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα είναι ταινία περιπέτειας και φαντασίας σε σκηνοθεσία Andrew Adamson και με βάση το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα , η πρώτη δημοσιευμένη και η δεύτερη χρονολογικά μυθιστόρημα στο CS Lewis 's επική παιδική σειρά, Το Χρονικό της Νάρνια . Ήταν συμπαραγωγός από Walden Media και την Walt Disney Pictures και διανέμονται από Buena Vista Pictures . William Moseley , Άννα Popplewell , Georgie Henley και Σκαντάρ Keynes παίξει Peter , Susan , Lucy και Edmund , τέσσερα παιδιά από τη Βρετανία εκκενώθηκαν κατά τη διάρκεια της Blitz στην ύπαιθρο, που βρίσκουν μια ντουλάπα που οδηγεί στον φανταστικό κόσμο της Νάρνια . Εκεί σύμμαχος με το λιοντάρι Aslan (που εκφράστηκαν από Liam Neeson ) ενάντια στις δυνάμεις της Jadis, η Λευκή Μάγισσα ( Tilda Swinton ). Το σενάριο βασίζεται στο μυθιστόρημα του CS Lewis γράφτηκε από τον Stephen McFeely και Christopher Markus.

21 Maleficent Maleficent μια 2014 αμερικανική ταινία μαυρης φαντασίας σε σκηνοθεσία Robert Stromberg από ένα σενάριο από Linda Woolverton . Πρωταγωνιστούν Angelina Jolie ως επώνυμος Disney villainess χαρακτήρα, η ταινία είναι ένα live-action εκ νέου φαντασία του Walt Disney 's 1959 ταινία κινουμένων σχεδίων η Ωραία Κοιμωμένη , απεικονίζοντας την ιστορία από τη σκοπιά του ανταγωνιστή.

22 Σταχτοπούτα  Σταχτοπούτα είναι μια 2015 αμερικανική ρομαντική φαντασία ταινία σε σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα , από ένα σενάριο γραμμένο από τον Chris Weitz . Παράγεται από τον David Barron , Simon Kinberg και Allison Shearmur για την Walt Disney Pictures , η ιστορία είναι εμπνευσμένη από τον Charles Perrault 's επώνυμου παραμύθι . Αν και δεν αποτελεί άμεση remake, η ταινία δανείζεται πολλά στοιχεία από την Walt Disney 's 1950 ζωντανεψοντη μουσική ταινία με το ίδιο όνομα .

23 Τέλος Ελπίζουμε να περάσατε ευχάριστα στο σύντομο ταξίδι σας στον υπέροχο κόσμο της Disney.

24 Συνεργάστηκαν: Καρυπίδου Έλλη Αναγνώστου Πασχαλία Γρένδα Φωτεινή Λαζαρίδου Φρειδερίκη Πηγές: Βικιπαίδια Google Εικόνες


Κατέβασμα ppt "Ο μαγικός κόσμος της Disney"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google