Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κινητά Τηλέφωνα -Ασφάλεια-

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κινητά Τηλέφωνα -Ασφάλεια-"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κινητά Τηλέφωνα -Ασφάλεια-
Project Β' Τετραμήνου A'Λυκείου Καστελλίου -Λαδωμένου Ελευθερία -Ανδριανάκη Ζαχαρένια -Ντραγκότι Κλάρα - Ανδρουλάκη Γεωργία

2 Κινητά τηλέφωνα κατα την οδήγηση!!!!!!
Κινητά τηλέφωνα κατα την οδήγηση!!!!!! Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, μειώνει το χρόνο αντίδρασης του οδηγού και την κατανόηση που έχει για τις καταστάσεις που εμφανίζονται συνεχώς μπροστά στα μάτια του. Οι ικανότητες οδήγησης μειώνονται και η απροσεξία που προκύπτει είναι σημαντική αιτία δυστυχημάτων.

3 Οι συχνότερες αρνητικές επιπτώσεις της χρήσης κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση είναι:
Η μη προσήλωση των ματιών στο δρόμο. Η επιβράδυνση. Η μείωση της συγκέντρωσης και του χρόνου αντίδρασης. Η απροσεξία. Η μη χρήση των δεικτών όταν επιβάλλεται. Το ξαφνικό φρενάρισμα. Παρέκκλιση από την κανονική πορεία με αντικανονική αλλαγή λωρίδας.

4

5 Νόμος Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) είναι σαφής: Αρθρο 13. 2
«Η εν κινήσει χρήση κινητού τηλεφώνου επιτρέπεται μόνο όταν αυτό είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση ή όταν χρησιμοποιείται με ακουστικό ασύρματης επικοινωνίας.» Το ίδιο και η ποινή (20/9/2013): "Οδήγηση με ακουστικά ραδιοφώνου, κινητά τηλέφωνα, μη ελευθερία κινήσεων (πλην ανοιχτής ακρόασης ή ακουστικών ασύρματης επικοινωνίας): 100€ πρόστιμο και επιτόπου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού για τριάντα ημέρες.

6 Προσοχη!! Σημαντικός αριθμός ερευνών έχει δείξει ότι η χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης προκαλεί απόσπαση της προσοχής και αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο ατυχήματος.

7

8 Οι οδηγοί που χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο:
 Δεν έχουν καλή αντίληψη του τι συμβαίνει στο δρόμο  Δεν προσέχουν τις πινακίδες  Δεν διατηρούν την κατάλληλη θέση στη λωρίδα κυκλοφορίας και σταθερή ταχύτητα είναι πιθανό να μην διατηρούν την απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα  Δεν έχουν καλά αντανακλαστικά  Αισθάνονται περισσότερο άγχος

9 Έρευνες λοιπόν,έχουν καταδείξει ότι είναι τέσσερις φορές πιθανότερο, οι οδηγοί οι οποίοι χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο κατά την οδήγηση να προκαλέσουν ατύχημα. Συμπερασματικά , χρειάζεται επειγόντως να ληφθούν μέτρα για τη μείωση των οδικών δυστυχημάτων που προκαλούνται από τη χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση και από τους περισπασμούς στους οδηγούς.

10

11 ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Εντολή προς όλα τα σχολεία έδωσε το υπουργείο Παιδείας προκειμένου οι μαθητές να βάλουν τέλος στη χρήση των κινητών τηλεφώνων. Η απαγόρευση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς. Η απαγόρευση αποφασίστηκε προκειμένου να σταματήσουν τα φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί με καταγραφές εικόνων (βίντεο και φωτογραφίες) από μαθητές και εκπαιδευτικούς. - Παράλληλα, απαγορεύονται οι κρυφές κάμερες στα σχολεία.

12

13 Νομοθεσία: Η με αρ. πρωτ /Γ2/ Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που αφορά στη χρήση κινητών τηλεφώνων συμπληρώνεται ως εξής: 1. Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή ή και παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου (π.χ. ρολόι ή στυλό με κρυφή κάμερα) εντός του σχολικού χώρου . 2. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν κατά την ώρα της διδασκαλίας να έχουν θέσει εκτός λειτουργίας εκτός από τα κινητά τους τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου 3.Στην εξαιρετική περίπτωση που ο μαθητής έχει στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο υποχρεούται, καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του εντός του σχολικού χώρου, να το έχει εκτός λειτουργίας και μέσα στην τσάντα του. Παράλειψη του ανωτέρω καθήκοντος αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα, που εμπίπτει στην έννοια της περιπτώσεως στ) της παραγράφου 1 του άρθρου 107 του Ν.3528/2007 (ΦΕΚ 26 Α'). 2. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν κατά την ώρα της διδασκαλίας να έχουν θέσει εκτός λειτουργίας εκτός από τα κινητά τους τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου 3.Στην εξαιρετική περίπτωση που ο μαθητής έχει στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο υποχρεούται, καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του εντός του σχολικού χώρου, να το έχει εκτός λειτουργίας και μέσα στην τσάντα του Παράλειψη του ανωτέρω καθήκοντος αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα, που εμπίπτει στην έννοια της περιπτώσεως στ) της παραγράφου 1 του άρθρου 107 του Ν.3528/2007 (ΦΕΚ 26 Α'). 1. Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή ή και παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου (π.χ. ρολόι ή στυλό με κρυφή κάμερα) εντός του σχολικού χώρου .

14

15 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!


Κατέβασμα ppt "Κινητά Τηλέφωνα -Ασφάλεια-"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google