Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

KINHTO.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "KINHTO."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 KINHTO

2 σε τι μασ βοηθαει το κινητο;
Η τεχνολογία στις μέρες μας αναπτύσσεται σε πολύ γρήγορους ρυθμούς . Υπάρχουν πολλά μέσα που μας βοηθάνε στην καθημερινή μας ζωή , για παράδειγμα το κινητό .

3 Τα πιο βασικά στο κινητό είναι η γρήγορη και εύκολη επικοινωνία
Τα πιο βασικά στο κινητό είναι η γρήγορη και εύκολη επικοινωνία. Η πρόσβαση σε αρχεία βοηθάει περισσότερο τους ανθρώπους στις δουλείες τους. Τα κινητά στις ημέρες μας έχουν internet που βοηθάνε τους περισσότερους ανθρώπους αφού με την βοήθεια του μπορούμε να βρίσκουμε πληροφορίες εντός και εκτός σπιτιού . Άλλες εφαρμογές που είναι πολύ σημαντικές να υπάρχουν στο κινητό είναι το ρολόι , οι σημειώσεις και κάποιες εφαρμογές τις οποίες χρησιμοποιούν κάποιοι άνθρωποι για τις δουλείες τους .

4 Εκτός από τις βασικές λειτουργιές του Τα ποιο βασικά στο κινητό είναι η γρήγορη και η εύκολη επικοινωνία .Η πρόσβαση σε αρχεία βοηθάει περισσότερο τους ανθρώπους στις δουλείες τους . Τα κινητά στις ημέρες μας έχουν internet που βοηθάνε τους περισσότερους ανθρώπους αφού με την βοήθεια του μπορούμε να βρίσκουμε πληροφορίες εντός και εκτός σπιτιού. Άλλες εφαρμογές που είναι πολύ κινητού υπάρχουν και κάποιες δευτερεύοντες. Σίγουρα με το κινητό μπορούμε να ακούσουμε μουσική και να δούμε video. Κάτι άλλο που υπάρχει στα περισσότερα κινητά είναι η κάμερα και τα παιχνίδια. Η τεχνολογία έχει εξελίχθη πια τόσο πολύ που μέσα από ένα μικρό μηχανηματάκι μπορεί κάποιος να δει μια ολόκληρη ταινία.

5 Είναι σίγουρα πια ότι το μεγαλύτερο πλήθος ανθρώπων έχουν κινητό, γιατί πια πολύ σημαντικό για την ζωή μας, σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια.

6 Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για την αγορά κινητού στο παιδί;
H χρήση του δεν επιτρέπετε σε παιδιά κάτω της ηλικίας των 8 ετών. Για μεγαλύτερα παιδιά και έως της ηλικίας των 13 ετών δεν είναι απαραίτητο το κινητό, αλλά η χρήση του μπορεί να γίνεται με την επίβλεψη κάποιου μεγάλου, είτε αυτός είναι γονιός, μεγαλύτερος αδελφός, δάσκαλος ή συγγενής. Μετά τα 13 και αν ζητήσει το παιδί, θα μπορούσε να πάρει κινητό..

7 Κανόνες για την ελαχιστοποίηση της εξάρτησης του παιδιού από το κινητό
Να μην χρησιμοποιείται στη διάρκεια του σχολείου. Να μην χρησιμοποιείται διασχίζουμε τον δρόμο Να μην δίνουμε τον αριθμός σε άγνωστα άτομα. Να μην χρησιμοποιείται όταν είναι στο σπίτι και η οικογένεια είναι συγκεντρωμένη. Να χρησιμοποιείται πάντα με ακουστικά και να είναι το ακουστικό όσο το δυνατόν πιο μακριά από το αφτί. Να προτιμάται καρτοκινητό τηλέφωνο. Να μην υπάρχει δυνατότητα πλοήγησης στο διαδίκτυο. Να συζητηθούν οι κίνδυνοι που ενέχει η χρήση του τηλεφώνου (να μην απαντά σε αγνώστους, όχι φωτογραφίες στο διαδίκτυο κ.λπ.) Να αποφεύγεται η αγορά ακριβών συσκευών που μπορεί να γίνουν στόχος κλοπής. Να γνωρίζουν οι γονείς τα άτομα με τα οποία επικοινωνούν τα παιδιά.

8

9

10

11

12 ΘΕΤΙΚΑ  ΑΡΝΗΤΙΚΑ  Μπορείς να συνομιλείς με κάποιον που βρίσκεται σε άλλη περιοχή Μπορείς να περνάς τον χρόνο σου παίζοντας παιχνίδια , διαβάζοντας βιβλία κ.α. Σε επείγουσες περιπτώσεις, το κινητό τηλέφωνο είναι πολύ χρήσιμο και διευκολύνει την καθημερινή μας ζωή Επιπλέον, παρέχει ένα αίσθημα ασφάλειας στους γονείς επιτρέποντάς τους να τηλεφωνούν στα παιδιά τους, όποτε το θεωρούν αναγκαίο Τέλος ,το κινητό τηλέφωνο μπορεί να αντικαταστήσει άλλες συσκευές, όπως φωτογραφικές μηχανές, Μρ3 κλπ , διότι μας επιτρέπει να ακούμε μουσική, να τραβάμε φωτογραφίες ή βίντεο κ.ά. Τα παιδιά,βλέπουν το «κινητό» σαν ηλεκτρονικό παιχνίδι, και πολλές φορές καταλήγουν να περνούν ατέλειωτες ώρες παίζοντας, κάτι που είναι ιδιαίτερα βλαβερό για την υγεία τους Η διαρκής πληκτρολόγηση από την παιδική ηλικία μπορεί να προκαλέσει μυϊκές βλάβες στο μέλλον Τα κινητά τηλέφωνα θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν ως «μικροσκοπικοί φούρνοι μικροκυμάτων», γιατί η ακτινοβολία που εκπέμπουν επηρεάζει τον εγκέφαλο Επιπλέον, πιστεύεται ότι το κινητό τηλέφωνο, καθώς και άλλες συσκευές, έχει αρχίσει να μας αποξενώνει, αφού η άμεση επικοινωνία - πρόσωπο με πρόσωπο - έχει μειωθεί σημαντικά

13 ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ
Η χρήση κινητού τηλεφώνου καταστρέφει τα νευρικά κύτταρα σύμφωνα με πανεπιστήμια στη Φρανκφούρτη, στο Μπρίστολ, στη Βερόνα, τη Φλωρεντία κ.α. Λιγότερο από ένα λεπτό ομιλίας είναι αρκετό για να προκαλέσει την συσσώρευση των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα Bλάβες στο DNA, λευχαιμία και καρκίνος έχουν καταγραφεί από πανεπιστήμια στις Η.Π.Α., στην Ρωσία, στην Κίνα, στο Ισραήλ, στην Ιταλία, στη Μεγάλη Βρετανία και στη Γερμανία. Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου είναι 20% μεγαλύτερος στους πάνω από δεκαετία χρήστες κινητών τηλεφώνων και 200% μεγαλύτερος όταν μιλάνε κρατώντας το τηλέφωνο κυρίως από τη ίδια πλευρά του κεφαλιού

14 B΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ MAΡΙΑ ΛΕΒΕΝΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ


Κατέβασμα ppt "KINHTO."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google