Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: ΚΑΛΕΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΖΕΡΒΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2012-2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥΡΛΩΤΗΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: ΚΑΛΕΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΖΕΡΒΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2012-2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥΡΛΩΤΗΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: ΚΑΛΕΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΖΕΡΒΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2012-2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥΡΛΩΤΗΣ

2 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 2009-2010 Την σχολική χρονιά 2009-2010 είχε εκπονηθεί πρόγραμμα ανακύκλωσης στο Γυμνάσιο Τουρλωτής. Τότε φτιάχτηκαν και οι κάδοι διαχωρισμού από παλιά βαρέλια και από αχρησιμοποίητους πλαστικούς κάδους. Η προσπάθεια κάπου ατόνησε στην συνέχεια.

3 ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΟΥΡΛΩΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΟΥ Κ.Π.Ε ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Την σχολική χρονιά 2012-2013 το Γυμνάσιο Τουρλωτής συμμετέχει στο δίκτυο Ανακύκλωσης του Κ.Π.Ε Ιεράπετρας. Θεωρητική ενημέρωση μαθητών για την ανακύκλωση. Υλικά ανακυκλούμενα και σωστός τρόπος διαλογής τους. Πληροφορίες από το Διαδίκτυο. Προβολή βίντεο με διάφορα θέματα ανακύκλωσης.

4 ΚΑΔΟΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ Τοποθέτηση, βάψιμο, καθαρισμός παλαιών κάδων.

5 ΠΛΑΝΟ ΔΡΑΣΗΣ Από την θεωρία στην πράξη: Κατάστρωση σχεδίου για τις πρακτικές δραστηριότητες. Τοποθέτηση κάδου για ανακύκλωση μπαταριών. Εφημερεύουσες ομάδες μαθητών ανά εβδομάδα για επίβλεψη της διαδικασίας. Ενημέρωση του χωριού με αφισοκόλληση στα κεντρικά σημεία του χωριού για την ύπαρξη κάδων στον χώρο του σχολείου Παρουσίαση προγράμματος μέσα από τις σελίδες της μαθητικής μας εφημερίδας.

6 ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ

7 ΚΑΔΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ

8 ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Προβλήματα στον διαχωρισμό. Ελλιπής προσοχή στην εναπόθεση σωστών υλικών στους κάδους. Μείωση ενδιαφέροντος λόγω έντονων φημών ότι οι κάδοι ανακύκλωσης του Δήμου αδειάζονται στα κοινά απορριμματοφόρα, και ότι ο Δήμος Σητείας δεν συμμετέχει σε πρόγραμμα ανακύκλωσης. (Το ίδιο πρόβλημα έχουμε και την φετινή χρονιά.) Μάλιστα πολλές φορές για τη ‘διαφύλαξη της τάξης’ χρειάστηκε ν’ απειληθούν ότι δεν θα πάνε εκδρομή.

9 ΚΟΜΠΟΣΤ Συζήτηση για την κομποστοποίηση και το βιολογικό λίπασμα. Εκμάθηση διαδικασίας κομποστοποίησης σε πλαστικά μπουκάλια.

10 ΚΟΜΠΟΣΤ

11

12 ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ Με την βοήθεια της καθηγήτριας Τεχνολογίας Αντωνακάκη Νεκταρίας κατασκευάσαμε πολυθρόνα από παλέτες που βρήκαμε πεταμένες, και από παλιά λάστιχα αυτοκινήτων

13 ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ

14 ΣΤΟΧΟΙ ΣΧ. ΧΡΟΝΙΑΣ 2013-2014 Κατασκευή μεγάλου κάδου Κομπόστ για παραγωγή βιολογικού λιπάσματος για τις αλιτάνες του σχολείου. Κατασκευές με επαναχρησιμοποιούμενα υλικά με την βοήθεια της καθηγήτριας Τεχνολογίας. Προσπάθεια να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές περισσότερο την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης, γιατί πιστεύουμε ότι πολλοί συμμετείχαν με κύριο κίνητρο την περιβαλλοντολογική εκδρομή! ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ!


Κατέβασμα ppt "ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: ΚΑΛΕΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΖΕΡΒΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2012-2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥΡΛΩΤΗΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google