Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αρχιτεκτονική της διαδικτυακής πλατφόρμας ΓΣΠ παρουσίασης θαλασσίων προγνώσεων WaveForUs Θανάσης Παρτόζης ΟΜΙΚΡΟΝ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αρχιτεκτονική της διαδικτυακής πλατφόρμας ΓΣΠ παρουσίασης θαλασσίων προγνώσεων WaveForUs Θανάσης Παρτόζης ΟΜΙΚΡΟΝ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αρχιτεκτονική της διαδικτυακής πλατφόρμας ΓΣΠ παρουσίασης θαλασσίων προγνώσεων WaveForUs Θανάσης Παρτόζης ΟΜΙΚΡΟΝ

2  Εισαγωγή  Διάρθρωση του συστήματος  Μεταφορά δεδομένων (αποτελέσματα των μοντέλων)  Μετασχηματισμός δεδομένων (διανυσματικά και ψηφιδωτά – raster αρχεία)  Εισαγωγή των δεδομένων στη βάση δεδομένων PostgreSQL  Δημιουργία αρχείων για τηλεοπτική χρήση (*.png files)  Ανάρτηση - δημοσίευση στο διαδίκτυο μέσω της εφαρμογής ΓΣΠ Αρχιτεκτονική της διαδικτυακής πλατφόρμας - Επικεφαλίδες

3 Εισαγωγή Για την δημιουργία της γεωγραφικής πλατφόρμας αναπτύχθηκαν: Α) Βάση γεωγραφικών δεδομένων για την κεντρική αποθήκευση και διαχείριση όλων των πρωτογενών και δευτερογενών δεδομένων του έργου αλλά και άλλων απαραίτητων πληροφοριών για την χαρτογραφική απεικόνιση και διάχυση τους Β) Μηχανισμός μεταφοράς και μετασχηματισμού των δεδομένων που παράγουν τα προγνωστικά μοντέλα Γ) Εφαρμογή διεπαφής για τη δημοσίευση των δεδομένων στο διαδίκτυο.

4 Διάρθρωση του συστήματος

5 Μεταφορά δεδομένων (αποτελέσματα των μοντέλων) Η μεταφορά των δεδομένων των αποτελεσμάτων γίνεται με αυτοματοποιημένη διαδικασία (service) ftp που γίνεται καθημερινά από τις 9:30 έως 9:40 περίπου.

6 Μετασχηματισμός δεδομένων (διανυσματικά και ψηφιδωτά – raster αρχεία) Ο μετασχηματισμός δεδομένων (αρχεία *dat σε διανυσματικά και ψηφιδωτά – raster αρχεία) γίνεται αυτόματα με λογισμικά γραμμένα σε python και VB. Τα λογισμικά εκτελούνται σαν services καθημερινά από τις 9:40 έως 11:35 περίπου. Το αποτέλεσμα του μετασχηματισμού είναι η δημιουργία διανυσματικών αρχείων σε format *.shp και η δημιουργία ψηφιδωτών αρχείων σε format *.tif

7 Εισαγωγή των δεδομένων στη βάση δεδομένων PostgreSQL Η Εισαγωγή των δεδομένων στη βάση δεδομένων PostgreSQL γίνεται με λογισμικό γραμμένο σε γλώσσα Python. Το λογισμικό εισάγει σε προκαθορισμένες θέσεις (tables) στη βάση δεδομένων PostgreSQL τα ήδη μετασχηματισμένα δεδομένα. Η διαδικασία διαρκεί καθημερινά από τις 11:45 έως 12:45 περίπου

8 Δημιουργία αρχείων για τηλεοπτική χρήση (*.png files) Το σύστημα δημιουργεί αρχεία εικόνων υψηλής αναάλυσης για τηλεοπτική χρήση (ΔΙΟΝ TV). Η διαδικασία διαρκεί καθημερινά από τις 11:35 έως 11:50. Τα αρχεία αναρτώνται για λήψη (downloading) σε ειδική θέση στη διαδικτυακή εφαρμογή. (Στη θέση «Αρχεία Προγνώσεων»).

9 Ανάρτηση - δημοσίευση στο διαδίκτυο μέσω της εφαρμογής ΓΣΠ Η εφαρμογή ΓΣΠ είναι λογισμικό WebGIS γραμμένο σε γλώσσα Javascript/PHP. Η εφαρμογή: Α) Δημοσιεύει σε χάρτη τα δεδομένα από την βάση δεδομένων PostgreSQL B) Δημοσιεύει σαν υπόβαθρο ελεύθερα δεδομένα από το διαδίκτυο (Google maps, Bing κλπ) Γ) Απαντά σε αιτήματα των χρηστών (πχ πληροφορίες για θερμοκρασία επιφάνειας σε συγκεκριμένο σημείο του χάρτη. Δ) Αναρτά δεδομένα για λήψη (downloading) σε ειδική θέση στη διαδικτυακή εφαρμογή. (Στη θέση «Αρχεία Προγνώσεων»). (http://ecoplan.static.otenet.gr:8079/WForUsApp/AppStart.html)

10 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ


Κατέβασμα ppt "Αρχιτεκτονική της διαδικτυακής πλατφόρμας ΓΣΠ παρουσίασης θαλασσίων προγνώσεων WaveForUs Θανάσης Παρτόζης ΟΜΙΚΡΟΝ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google