Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Δ.Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ART IS LIFE Εργαστηριακό/βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς “Φωνή χωρίς όρια” Ελεύθερη συμμετοχή για εκπαιδευτικούς, γονείς και φοιτητές Συνδιοργάνωση: Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών "ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ" Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής Art is Life Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Β΄ Αθήνας Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 17.00 έως 21.00 Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 17.00 έως 21.00 Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 09.00 έως 13.00 Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών “ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ”, Αίθουσα “Γ. Κασσιμάτης”, Κηφισίας 37, 151 23 Μαρούσι ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ ΑΘΛΗΤΙΚΌ ΚΈΝΤΡΟ ΑΘΗΝΏΝ "ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ"

2 Οργανωτική- Επιστημονική Επιτροπή Μαρία Φραγκή, PhD Εκπαιδευτικός Πέτρος Γαλακτόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών Βασίλειος Κάκκος Γενικός Συντονιστής Διευθυντής Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών Στέφανος Γανωτής, Εκπαιδευτικός-Μουσικός Γιώργος Ρουστέμης, Ηθοποιός Σάντυ Σπυρίδη, Ηθοποιός Το ΔΣ της Π.ΕΝ.Ε.Λ.Φ.Α. Νικόλαος Τριπόδης, Σχολικός Σύμβουλος Β΄ Αθήνας Φωνή χωρίς όρια Η ανθρώπινη φωνή είναι η υλική και άυλη συνάντηση του ανθρώπου με το περιβάλλον του. Μέσα από το σώμα-το υλικό του μέρος- ο άνθρωπος εκφράζει τον δικό του ψυχισμό ποικιλοτρόπως, ανάλογα με τις δυνατότητες της φωνής του (του φωνούμενου λόγου). Από την άναρθρη κραυγή μέχρι τη διάλεξη σε ένα κοινό ή την καλλιτεχνική έκφραση (τραγούδι) οι ίδιες αρχές διέπουν την ανθρώπινη φωνή. Οι εκπαιδευτικοί ειδικά έχουν επιπλέον την ανάγκη να χειρίζονται με επάρκεια αυτή την δυνατότητα, επειδή η φωνή αποτελεί καθημερινό όργανο υψίστης σημασίας για την ποιότητα της δουλειάς τους.

3 Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 17.00 έως 21.00 Έγγραφες Χαιρετισμοί Ενημέρωση για τους στόχους του σεμιναρίου Νικόλαος Τριπόδης Σώμα-Λόγος-Έκφραση Ο άνθρωπος ενεργεί, επικοινωνεί, μεταδίδει, αποτρέπει, εμπνέει μέσω του σώματος και της φωνής του. Ωστόσο συχνά ο ήχος μας «λέει» τη δική του αλήθεια, πέρα από ό,τι θα θέλαμε. Σε αυτό το εργαστήριο γνωρίζουμε τις δυνατότητες του σώματος και της φωνής μας και εξερευνούμε την επικοινωνία μέσα από αυτές. - Η φωνή και η φυσική συμπεριφορά της. - Η γλώσσα και η έκφραση του σώματος. - Η επικοινωνία, λεκτική και μη λεκτική. Μαρία Φραγκή, Σάντυ Σπυρίδη

4 Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 17.00 έως 21.00 Η Προφορικότητα Αρχές και κατευθύνσεις για μια καλή σχέση με τα κείμενα και τη διδασκαλία τους, όπου απαιτείται προφορική απόδοση. - Ο λόγος μας: η έκφραση, η ένταση και η απόχρωση. - Η προφορικότητα και η γραπτή κωδικοποίησή της: επιτονισμός, μουσικότητα, φραστικές ενότητες, ενέργεια και λόγος. Μαρία Φραγκή, Γιώργος Ρουστέμης Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 09.00 έως 13.00 Αφήγηση, πεζογραφία, ποίηση κ.α. είδη του λόγου Πού κρύβεται «το νόημα» σε μια φράση που διαβάζουμε ή διδάσκουμε; Πώς θα κάνουμε ελκυστική την ανάγνωση στην Π.Ε. και Δ.Ε. και πώς θα προσεγγίσουμε την απαγγελία αποφεύγοντας το στόμφο και τη μονοτονία; - Η ανάγνωση και η απαγγελία ως στοιχεία της διδακτικής των κειμένων. - Η στίξη και η ανάγνωση. -Η ποίηση, η πεζογραφία, τα ρητορικά σχήματα και οι τρόποι που υποστηρίζουμε τον προφορικό λόγο Μαρία Φραγκή, Στέφανος Γανωτής Αναστοχασμός-Αξιολόγηση σεμιναρίου Νικόλαος Τριπόδης

5 Θα διανεμηθεί ηλεκτρονικό και έντυπο υλικό (σημειώσεις-βιβλιογραφία). Λόγω της φύσης του αντικειμένου και για να γίνουν κατανοητές οι ασκήσεις και οι πρακτικές εφαρμογές, χρειάζονται: μία χοντρή πετσέτα, ρούχα άνετα και κάλτσες για δουλειά στο πάτωμα. Μετά το τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Μαρία Φραγκή, PhD Σύντομο Βιογραφικό Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική και παίζει στο θέατρο από το 1983. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1986. Από το 1987 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές ελληνικής και γαλλικής φιλολογίας και θεατρολογίας στο Παρίσι. Το 1996 ονομάζεται Διδάκτωρ Γραμμάτων και Ανθρωπιστικών Επιστημών με ειδίκευση στις ΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΘΕΑΜΑΤΟΣ-ΘΕΑΤΡΟ, του Πανεπιστημίου PARIS X- NANTERRE. Έχει σκηνοθετήσει επαγγελματικούς και ερασιτεχνικούς θιάσους, με έμφαση στην έρευνα παραστάσεων για νεανικό κοινό. Ίδρυσε το «Εργαστήριο Θεατρικής Έρευνας και Τέχνης» του Πανεπιστημίου Κρήτης και την Ομάδα «ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ; » του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε θέατρο, θεωρία και πράξη, στον Τομέα Θεατρολογίας- Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης, στο Διδασκαλείο Νηπιαγωγών, στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και σε πολλά επιμορφωτικά προγράμματα εκπαιδευτικών. Εκπονεί μεταδιδακτορική έρευνα ως συνεργάτης του Νεοελληνικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, όπου δίδαξε Νεοελληνικό θέατρο στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (Μάστερ 2). Ως Διευθύντρια του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, ίδρυσε και διηύθυνε την καλλιτεχνική & επιστημονική έκδοση «Πάπυροι» (2006-2010). Από το 2012, σε συνεργασία με το Απολλώνιο Ωδείο, διδάσκει και οργανώνει τον Μεταπτυχιακό Κύκλο Μαθημάτων Εξειδίκευσης στη ΣΚΗΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (Art Is Life). Έχει γράψει και μεταφράσει κείμενα για το θέατρο και συμμετείχε στην επιτροπή θεάτρου του προγράμματος ΜΕΛΙΝΑ, στη δημιουργία του Ενιαίου Πλαισίου Προγραμμάτων Σπουδών για το Θέατρο (Π.Ι.,1999) και του Προγράμματος Σπουδών για το Πεδίο Τεχνών-Πολιτισμού του Νέου Σχολείου (Π.Ι. 2010) και Εγκαρσίων Δράσεων για την Αξιοποίηση των Τεχνών στην Εκπαίδευση- Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης (Π.Ι.2011). Είναι συγγραφέας της ομάδας για την μέθοδο «Θεατρική Αγωγή Ε΄ & Στ΄ Δημοτικού » που έγινε για το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και εκδόθηκε από τον Ο.Ε.Δ.Β, το 2006 και του βιβλίου «Η σκηνική πράξη στο σχολείο»,εκδ.Bardy, 2011 Νικόλαος Τριπόδης Σχολικός Σύμβουλος Β΄ Αθήνας


Κατέβασμα ppt "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google