Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι μαθητές της Ε’ δημοτικού εργάστηκαν ….. για το καλό του πλανήτη μας! Ο πλανήτης κινδυνεύει… πρέπει να δράσουμε!!!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι μαθητές της Ε’ δημοτικού εργάστηκαν ….. για το καλό του πλανήτη μας! Ο πλανήτης κινδυνεύει… πρέπει να δράσουμε!!!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οι μαθητές της Ε’ δημοτικού εργάστηκαν ….. για το καλό του πλανήτη μας! Ο πλανήτης κινδυνεύει… πρέπει να δράσουμε!!!

2 Η ΕΡΕΥΝΑ Καταγραφή στάσεων όσον αφορά την εξοικονόμηση Ενέργειας Ερευνητική Ομάδα: Μαθητές Ε΄τάξης Δημοτικού του Ροδίων Παιδεία

3  Στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Φυσικής U4energy, οι μαθητές της Ε΄ τάξης του Ροδίων Παιδεία πραγματοποίησαν μια έρευνα, με σκοπό να καταγράψουν τις στάσεις των ανθρώπων σε θέματα οικολογίας κι εξοικονόμησης ενέργειας.  Γι αυτό μοίρασαν στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον 50 ερωτηματολόγια.  Μετά την επεξεργασία του ερωτηματολογίου προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα.

4 Ερώτηση 1. Όταν λοιπόν βγαίνουμε από την τάξη, ας σβήνουμε τα φώτα!!!!!!!!

5 Ερώτηση 2. Γι αυτό λοιπόν, πριν ανοίξεις το ψυγείο σκέψου τι θες!

6 Ερώτηση 3. Κλείνουμε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές τελείως, όταν δεν τις χρησιμοποιούμε!!!!!!!! Ερώτηση 4.

7 Ερώτηση 5. Χρησιμοποιούμε λοιπόν λάμπες οικονομίας …..γιατί με τους ρυθμούς που καταναλώνουμε ενέργεια, κινδυνεύουμε να μην έχουμε καθόλου φως!

8  Η θερμότητα ρέει πάντα από τα θερμά σώματα στα ψυχρά, όταν τα σώματα έχουν διαφορετική θερμοκρασία.  Μονωτικά Υλικά: είναι αυτά που δεν επιτρέπουν αυτή τη διαρροή θερμότητας!

9  Το χειμώνα, η ζέστη από το σπίτι έχει την τάση να βγαίνει προς τα έξω όπου η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη. Εάν το σπίτι είναι μονωμένο δεν επιτρέπει τη θερμότητα να βγει προς τα έξω Οπότε χρειαζόμαστε λιγότερη ενέργεια για να το ζεστάνουμε…  Εάν όμως το σπίτι δεν είναι μονωμένο η θερμότητα βγαίνει από το σπίτι επομένως πρέπει να έχουμε τα σώματα πιο πολύ ώρα ανοιχτά και άρα χρειαζόμαστε περισσότερη ενέργεια... Επομένως όταν ένα σπίτι είναι μονωμένο εξοικονομούμε ενέργεια!!!

10 Ερώτηση 6. Ερώτηση 7.

11 Ερώτηση 8. Λέμε Ναι…. στη μόνωση……!!!!! Προσοχή τώρα που καλοκαιριάζει….. όταν έχουμε ανοιχτά τα air condition της τάξης δεν αφήνουμε τα παράθυρα ανοιχτά!!!!!!!!

12 Ερώτηση 9. Στην πόλη της Ρόδου υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης, σε διάφορα σημεία της, στους οποίους μπορούμε να ανακυκλώνουμε: Χαρτί Πλαστικό Αλουμινένια κουτάκια και γυαλί Στηρίξτε το πρόγραμμα ανακύκλωσης!!!!! Κερδίζουμε ενέργεια!!!!!

13 Ερώτηση 10.

14 Εμείς είναι προτιμότερο να ερχόμαστε στο σχολείο μας, με το σχολικό λεωφορείο, παρά με τα αυτοκίνητα των γονιών μας!!!! ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ 1 ον Εξοικονομούμε ενέργεια και 2 ον Ρυπαίνουμε λιγότερο το περιβάλλον

15 1. Παρ’ ότι όλοι γνωρίζουμε πόσο κινδυνεύει ο πλανήτης μας, φαίνεται εξακολουθεί ένα μεγάλο μέρος των ερωτώμενων να μην συμπεριφέρεται με οικολογική συνείδηση. 2. Δεν έχουν αλλάξει απλές καθημερινές συνήθειες που θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν ενέργεια.

16 Εμείς τι κάνουμε για να εξοικονομήσουμε ενέργεια; Μην περιμένεις το συνάνθρωπο σου να κάνει την πρώτη κίνηση ….. Καν΄ την εσύ!!!!!! Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι υπόθεση όλων μας!!!! Πρέπει τώρα να δράσουμε!

17 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας


Κατέβασμα ppt "Οι μαθητές της Ε’ δημοτικού εργάστηκαν ….. για το καλό του πλανήτη μας! Ο πλανήτης κινδυνεύει… πρέπει να δράσουμε!!!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google