Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1o ΕΠΑΛ ΚΙΛΚΙΣ-Α2-2014/15 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2ΟΥ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1o ΕΠΑΛ ΚΙΛΚΙΣ-Α2-2014/15 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2ΟΥ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1o ΕΠΑΛ ΚΙΛΚΙΣ-Α2-2014/15 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2ΟΥ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
ΘΕΜΑ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥΣ ΘΕΜΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥΣ

2 ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (ΜΠΑΣΚΕΤ) ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
ΚΥΠΡΙΖΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΜΟΛΛΙ ΚΩΣΤΑΣ ΙΣΕΝΑΪ ΣΕΡΝΤΑΡ ΚΥΡΙΜΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΙΝΤΖΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΖΟΥΚΙΔΗΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΛΙΚΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΟΥΚΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΡΙΔΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (ΒΟΛΕΙ) ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΝΙΔΟΥ ΑΛΕΞΙΑ ΙΣΑΑΚΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΕΛΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (ΧΑΝΤΜΠΩΛ) ΚΑΜΑΡΛΙΓΚΟΥ ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΡΟΜΠΙΛΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑ ΚΑΡΑΦΟΥΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

3 ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

4 Τι είναι το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ??? Το ποδόσφαιρο (αγγλικά: football) είναι ένα ομαδικό άθλημα που παίζεται ανάμεσα σε δύο ομάδες των έντεκα παικτών με μία σφαιρική μπάλα. Ο ποδοσφαιρικός αγώνας διεξάγεται σε ένα ορθογώνιο γήπεδο με φυσικό ή τεχνητό χλοοτάπητα πράσινου χρώματος και ένα «τέρμα» στο μέσο κάθε μιας από τις στενές πλευρές. Σκοπός κάθε ομάδας είναι να οδηγήσει τη μπάλα στο αντίπαλο τέρμα, δηλαδή «να βάλει γκολ» (από την αγγλική λέξη goal που σημαίνει σκοπός) ή «να σκοράρει», όπως λέγεται στην ειδική ποδοσφαιρική γλώσσα. Οι παίκτες χειρίζονται τη μπάλα κυρίως με τα πόδια, αλλά και με τον κορμό ή το κεφάλι. Η ομάδα που θα επιτύχει τα περισσότερα γκολ ως το τέλος του παιχνιδιού κερδίζει.

5 Ιστορικά στοιχεία Είναι ιστορικά καταγεγραμμένο ότι σε πολλές χώρες υπήρξαν παιχνίδια όπου οι παίκτες κλοτσούν μία μπάλα, όπως ο επίσκυρος στην Αρχαία Ελλάδα, το «woggabaliri» στην Αυστραλία, το «harpastum» στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και το «cuju» στην Κίνα. Οι σύγχρονοι κανόνες του ποδοσφαίρου βασίζονται στις προσπάθειες που έγιναν στα μέσα του 19ου αιώνα για τυποποίηση των ποικίλων μορφών του ποδοσφαίρου που παιζόταν στα δημόσια σχολεία της Αγγλίας. Η ιστορία του ποδοσφαίρου στην Αγγλία χρονολογείται τουλάχιστον από τον όγδοο αιώνα.

6 Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα
Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα εμφανίστηκε λίγο πριν το 1900 στα λιμάνια του Πειραιά και της Πάτρας. Παράλληλα, σε πόλεις εκτός τότε Ελληνικών συνόρων όπου υπήρχαν ελληνικές κοινότητες όπως της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας αλλά και της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης, ναυλοχούσαν αγγλικά πολεμικά πλοία και έπαιζαν οι ναύτες μεταξύ τους ποδόσφαιρο. Το 1895 ο Α. Βλαστός μεταφράζει περιληπτικά τους κανονισμούς από τα Αγγλικά στα Ελληνικά και το 1898 ο Ιωάννης Χρυσάφης ολοκληρώνει τη μετάφραση.

7 Οι πρώτοι Σύλλογοι Στο μεταξύ αρχίζουν να ιδρύονται και οι πρώτοι σύλλογοι που καλλιεργούν και το ποδόσφαιρο όπως ο Παναθηναϊκός, ο Πανελλήνιος Γ.Σ, ο Εθνικός Γ.Σ ο Παναχαϊκός Γ.Σ, Ο Πειραϊκός Σύνδεσμος, ο Ήφαιστος. Ο ΣΕΓΑΣ συμπεριλαμβάνει το ποδόσφαιρο στην δύναμή του και προκηρύσσει και το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα, το 1906, με νικητή τον Εθνικό ΓΣ.

8 ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
1994: Η Ελλάδα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, συμμετείχε σε τελική φάση Μουντιάλ στις Η.Π.Α 2004: Η κορυφαία στιγμή στην ιστορία της Ελλάδας, όταν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, με την κατάκτηση του Euro στην Πορτογαλία. 2014: Η Ελλάδα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου καταφέρνει να προκριθεί στους 16. Χάνει όμως και αποκλείεται στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα. Εθνική ομάδα ανδρών Ελλάδας 2015/16

9 Μια ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης μας!
Ο Α.Ο. Κιλκισιακός είναι αθλητικός ποδοσφαιρικός σύλλογος του Κιλκίς, ιδρύθηκε το 1961 έπειτα από την συγχώνευση της τοπικής ΑΕΚ, του Άρη και του Μέγα Αλέξανδρου Κιλκίς. Τη σεζόν ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Β’ Εθνική Κατηγορία παραμένοντας στην κατηγορία ως το 1967.Έχει αγωνιστεί δύο φορές στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Ερασιτεχνών, το 1998 και το

10 Διάσημες ομάδες: Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.
Διάσημοι ποδοσφαιριστές: 1. Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα) 2. Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης) 3. Μάνουελ Νόιερ (Μπάγερν Μονάχου)

11 Κατάκτηση του Euro στην Πορτογαλία-2004
Η τελετή έναρξης της διοργάνωσης που προηγήθηκε του εναρκτήριου αγώνα Πορτογαλία-Ελλάδα

12 Η ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

13 Τι είναι η Καλαθοσφαίριση ( Μπάσκετμπωλ )
Ο σκοπός της κάθε ομάδας είναι να πετύχει καλάθι σε βάρος της αντίπαλης και να την παρεμποδίσει, να αποκτήσει τον έλεγχο της μπάλας ή να πετύχει καλάθι. Η καλαθοσφαίριση είναι μια αθλοπαιδιά που παίζεται από δύο (2) ομάδες των πέντε (5) παικτών η κάθε μια.

14 Η δημιουργία του αθλήματος
Στις αρχές Δεκεμβρίου του 1891, ο Καναδός Δρ.Τζέιμς Νάισμιθ, καθηγητής φυσικής αγωγής στο (YMCA) (σημερινό Κολέγιο Σπρίνγκφιλντ, Η.Π.Α.), προσπαθούσε να κρατήσει την τάξη με την οποία έκανε μάθημα δραστήρια μια βροχερή μέρα. Έτσι,έγραψε τους βασικούς κανόνες και κάρφωσε ένα καλάθι ροδάκινων σε ύψος 3,55 μέτρων. Σε αντίθεση με τα σύγχρονα δίχτυα καλαθοσφαίρισης, αυτό το καλάθι ροδάκινων διατηρούσε τον πάτο του, και οι μπάλες έπρεπε να ανακτηθούν με το χέρι μετά από κάθε «καλάθι» ή πόντο που σημειωνόταν.

15 Η μπάλα του μπάσκετ Η καλαθοσφαίριση την πρώτη φορά παίχτηκε με μια μπάλα ποδοσφαίρου. Στα τέλη του 1950 που ο Τόνυ Χάινκλ, ψάχνοντας για μια μπάλα που θα είναι πιο ευδιάκριτη για τους παίκτες και τους θεατές, εισήγαγε την πορτοκαλί μπάλα που χρησιμοποιείται σήμερα.

16 Το μπάσκετ στην Ελλάδα Το άθλημα της καλαθοσφαίρισης ήρθε στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του 1910 και σύντομα άρχισε η διεξαγωγή πανελλήνιων πρωταθλημάτων. Η πρώτη διοργανώτρια αρχή ήταν ο ΣΕΓΑΣ και το πρώτο πρωτάθλημα διεξήχθη την αγωνιστική περίοδο με νικητή τον Ηρακλή.

17 Το ελληνικό πρωτάθλημα
Το ελληνικό πρωτάθλημα Το ελληνικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης(Α1 Εθνική ) η οποία αναφέρεται και ως Basket League ΣΚΡΑΤΣ λόγω χορηγίας του πρωταθλήματος από τον ΟΠΑΠ, είναι η ανώτερη διοργάνωση καλαθοσφαίρισης στην Ελλάδα. Διοργανώνεται από τον ΕΣΑΚΕ υπό την εποπτεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ). Εννέα σύλλογοι έχουν κερδίσει τον τίτλο. Ο τρέχων πρωταθλητής είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είναι και ο πολυνίκης της διοργάνωσης με 34 τίτλους...

18 Η κατάκτηση του Euro το 1987 Ευρωμπάσκετ 1987
Ο θρίαμβος της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του ήταν μία αποφασιστικής σημασίας στιγμή του ελληνικού αθλητισμού. Η νίκη της εθνικής ομάδας με δύο πόντους ( ) επί των Σοβιετικών στον τελικό, έκανε το μπάσκετ το εθνικό μας άθλημα.

19 Η Καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο
Η Καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο είναι ένα από τα πιο θεαματικά και δημοφιλή αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων. Διακρίνεται για το μοναδικό του ύφος, την γρήγορη ροή του αγώνα και τη διαρκή εναλλαγή φάσεων με συνεχείς επιθέσεις και “man to man” άμυνες.

20 Μια ομάδα Basketball της πόλης μας!
Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Αετός Κιλκίς είναι ελληνικό αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται στην πόλη του Κιλκίς, στο Νομό Κιλκίς, όπου και βρίσκεται η έδρα του. Επίσημο έτος ίδρυσής του είναι το 1999 και χρώματα του το κίτρινο και το μπλε. Ο σύλλογος διατηρεί τμήματα αποκλειστικά καλαθοσφαίρισης.

21 Η ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

22 Τι είναι η Χειροσφαίριση (Χάντμπωλ)
Χειροσφαίριση ή χάντμπωλ (handball) είναι ένα ομαδικό ολυμπιακό άθλημα, το οποίο παίζεται από άνδρες και γυναίκες. Ο αγώνας χωρίζεται σε δύο ημίχρονα, από τα οποία το καθένα διαρκεί 30 λεπτά. Ανάμεσα σε αυτά υπάρχει μία διακοπή δεκαπέντε λεπτών. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να επιτευχθούν τέρματα, με νικήτρια ομάδα να είναι εκείνη που πετυχαίνει τα πιο πολλά από αυτά.

23 Ιστορικά στοιχεία για το χάντμπωλ
Η χειροσφαίριση είναι ένα από τα παλαιότερα αγωνίσματα. Έχει κάνει την εμφάνιση της στην Αρχαία Ελλάδα αλλά χρονολογείται από πιο παλιά. 1936: Για πρώτη φορά εμφανίζεται σε μεγάλο κοινό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936 με 11 παίκτες σε γήπεδο ποδοσφαίρου.

24 Ιστορικά στοιχεία για το χάντμπωλ
1972: Επέστρεψε στις Ολυμπιάδες το 1972 στο Μόναχο ως κανονικό άθλημα του προγράμματος με 7 παίκτες σε κλειστό γυμναστήριο. 1977: ξεκίνησε το πρωτάθλημα το 1977 από τον ΣΕΓΑΣ ως διοργάνωση σε κλειστό χώρο 1979: Ιδρύεται η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ), που διοργάνωσε το πρώτο επίσημο Πρωτάθλημα με πρωταθλητή τον Ιωνικό.

25 Φίλαθλοι του Χάντμπωλ "Φίλαθλος" γενικά, θεωρείται αυτός που αγαπάει τον αθλητισμό, αυτός που συμβαδίζει με τις αρχές και τα ιδεώδη του. "Οπαδός" χαρακτηρίζεται αυτός που υποστηρίζει και ακολουθεί πρόσωπα, ιδέες και ομάδες και τέλος "Φανατικός" είναι ο υπέρμαχος, ο παθιασμένος, αυτός που υπερβαίνει τη λογική. Έχουν αναφερθεί πολλές φορές διάφορα επεισόδια και σε αγώνες Χάντμπωλ. 

26 Η Χειροσφαίριση στους Ολυμπιακούς αγώνες
Το χάντμπωλ διεξήχθη για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες στο Βερολίνο το Τότε διεξαγόταν σε ανοιχτά γήπεδα με ομάδες των έντεκα παικτών. Μεσολάβησε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος και στη συνέχεια το άθλημα στην παλιά του μορφή δεν γνώρισε ευρεία ανάπτυξη. Ως άθλημα σάλας των επτά παικτών, άρχισε να γίνεται δημοφιλές. Έτσι ξανάγινε ολυμπιακό άθλημα πάλι στη Γερμανία στην Ολυμπιάδα του Μονάχου το Από το 1976 στο πρόγραμμα των ολυμπιάδων προστέθηκε και το αγώνισμα των γυναικών.

27 Μια ομάδα Χάντμπωλ της πόλης μας
Η χειροσφαιρική ομάδα ανδρών του συλλόγου Γ.Α.Σ. έχει ενεργή παρουσία σε σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις. Επίσης λαμβάνει μέρος σε όλα τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα ( ετών) που διοργανώνονται από την Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Θεσσαλονίκης (Ε.Σ.Χ.Θ.) με πολλές προκρίσεις σε τελικές πανελλήνιες φάσεις.

28 Η ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

29 Τι είναι η Πετοσφαίριση
Η πετοσφαίριση είναι ένα ομαδικό ολυμπιακό άθλημα, το οποίο παίζεται από ανδρικές και γυναικείες ομάδες των έξι παικτών. Επινοήθηκε το 1895 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες εντάχθηκε το 1964 στο Τόκιο. Στην Ελλάδα εποπτεύεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ).

30 Οι βασικοί κανονισμοί του αθλήματος
Σκοπός του παιχνιδιού είναι να περάσει η μπάλα πάνω από το φιλέ και να ακουμπήσει στο γήπεδο του αντιπάλου ή να αναγκαστεί ο αντίπαλος να την πετάξει εκτός γηπέδου. Για να πετύχει το σκοπό αυτό η κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να κάνει τρεις μπαλιές με οποιοδήποτε μέρος του σώματος. Το μπλοκ δεν υπολογίζεται στις επαφές με τη μπάλα της ομάδας. Ο ίδιος παίκτης δεν έχει δικαίωμα να κάνει δύο συνεχόμενες μπαλιές. Επίσης, μετά από κάθε χτύπημα η μπάλα πρέπει να αναπηδήσει, δηλαδή δεν μπορεί να κρατηθεί από τον παίχτη (πιαστό).

31 Νέοι Κανονισμοί Από το 2000 και μετά ισχύουν νέοι κανονισμοί, τους οποίους η διεθνής ομοσπονδία έχει θεσπίσει με στόχο τη θεαματικότητα του αθλήματος. -ο χρόνος κατοχής της μπάλας στο σερβίς έγινε 8’’ -επιτρέπεται η απόκρουση της μπάλας με το πόδι ή οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος -ο προπονητής μπορεί να στέκεται σε μια ορισμένη περιοχή ανάμεσα στο πάγκο και στο γήπεδο. -στο σερβίς η μπάλα επιτρέπεται να ακουμπήσει στο φιλέ.

32 Ιστορικά στοιχεία για την πετοσφαίριση
Η πετοσφαίριση επινοήθηκε το 1895 από τον Αμερικανό καθηγητή Γουίλιαμ Μόργκαν, που εργαζόταν στο παράρτημα της ΧΑΝ (YMCA) του Χόουλιοκ, στην πολιτεία Μασαχουσέτη των ΗΠΑ. Προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα ομαδικό παιχνίδι κλειστού χώρου, χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμών, επινόησε το βόλεϊ. Αρχικά ονόμασε το παιχνίδι "μιντονέτ". Το όνομα βόλεϊ δόθηκε λίγο αργότερα, έπειτα από έναν αγώνα επίδειξης, μάλλον από τον Άλφρεντ Χάλστιντ. Το νέο άθλημα διαδόθηκε πολύ γρήγορα, κυρίως μέσω των παραρτημάτων της Χ.Α.Ν. στις πολιτείες των ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

33 Ιστορικά στοιχεία για την πετοσφαίριση
Στην Ευρώπη μεταφέρθηκε κατά τη διάρκεια του Α΄ παγκοσμίου πολέμου από τους Αμερικανούς στρατιώτες. Αρχικά παιζόταν με διάφορες μπάλες. Το 1900 κατασκευάστηκε η πρώτη ειδική μπάλα βόλεϊ. Το 1947 ιδρύθηκε η Διεθνής Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Fédération Internationale de Volleyball ή FIVB) στο Παρίσι, η οποία διαμόρφωσε ενιαίους διεθνείς κανονισμούς.

34 Η Εθνική ομάδα Πετοσφαίρισης Ανδρών
Η χρυσή χρονιά για την εθνική ήταν το όπου, έκλεψε την παράσταση στο Ευρωπαϊκό της Γάνδης, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

35 Η Εθνική ομάδα Πετοσφαίρισης Ανδρών
Το 2004 έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας και κατέλαβε την 5η θέση μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Προκρίθηκε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για 4η συνεχόμενη φορά, και στα Τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κατέκτησε την 6η θέση. Η εθνική ανδρών 2014

36 Ένας διάσημος αθλητής του βόλεϊ
Ο Σωτήρης Βλαχοστάθης γεννήθηκε στην Πάτρα 6 Μαρτίου 1985. Είναι αθλητής της Παναχαϊκής. Παράλληλα είναι μέλος της εθνικής ομάδας βόλεϊ.

37 Μια ομάδα Βόλεϊ της πόλης μας
Ο Α.Σ.ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ συμμετέχει από τη σεζόν 2012/13 στο πρωτάθλημα της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Μακεδονίας με 3 αγωνιστικές ομάδες στις κατηγορίες Γυναικών, Κορασίδων και Παγκορασίδων.

38 ΤΟ ΤΕΧΝΗΜΑ ΜΑΣ

39


Κατέβασμα ppt "1o ΕΠΑΛ ΚΙΛΚΙΣ-Α2-2014/15 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2ΟΥ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google