Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: 1.ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ 2.ΒΛΑΧΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: 1.ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ 2.ΒΛΑΧΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: 1.ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ 2.ΒΛΑΧΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ 3. ΠΑΝΙΤΣΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 4.ΤΖΟΛΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 5.ΤΣΑΚΑΡΕΣΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΙΑ Σύνδεσμος για περιήγηση στα Μουσεία:

2 Τι εννοούμε με τον όρο Μουσείο;
Τι εννοούμε με τον όρο Μουσείο; Με τον όρο Μουσείο εννοούμε έναν χώρο, ανοικτό στο κοινό, που έχει ως έργο του, να συλλέγει , να μελετά, να διατηρεί και να εκθέτει κατορθώματα του ανθρώπινου πολιτισμού και περιβάλλοντος όπως για παράδειγμα: Αγγεία Αγάλματα Ψηφιδωτά Κοσμήματα Νομίσματα Πανοπλίες

3 ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΠΟΛΕΜΙΚΟ-ΝΑΥΤΙΚΟ- ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ –ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

4 Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας
Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών είναι ένα μουσείο που βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας όπου περιέχει την έκθεση διαφόρων αρχαιολογικών ευρημάτων, από τη Μυκηναϊκή εποχή μέχρι την Ύστερη Ρωμαϊκή.

5 ΕΚΘΕΜΑΤΑ Τα εκθέματα του μουσείου αφορούν την χρονική περίοδο μεταξύ 3000 π.χ. και 4ου αιώνα μ.X., προέρχονται από την πόλη της Πάτρας, καθώς επίσης και από τις περιοχές της νότιας και δυτικής Αχαΐας. Δάπεδο ψηφιδωτό Αγγείο

6 ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Πρώτη Ενότητα (Ιδιωτικού Βίου) Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει αντικείμενα από την καθημερινή ζωή, εργαλεία , κοσμήματα κ.λ.π Δεύτερη Ενότητα ( Δημόσιου Βίου) Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει αγάλματα ,νομίσματα, μουσικά όργανα από την μυκηναϊκή περίοδο ως την ελληνιστική και την ρωμαϊκή. Υπάρχουν ακόμα και ψηφιδωτά. Τρίτη Ενότητα ( Νεκρόπολη) Η Τρίτη ενότητα περιλαμβάνει τάφους και αντικείμενα ( κτερίσματα )μέσα σε αυτούς. Τέταρτη Ενότητα ( Περιοδική ) Στην τέταρτη ενότητα λαμβάνουν χώρα διάφορες εκθέσεις και εκδηλώσεις κατά την διάρκεια του έτους .


Κατέβασμα ppt "ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: 1.ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ 2.ΒΛΑΧΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google