Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΡΑΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΡΑΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΡΑΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΡΑΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ‘’ΕΦΗΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΥΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ’’ ‘’ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ’’

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ομοφυλοφιλία Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση Ερωτηματολόγια Συνέντευξη Τέχνημα

3 ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΟΡΙΣΜΟΣ:
Ομοφυλοφιλία ονομάζεται η ερωτική έλξη ή και η σεξουαλική επαφή ατόμου προς άτομο του ιδίου φύλου. Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα συχνά αποκαλείται και ως ομοερωτική συμπεριφορά ή ομοερωτικός προσανατολισμός.

4 Κατηγορίες ομοφυλόφιλων: Περιστασιακοί ομοφυλόφιλοι Αμφιθυμικοί:
Περιστασιακοί ομοφυλόφιλοι Αμφιθυμικοί: Αντισταθμιστικοί Φιλήδονοι Εκδιδόμενοι αμφιθυμικοί Κατά προτίμηση ομοφυλόφιλοι

5 Ρατσισμός σε βάρος των ομοφυλόφιλων (ομοφοβία)
Συνέπειες ρατσισμού: Αντικείμενα χλευασμού Περιθωριοποίηση Απομάκρυνση από την οικογένεια Αποκλεισμός από την κοινωνία και την εργασία Ψυχολογική βία Εγκατάλειψη σχολείου

6 Γεννιέται κάποιος ή γίνεται ;
Γεννιέται: γενετικοί και βιολογικοί παράγοντες (αναπτυγμένη αμυγδαλή, γονίδιο στην περιοχή χρωμοσώματος “X”, ορμόνες αντίθετου φύλου ) Γίνεται: Συνέπεια γυναίκειου και ανδρικού πρότυπου, σχέση μεταξύ των μελών της οικογενείας.

7 Σ.Μ.Ν. (Σεξουαλικός Μεταδιδόμενα Νοσήματα)
Σ.Μ.Ν. (Σεξουαλικός Μεταδιδόμενα Νοσήματα) ΟΡΙΣΜΟΣ: Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ή σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες ή αφροδίσια νοσήματα ονομάζονται οι ασθένειες ή οι μολύνσεις που μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω της σεξουαλικής συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένων του σεξ , του στοματικού σεξ και του πρωκτικού σεξ.

8 Ποια είναι ; Βακτηριακή κολπίτιδα
Τριχομοναδική κολπίτιδα (τριχομανάδωση ή τριχομονίαση) Κονδυλώματα Ψείρες των τριχών της ήβης Χλαμύδια Γονόρροια Έρπης Ηπατίτιδα Σύφιλη HIV/AIDS

9 HIV/AIDS: ΟΡΙΣΜΟΣ: Το AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome, Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας) είναι μια λοιμώδης νόσος που οφείλεται στον ιό HIV ,ο οποίος προσβάλλει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Με τη σεξουαλική επαφή Με μολυσμένες βελόνες Με την εγκυμοσύνη ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: Πυρετός, Πόνος στους μύες, Δερματικά εξανθήματα, Ναυτία, Απώλεια βάρους, Ξηρός βήχας, Πνευμονία, Βραδινή εφίδρωση

10 ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ
ΣΤΟΧΟΙ: Ενημέρωση για μεθόδους αντισύλληψης και τη σωστή χρήση τους (πχ. Προφυλακτικό) Ενημέρωση για την αποτροπή ή την αντιμετώπιση ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης Τεστ ΠΑΠ Ενημέρωση για τα ΣΜΝ Ενημέρωση για την σεξουαλικότητα του ατόμου και την ανατομία του σώματος.

11 Υπάρχει σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην Ελλάδα;
Αδιαφορία, απάθεια και από την οικογένεια και από το σχολείο με αποτέλεσμα την άγνοια των νέων και την ενημέρωσή τους από λανθασμένες πηγές. ΦΟΡΕΙΣ: Οικογένεια: συνεχής επικοινωνία για την σεξουαλικότητα από μικρή ηλικία. Σχολείο: Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ως αυτόνομο μάθημα, μαθήματα με την μορφή εικόνων σε νηπιαγωγείο και δημοτικό.

12 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ Είσαι ενημερωμένος /η για τα ΣΜΝ ;
Έφηβοι (27) Ενήλικες (15)

13 Έφηβοι Έχεις σεξουαλικές σχέσεις ;
Έχεις ενημερωθεί από την οικογένεια σου για τα ΣΜΝ ; Έφηβοι Ενήλικες Έχεις σεξουαλικές σχέσεις ; Έφηβοι

14 Αν ναι, χρησιμοποιείτε προφυλάξεις ;
Έφηβοι Ενήλικες Αν ναι, τι είδους προφυλάξεις; Έφηβοι Ενήλικες

15 Έχετε δει ποτέ ερωτικά άτομα του ίδιου φύλου;
Έφηβοι Ενήλικες

16 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ( Με την ψυχολόγο κα Παναγιωτάκη Μαρία )
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ( Με την ψυχολόγο κα Παναγιωτάκη Μαρία ) Πότε πρέπει να αρχίσουν οι γονείς να ενημερώνουν τα παιδιά τους για τα σεξουαλικά θέματα; Πρέπει να χρησιμοποιούν τους ορθούς σεξουαλικούς όρους; Σύμφωνα με την ψυχολόγο, οι γονείς θα πρέπει να αρχίζουν να μιλούν στα παιδιά τους για τα σεξουαλικά ζητήματα ήδη από την ηλικία των 3-4 ετών , καθώς το παιδί ήδη από αυτή την ηλικία αρχίζει να διακρίνει το φύλο του και να γνωρίζει την ανατομία του σώματος του. Οι γονείς μπορούν να ενημερώσουν τα παιδιά τους με συζήτηση γύρω από το τι είναι αγόρι και τι είναι κορίτσι ,χρησιμοποιώντας βίντεο, εικόνες και κόμικς δίνοντάς τους ταυτόχρονα ηθικές αξίες και αρχές. Είναι ,τέλος, πολύ σημαντικό οι γονείς να χρησιμοποιούν την κατάλληλη ορολογία (πχ πέος, αιδοίο κτλ) από την αρχή, ώστε το παιδί να μη σχηματίσει λανθασμένες εντυπώσεις.

17 Πώς πρέπει η οικογένεια να αντιμετωπίσει την ομοφυλοφιλική τάση του παιδιού της;
Όπως τονίζει η ψυχολόγος, αν οι γονείς παρατηρήσουν ομοφυλοφιλικές τάσεις στο παιδί τους ,θα πρέπει να το συζητήσουν μαζί του και να το στηρίξουν ψυχολογικά ως προς την επιλογή του, καθώς πρόκειται για μια συμπεριφορά που το κάνει να αισθάνεται ο εαυτός του χωρίς να έρχεται σε αντίθεση με την ανθρώπινη φύση.

18 ΤΕΧΝΗΜΑ Στα πλαίσια αυτής της εργασίας ,εκτός από το ερωτηματολόγιο και τη συνέντευξη, πραγματοποιήσαμε επίσης ως τέχνημα και μία ιστοσελίδα, στην οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι όσοι επιθυμούν. Μπορείτε να την επισκεφτείτε στον εξής σύνδεσμο:

19 Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας
Επιμέλεια εργασίας Άννα Καλογιαννάκη Αμαλία Λεντιδάκη Ειρήνη Παπαδάκη Αλέξανδρος Παπαδόπουλος Μαργαρίτα Σπιθάκη Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας


Κατέβασμα ppt "ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΡΑΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google