Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γεωγραφικές Συντεταγμένες. Οι παράλληλοι Κύκλοι Είναι νοητές γραμμές. Είναι νοητές γραμμές. Εκτείνονται από τη Δύση προς την Ανατολή κατά μήκος της υδρογείου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γεωγραφικές Συντεταγμένες. Οι παράλληλοι Κύκλοι Είναι νοητές γραμμές. Είναι νοητές γραμμές. Εκτείνονται από τη Δύση προς την Ανατολή κατά μήκος της υδρογείου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γεωγραφικές Συντεταγμένες

2 Οι παράλληλοι Κύκλοι Είναι νοητές γραμμές. Είναι νοητές γραμμές. Εκτείνονται από τη Δύση προς την Ανατολή κατά μήκος της υδρογείου ή ενός χάρτη. Εκτείνονται από τη Δύση προς την Ανατολή κατά μήκος της υδρογείου ή ενός χάρτη. Ο Ισημερινός βρίσκεται στη μέση μεταξύ του Βόρειου και του Νότιου Πόλου και χωρίζει τη γη σε δύο ημισφαίρια. Ο Ισημερινός βρίσκεται στη μέση μεταξύ του Βόρειου και του Νότιου Πόλου και χωρίζει τη γη σε δύο ημισφαίρια. Οι γραμμές των παράλληλων γραμμών (γραμμές γεωγραφικού πλάτους) αριθμώνται ανά 10 °. Οι γραμμές των παράλληλων γραμμών (γραμμές γεωγραφικού πλάτους) αριθμώνται ανά 10 °.

3 Οι Μεσημβρινοί Είναι νοητές γραμμές. Είναι νοητές γραμμές. Εκτείνονται από το Βόρειο Πόλο ως το Νότιο. Εκτείνονται από το Βόρειο Πόλο ως το Νότιο. Δεν είναι μεταξύ τους παράλληλοι, αλλά τέμνονται στους πόλους. Δεν είναι μεταξύ τους παράλληλοι, αλλά τέμνονται στους πόλους. Οι μετρήσεις του γεωγραφικού μήκους γίνονται σε διαστήματα 15° και αρχίζουν από τον κεντρικό μεσημβρινό που έχει τιμή 0°. Οι μετρήσεις του γεωγραφικού μήκους γίνονται σε διαστήματα 15° και αρχίζουν από τον κεντρικό μεσημβρινό που έχει τιμή 0°.

4 Γεωγραφικές συντεταγμένες = ένα σύστημα από γραμμές Η απόσταση ενός τόπου από τον Ισημερινό λέγεται Γεωγραφικό πλάτος. Η απόσταση ενός τόπου από τον Ισημερινό λέγεται Γεωγραφικό πλάτος. Η απόσταση ενός τόπου από τον 1ο Μεσημβρινό λέγεται Γεωγραφικό μήκος. Η απόσταση ενός τόπου από τον 1ο Μεσημβρινό λέγεται Γεωγραφικό μήκος. Το γεωγραφικό πλάτος και μήκος ενός τόπου, αποτελούν τις γεωγραφικές του συντεταγμένες. Το γεωγραφικό πλάτος και μήκος ενός τόπου, αποτελούν τις γεωγραφικές του συντεταγμένες.

5 Εντοπισμός περιοχών με τη βοήθεια των γεωγραφικών συντεταγμένων Για παράδειγμα, ο τόπος Α που φαίνεται στο χάρτη έχει γεωγραφικές συντεταγμένες: 40 ° νότια και 80 ° ανατολικά ή σύντομα 40 ° Β-80 ° Α. Για παράδειγμα, ο τόπος Α που φαίνεται στο χάρτη έχει γεωγραφικές συντεταγμένες: 40 ° νότια και 80 ° ανατολικά ή σύντομα 40 ° Β-80 ° Α. Για να βρω το γεωγραφικό πλάτος Έφερα από το σημείο Α κάθετη στον Ισημερινό Και για να βρω το Γεωγραφικό μήκος έφερα κάθετη στο 1ο μεσημβρινό

6 Επανάληψη Ο ……………. χωρίζει τη γη σε ……. και …….. ημισφαίριο. Ο ……………. χωρίζει τη γη σε ……. και …….. ημισφαίριο. Ο 1ος ………………. χωρίζει τη γη σε …………. και ………… ημισφαίριο. Ο 1ος ………………. χωρίζει τη γη σε …………. και ………… ημισφαίριο. Να βρείτε τις Να βρείτε τιςΓεωγραφικές Συντεταγμένες των σημείων Α, Β, Γ, Δ και Ε, όπως παρουσιάζονται στο διπλανό σχήμα:


Κατέβασμα ppt "Γεωγραφικές Συντεταγμένες. Οι παράλληλοι Κύκλοι Είναι νοητές γραμμές. Είναι νοητές γραμμές. Εκτείνονται από τη Δύση προς την Ανατολή κατά μήκος της υδρογείου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google