Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

γραφομηχαΝΗ Σοφια ρουφικτου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "γραφομηχαΝΗ Σοφια ρουφικτου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 γραφομηχαΝΗ Σοφια ρουφικτου
Οι αρχές τις γραφομηχανής δεν είναι γνωστές, αλλά η πρώτη πατέντα για μια γραφομηχανή δόθηκε στον Άγγλο Χένρυ Μιλλ (Henry Mill) το 1714, για τη σχεδίαση μιας συσκευής που μπορούσε να δίνει γράμματα τυπογραφικού περίπου χαρακτήρα. Η βασίλισσα της Αγγλίας, μάλιστα, του έδωσε για αυτή την εφεύρεση και ειδικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Η πρώτη μηχανή που πραγματικά λειτούργησε ήταν του Ιταλού Πελεγκρίνο Τούρρι (Pellegrino Turri) το Ακολούθησαν ακόμα πάρα πολλές δοκιμές για την τελειοποίηση της συσκευής αυτής, που ολοκληρώθηκαν μόνο κατά το τέλος του 19ου αιώνα. Σε κανονική χρήση η γραφομηχανή μπήκε από τις αρχές του 20ού αιώνα.

2 ΧΕΝΡΥ ΜΙΛΛ Η ιστορία της γραφομηχανής αρχίζει από το 18ο αιώνα, όταν ο Άγγλος Χένρυ Μιλλ κατασκεύασε μια συσκευή που μπορούσε να δίνει γράμματα τυπογραφικού περίπου χαρακτήρα. Η βασίλισσα της Αγγλίας μάλιστα του έδωσε για τούτο και ειδικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

3

4

5 ΠΕΛΕΓΚΡΙΝΟ ΤΟΥΡΡΙ Είναι ένας Ιταλός εφευρέτης που επινόησε ένα μηχάνημα δαχτυλογράφησης, μία από τις πρώτες γραφομηχανές το 1801 για τους τυφλούς. Ανακάλυψε επίσης το χαρτί του άνθρακα για την παροχή της μελάνης για το μηχάνημά του.

6 ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ

7 ΩΣΤΙΝ ΜΠΑΡΤ Ήταν ο εφευρέτης, δημιουργός και κάτοχος του διπλώματος ευρεσιτεχνίας της πρώτης γραφομηχανής που κατασκευάστηκε στην Αμερική. Ο ίδιος αναφέρεται ως ο "πατέρας της γραφομηχανής

8 ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΛΑΘΑΜ ΣΟΛΣ Το κουέρτι(QWERTY) βασίστηκε σε ένα προηγούμενο σχήμα που είχε φτιάξει ο Κρίστοφερ Λάθαμ Σολς (Christopher Latham Sholes) το 1874 για τη γραφομηχανή Σολς και Γκλίντεν (Sholes and Glidden typewriter) και πουλήθηκε το ίδιο έτος στην εταιρία E. Remington and Sons, όταν πρωτοεμφανίστηκε στις γραφομηχανές.

9 Τα κύρια εξαρτήματα της γραφομηχανής είναι
τα πλήκτρα που πάνω τους υπάρχουν οι διάφοροι τύποι και τα στοιχεία η ταινία, που φέρει ειδική μελάνη για την αποτύπωση των γραμμάτων και ο κύλινδρος πάνω στον οποίο στηρίζεται το χαρτί και που πάνω σ’ αυτόν κτυπούν τα πλήκτρα.

10 Ο Λουί Μπράιγ, 1809-1852, γεννήθηκε στη Γαλλία και ήταν παιδαγωγός
Ο Λουί Μπράιγ, , γεννήθηκε  στη Γαλλία και ήταν παιδαγωγός. Ήταν αυτός που εφέυρε  το σύστημα ανάγνωσης για τυφλούς. Ένα σύστημα ανάγλυφης γραφής και ανάγνωσης, που βοηθούσε τους τυφλούς να διαβάζουν χρησιμοποιώντας τα δάκτυλά τους. Ό ίδιος είχε τυφλωθεί σε...

11 ΤΖΕΙΜΣ ΣΜΑΘΕΡ Ο Τζέιμς Σμάθερ είναι ο εφευρέτης της ηλεκτρικής γραφομηχανής. Γεννήθηκε στο Τέξας το Η μαζική παραγωγή της ηλεκτρικής γραφομηχανής άρχισε το 1930.

12 Τελοσ


Κατέβασμα ppt "γραφομηχαΝΗ Σοφια ρουφικτου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google