Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θετικά και Αρνητικά του καφέ στην υγεία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θετικά και Αρνητικά του καφέ στην υγεία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θετικά και Αρνητικά του καφέ στην υγεία
Θετικά και Αρνητικά του καφέ στην υγεία. Καφεΐνη το κύριο συστατικό του καφέ. Εισαγωγή στον καφέ Θετικά του καφέ Αρνητικά του καφέ Καφεΐνη Οικονόμου Ελένη Οικονόμου Μαρία Σταύρου Μιρέλα Τσιάμη Ηλιάνα Ψεύτη Βασιλική

2 Εισαγωγή στον καφέ Ο καφές είναι ένα από τα ροφήματα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση.Το ρόφημα αυτό που πίνουμε κάθε πρωί μας ξυπνάει και κάνει τις αισθήσεις μας να δουλεύουν καλύτερα.Συχνά, όμως, χρησιμοποιείται σε υπερβολικές ποσότητες.

3 Θετικά του καφέ Ο καφές ανακουφίζει από αλλεργίες.
Οι μικρές ποσότητες καφεΐνης βοηθούν στη κεφαλαλγία και τις ημικρανίες. Μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης προβλήματος στον οργανισμό.

4 Αρνητικά του καφέ Η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει εθισμό.
Η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει εθισμό. Αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή διότι ο καφές περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Κ, που επιφέρει πήξη του αίματος. Προκαλεί στρες και νεύρα. Η κατανάλωση του καφέ μπορεί να αυξήσει τους παλμούς της καρδιάς και προκαλεί αρρυθμίες.

5 Καφεΐνη Η καφεΐνη είναι ένα αλκαλοειδές συστατικό, που δρα ως διεγερτικό στον οργανισμό. Έχει ισχυρές αιμοδυναμικές επιδράσεις που επηρεάζει την αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Δραστηριοποιεί τις λειτουργικές μονάδες του εγκεφάλου που ελέγχουν την προσοχή και τη μνήμη εργασίας.Ανακουφίζει για σύντομο χρονικό διάστημα από την κούραση και τη νύστα.Οι υπερβολικές δόσεις καφεΐνης είναι πιθανόν να προκαλέσουν πονοκέφαλο και αυξάνει την εγρήγορση.


Κατέβασμα ppt "Θετικά και Αρνητικά του καφέ στην υγεία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google