Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΦΑΛΑINA ΟΡΚΑ ΔΑΝΑΗ - ΦΑΡΙΝΤΕ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΦΑΛΑINA ΟΡΚΑ ΔΑΝΑΗ - ΦΑΡΙΝΤΕ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΦΑΛΑINA ΟΡΚΑ ΔΑΝΑΗ - ΦΑΡΙΝΤΕ

2 ΦΑΛΑΙΝΑ ΟΡΚΑ Η φάλαινα Όρκα είναι μια από τις πιο επικίνδυνες φάλαινες! Είναι πολύ επικίνδυνες!!! Είναι γνώστη και ως δολοφόνος και μαύρο ψάρι.

3 ΦΑΛΑΙΝΑ ΟΡΚΑ Είναι οδοντοφόρα φάλαινα και συνήθως τις βρίσκουμε σε ωκεανούς της Αρκτικής και της Ανταρκτικής.

4 ΦΑΛΑΙΝΑ ΟΡΚΑ Συνήθως τρέφονται με απλά ψάρια, ενώ κάποιες άλλες τρέφονται με θαλάσσιους λέοντες, φώκιες, τρέφονται ακόμα και με μεγάλους καρχαρίες.

5 ΦΑΛΑΙΝΑ ΟΡΚΑ Οι Όρκες είναι κοινωνικές. Κάποιοι πληθυσμοί αποτελούνται από οικογένειες βασιζόμενες στη γραμμή αίματος της μητέρας οι οποίες είναι σταθερότερες από τις αντίστοιχες κάθε άλλου ζωικού είδους.

6 ΦΑΛΑΙΝΑ ΟΡΚΑ Η φάλαινα όρκα μπορεί να γίνει άγρια μα όχι με τον άνθρωπο. Αν και έχουν καταγραφεί βίντεο που επιτίθενται σε διάφορους ανθρώπους ή ακόμα και εκπαιδευτές.

7 ΦΑΛΑΙΝΑ ΟΡΚΑ Οι όρκες έχουν σημαντική θέση στις παραδόσεις ιθαγενών, με δοξασίες που ποικίλουν: κάποιοι τις θωρούν ως τις ψυχές των ανθρώπων ενώ άλλοι ως ανελέητους δολοφόνους.

8 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΡΚΑΣ Η φάλαινα όρκα έχει μαύρη πλάτη άσπρο στέρνο και πλευρές και μια λευκή περιοχή πάνω και πίσω από το μάτι.

9 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΡΚΑΣ Τα νεογνά γεννιούνται και είναι κάπως κιτρινωπά έως ότου γίνει λευκή. Οι έχουν βαθύ και στιβαρό σώμα και ραχιαίο πτερύγιο ύψους μέχρι 2 μ.

10 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΡΚΑΣ Πίσω από το πτερύγιο, έχουν μια κηλίδα-σέλα κατά μήκος της πλάτης.

11 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΡΚΑΣ Στις όρκες τις Ανταρκτικής η απόχρωση της πλάτης κυμαίνεται από ανοιχτό γκρί μέχρι σχεδόν λευκό.

12 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΡΚΑΣ Οι ενήλικες όρκες είναι ευδιάκριτες και σπανίως συγχέονται με οποιοδήποτε άλλο πλάσμα. Αντίθετα οι νεαρές όρκες όταν βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τον παρατηρητή μπορεί να θεωρηθούν λαθεμένα ως γράμπος.

13 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΡΚΑΣ Η όρκα είναι το μεγαλύτερο σωζόμενο μέλος της οικογένειας δελφινιών. Το αρσενικό συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 6 μ. και 8 μ. και ζυγίζει πάνω από 6 τόνους.

14 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΡΚΑΣ Τα θηλυκά είναι μικρότερα και το μήκος τους μπορεί να είναι από 5μ εώς 7μ ενώ ζυγίζουν 3-4 τόνους. Η μεγαλύτερη αρσενική Όρκα που καταγράφηκε είχε 9,8 μ και ζύγιζε 10 τόνους ενώ η μεγαλύτερη θηλυκή είχε 8,5 μέτρα και ζύγιζε 7,5 τόνους.


Κατέβασμα ppt "ΦΑΛΑINA ΟΡΚΑ ΔΑΝΑΗ - ΦΑΡΙΝΤΕ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google