Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΥΞΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ microRNA-34a ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΝΕΥΡΩΝΩΝ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΥΞΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ microRNA-34a ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΝΕΥΡΩΝΩΝ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΥΞΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ microRNA-34a ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΝΕΥΡΩΝΩΝ

2 miRNAs ΤΑ miRNAs ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑ ΜΟΝΟΚΛΩΝΑ, ΜΗ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΙΜΑ ΜΟΡΙΑ RNA , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΔΡΟΜΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΑ RNA, ΣΕ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΦΟΥΡΚΕΤΑΣ , ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΑΥΤΑ ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΛΟΚΟ ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ RISC ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ mRNA ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ.

3 p53 ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ, ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΓΟΝΙΔΙΩΝ, ΟΙ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΟ ΚΥΚΛΟ, ΤΗΝ ΑΠΟΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ DNA. ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ miRNA34a .

4 ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΕΓΙΝΕ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΩΣ ΟΙ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΙΝΗΣ p53 ΣΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ. ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ p53 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΑΥΤΗ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ miRNA34a ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΟΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ miRNA34a ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΝΕΥΡΩΝΩΝ.

5 ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΚΡΟΕΓΧΥΣΗ ΚΑΙΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΣΤΙΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΚΩΝ ΣΕ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ 1 μg. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΕΠΕΙΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΕΓΚΕΦΑΛΟΓΡΑΦΗΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΑΝ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ Η ΚΡΙΣΗ. ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΚΡΙΣΗ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΜΟΛΙΣ 5 Η 10 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΓΧΕΟΥΜΕ ΤΟ ΟΞΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 40 ΛΕΠΤΑ. ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ miRNA34a ΣΤΑ ΥΠΟΠΕΔΙΑ CA1 ΚΑΙ CA3 ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ.Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η REAL TIME- PCR

6 TAQMAN REAL TIME-PCR Η ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑ ΤΟΥ miRNA34a ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑΝ TAQMAN ΑΝΙΧΝΕΥΤΗ ΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑ. ΑΥΤΟΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ 2 ΦΘΟΡΙΟΦΟΡΕΣ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ , ΣΤΟ 5 ΑΚΡΟ ΜΙΑ R ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΘΟΡΙΟΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ 3 ΑΚΡΟ ΜΙΑ Q ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΘΟΡΙΟΧΡΩΜΑ. ΟΤΑΝ Η TAQ RNA ΠΟΛΥΜΕΡΑΣΗ ΔΕ ΔΡΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΤΟΤΕ Η ΠΡΩΤΕΙΝΗ Q ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΟ ΦΘΟΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η R. (ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΩΜΑ). ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΔΡΑ Η TAQ RNA ΠΟΛΥΜΕΡΑΣΗ ΤΟΤΕ Η R ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΤΟ ΦΘΟΡΙΟΧΡΩΜΑ ΤΗΣ (ΠΡΑΣΙΝΟ). Ο ΦΘΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ. Η ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΤΟΡΙΣΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ miRNA34a

7

8 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ CA3 ΥΠΟΠΕΔΙΟΤΟΥ ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΟΥ miRNA34a ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΝΩ ΣΤΟ CA1 ΥΠΟΠΕΔΙΟ ΜΕΣΑ ΣΕ 6 ΩΡΕΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΠΕΔΙΟ CA1 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ CA3. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 2 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ p53. ΩΣΤΟΣΟ ΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΑΤΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 24 ΩΡΕΣ .

9 ΑΝΟΣΟΚΑΤΑΚΡΗΜΝΙΣΗ ΤΩΝ AGO-2
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΑΝ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ miRNA34a ΣΤΑ ΥΠΟΠΕΔΙΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ miRNA34a ΣΤΟ ΣΥΜΠΛΟΚΟ RISC. ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΛΟΚΟ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ (AGO) ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΣΟΚΑΤΑΚΡΗΜΝΙΣΗ ΤΟΥΣ

10 ΑΝΟΣΟΚΑΤΑΚΡΗΜΝΙΣΗ ΤΩΝ AGO-2
ΧΡΗΣΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΠΕΔΙΑ CA3 ΤΡΙΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΠΟΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΕ 0,7 ml ΔΙΑΛΥΜΑΤΟΣ NaCl 300 mM, MgCl2 , mM , 0,1 %NP,Tris HCL 50 mM, ph=7.5 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΗΣΗ ΣΤΟΥΣ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ AGO-2. ΑΡΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ. ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ 20 μl ΑΠΟ ΠΡΩΤΕΙΝΗ Α – G, ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΑΓΑΡΟΖΗ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ. ΞΑΝΑΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΛΟΚΟ RISC ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΡΗΜΝΙΣΤΕΙ. ΤΟ miRNA34a ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΤΑΙ ΕΠΕΙΤΑ Κ ΜΕΤΡΑΤΑΙ ΞΑΝΑ ΜΕ RT-PCR.

11 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ miRNA34a ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΛΟΚΟ RISC.

12 ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ MAP3K9
ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΙΠΠΟΚΑΜΠΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΠΟΥ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ miRNA34a.

13 ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ MAP3K9
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΠΕΔΙΟΥ CA3 ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ ΚΑΝΟΥΜΕ SDS-PAGE ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΑΝΤΙΣΩΜΑ 1 ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΝΤΙΣΩΜΑ 2 ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΩΜΑ 1 ΩΣ ΑΝΤΙΓΟΝΟ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΙΝΗΣ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 2 ΠΡΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΑΤΙ ΣΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 24 ΩΡΕΣ

14 Pifithrin-a ΑΝΑΣΤΟΛΕΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΙΝΗΣ p53

15 Pifithrin-a ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΟΥ miRNA34a ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ p53 ΣΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ. ΩΣΤΟΣΟ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΝΕΘΗΚΕ Ο ΑΝΑΣΤΟΛΕΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΦΕΡΑΝ.

16 antagomirs ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ miRNA34a ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΕΙΣ ΤΟΥ miRNA34a, ΤΟΥΣ antagomirs

17 antagomirs ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΙΣ ΤΟΥ miRNA34a , ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΛΟΚΟ RISC.

18 antagomirs ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΕΙΣ ΣΕ ΠΟΣΟΤΗΤΑ 0,1 nmol ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ miRNA34a ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟΤΗΤΑ 0,5 nmol ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΑΙΣΘΗΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ miRNA34a ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΜΕΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΤΟ miRNA34a .

19 ΗΛΕΚΤΡΟΕΓΚΕΦΑΛΟΓΡΑΦΙΑ
ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ miRNA34a ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΨΗΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΙΣΩΣ ΤΟ miRNA34a ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΚΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.

20 ΙΣΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΦΘΟΡΙΖΟΥΣΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΩΜΕΝΟΥΣ ΝΕΥΡΩΝΕΣ ΣΕ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΝΑΣΤΟΛΕΙΣ ΤΟΥ miRNA34a ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕ ΔΟΘΗΚΑΝ. ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΙΣΘΗΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΙΣΩΣ ΤΟ miRNA34a ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΝΕΥΡΩΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.

21 ΤΟ miRNA34a ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΙΣΩΣ ΟΜΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΤΩΣΗ ΜΕΣΩ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΠΟΠΤΩΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ ΟΠΩΣ Η CASPASE 3 KAI H BAX.

22 OTAN TO miRNA34a ΕΙΝΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΤΟΤΕ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΡΑΥΣΜΑΤΟΣ p19 ΤΗΣ CASPASE3
ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ miRNA34a ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ antagoirs ΤΟΤΕ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ Η ΠΡΩΤΕΙΝΗ BAX H ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΓΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΤΩΣΗ.

23 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟ miRNA34a ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ p53 Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΓΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ. ΩΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΙΣΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΠΟΠΤΩΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΝΕΥΡΩΝΩΝ.

24


Κατέβασμα ppt "ΑΥΞΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ microRNA-34a ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΝΕΥΡΩΝΩΝ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google