Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 9.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 9."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 9

2 ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ - ΑΝΤΙΦΛΟΓΙΣΤΙΚΑ
Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ. ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΕΡΕΘΙΣΜΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕ ΑΝΤΙΦΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ. ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΨΗ ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΘΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗΣ ΟΨΗΣ ΧΗΝΕΙΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ. ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΟΥΣΙΕΣ ΟΠΩΣ: ΑΛΑΝΤΟΪΝΗ ΚΑΜΦΟΡΑ ΑΖΟΥΛΕΝΙΟ ΧΑΜΟΜΗΛΙ

3 ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΡΕΜΕΣ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΚΤΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΕΙΘΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΠΙΟ ΠΡΟΪΟΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑ­ΛΕΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΩΡΕΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

4 ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ Η ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΑ ΚΕΡΙΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΥΓΡΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΟΥΜΕ. ΤΑ ΚΕΡΙΑ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΓΡΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΥΔΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΑ, ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΓΡΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ.

5 ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ
Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ ΚΕΡΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΤΑΝ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΜΕΝΟ ΘΥΛΑΚΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ: ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΞΑΣΘΕΝΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΕ ΧΝΟΥΔΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΡΩΤΕΟΛΥΤΙΚΑ ΕΝΖΥΜΑ ΘΡΥΨΙΝΗ, ΧΥΜΟΘΡΥΨΙΝΗ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΕΝΖΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ, ΚΑΙ Η ΠΑΠΑΪΝΗ Η ΟΠΟΙΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΥΜΟ ΤΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΤΗΣ CORINA PAPAGIA. ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ (ΓΑΛΒΑΝΙΚΟ) ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΩΝ ΣΕ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ (ΡΙΖΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ) ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗΣ.

6 ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ
Ο ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΔΕ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟΤΡΙΧΩΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ. ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΟΠΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΔΗΛ. ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΛΕΥΚΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΟΡΑΤΑ. ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ. Ο ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΥΣΚΑΜΠΤΟ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟ. Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΧΝΟΩΔΕΣ ΤΡΙΧΩΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΩΡΙΜΕΣ ΤΕΛΟΓΕΝΕΙΣ ΤΡΙΧΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΚΛΗΡΑΙΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ.

7 ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΧΝΟΩΔΕΣ ΤΡΙΧΩΜΑ ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΕΝΩ ΤΟ ΤΕΛΟΓΕΝΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΡΩΣΗ ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ Η ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΤΡΙΧΩΜΑ ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟ ΧΝΟΥΔΙ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΣΤΑ ΩΡΙΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ. ΤΑ ΩΡΙΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΡΩΜΑ, ΕΝΩ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΜΗΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΙΑ ΑΡΜΟΝΙΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΜΕΝΗΣ ΤΡΙΧΑΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ.

8 ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΚΡΕΜΑΣ Η ΣΚΟΝΗΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΕΛΑΦΡΑ ΣΕ ΟΞΥΖΕΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΠΑΣΤΑΣ. ΕΠΑΛΕΙΦΕΤΑΙ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΣΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ. ΜΕΤΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΞΕΠΛΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΦΘΟΝΟ ΝΕΡΟ. ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ (ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ).

9 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΖΕΣΤΟΥ ΚΕΡΙΟΥ
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΑ ΖΕΣΤΑ ΚΕΡΙΑ ΛΙΩΝΟΥΝ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΒΑΘΜΩΝ C. ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΠΑΤΟΥΛΑΣ. ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ: ΖΕΣΤΟ ΚΕΡΙ ΚΕΡΙΕΡΑ ΣΠΑΤΟΥΛΕΣ ΣΤΑΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΚΕΡΙ ΝΑ ΛΙΩΝΕΙ ΒΟΥΤΑΜΕ ΤΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΛΙΩΣΕΙ ΟΛΗ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΕΡΙΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΙΕΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΡΟΗ, ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΥΚΝΟΡΕΥΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.

10 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΨΥΧΡΟΥ ΚΕΡΙΟΥ
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΟ ΨΥΧΡΟ ΚΕΡΙ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΕ ΡΟΛΕΤΤΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ. Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΛΕΠΙΖΕΙ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ: ΨΥΧΡΟ ΚΕΡΙ ΣΕ ΡΟΛΕΤΕΣ Η ΨΥΧΡΟ ΚΕΡΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΕΡΙΕΡΑ ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΑΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΡΟΛΕΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ Η ΤΟ ΨΥΧΡΟ ΚΕΡΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΤΡΕΧΕΙ ΚΕΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΙΟ ΤΗΣ ΡΟΛΕΤΑΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΡΕΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΡΟΛΕΤΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΕΡΙ ΡΕΕΙ ΧΩΡΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΨΥΧΡΟ ΚΕΡΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ. ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΡΙ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.

11 ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΖΕΣΤΟΥ ΚΕΡΙΟΥ
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΖΕΣΤΟΥ ΚΕΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥ. ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΚΕΡΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ. ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ: ΕΡΓΑΛΕΙΑ – ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΕΡΙΕΡΑ ΣΠΑΤΟΥΛΕΣ ΧΑΡΤΟΣΕΝΤΟΝΟ ΓΑΝΤΙΑ ΒΑΜΒΑΚΙ  ΥΨΙΣΥΧΝΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ) ΠΡΟΪΟΝΤΑ – ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΖΕΣΤΟ ΚΕΡΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΝΕΡΟ Η ΛΑΔΙ

12 ΣΤΑΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ C. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΟΣΕΝΤΟΝΟ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΑΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΜΒΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΜΠΟΤΙΣΤΕΙ ΣΕ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ. ΑΝ ΤΟ ΚΕΡΙ ΕΧΕΙ ΛΙΩΣΕΙ, ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥ. ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΡΙ ΜΕ ΤΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ (ΤΟΣΟ ΚΕΡΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ) ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ.

13 ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ. ΤΕΝΤΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΝΑΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΠΛΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΟΥΜΕ. ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΥΨΙΣΥΧΝΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ). ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ

14 ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΨΥΧΡΟΥ ΚΕΡΙΟΥ
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΕΡΙΟΥ. ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ: ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ: ΕΡΓΑΛΕΙΑ – ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΕΡΙΕΡΑ ΡΟΛΟ- ΤΑΙΝΙΕΣ ΨΑΛΙΔΙ ΒΑΜΒΑΚΙ ΧΑΡΤΟΣΕΝΤΟΝΟ ΓΑΝΤΙΑ ΥΨΙΣΥΧΝΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ) ΠΡΟΪΟΝΤΑ – ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΨΥΧΡΟ ΚΕΡΙ (ΣΕ ΡΟΛΕΤΑ) Η ΨΥΧΡΟ ΚΕΡΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΝΕΡΟ Η ΛΑΔΙ

15 ΣΤΑΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΜΙΑ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΡΟΛΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥΣ (Η ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΨΥΧΡΟ ΚΕΡΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΙΕΡΑ) ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΟΣΕΝΤΟΝΟ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΑΝΤΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΜΒΑΚΙ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΜΠΟΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ.

16 ΤΟ ΚΕΡΙ ΕΧΕΙ ΛΙΩΣΕΙ ΟΤΑΝ ΡΕΕΙ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ
ΤΟ ΚΕΡΙ ΕΧΕΙ ΛΙΩΣΕΙ ΟΤΑΝ ΡΕΕΙ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΑΠΛΩΝΟΝΤΑΣ ΜΙΚΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥ. ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΡΑΒΑΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΡΟ ΤΗΣ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΥΨΙΣΥΧΝΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ) ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ.


Κατέβασμα ppt "ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 9."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google