Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

8° Εργαστηριακό Μάθημα Θέμα: Ήχος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "8° Εργαστηριακό Μάθημα Θέμα: Ήχος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 8° Εργαστηριακό Μάθημα Θέμα: Ήχος

2 Θέμα: Ήχος Στόχοι: Να αναγνωρίζουν ήχους της φύσης, του περιβάλλοντος και των μουσικών οργάνων. Να παράγουν απλά ηχητικά πρότυπα με τη φωνή, το σώμα, χρησιμοποιώντας αντικείμενα με διάφορους τρόπους και μουσικά όργανα. Να χρησιμοποιούν απλούς όρους για να μιλήσουν για τους ήχους και την ακοή. Να έρθουν σε επαφή με βασικά χαρακτηριστικά του ήχου (χροιά, ένταση, ύψος, διάρκεια) και να αποκτήσουν εμπειρίες από φαινόμενα σχετικά με τον ήχο(ηχώ, ανάκλαση).

3 Θέμα: Ήχος Ρυθμίσεις της τάξης: Εργασία σε ομάδες. Φοιτήτρια - της καθοδηγητής, διαμεσολαβητής και διευκολυντής της μάθησης.

4 Θέμα: Ήχος Γενικό υλικό Υλικό δραστηριοτήτων Καλαμάκια Μουσικά όργανα
Χαρτόνι κυματιστό, κόλλα Υλικό δραστηριοτήτων Διάφορα υφάσματα Κοχύλια Χαρτί, ευλύγιστο πλαστικό, νάιλον σακούλα, εφημερίδες, περιοδικά, ξύλο, πέτρα, φελιζόλ, χτένα, κουτάλια πλαστικά και μεταλλικά, τρίφτης. Γυάλινα μπουκάλια ή ποτήρια, σύρμα. Πλαστικά ποτήρια, σπάγκος Χωνί πλαστικό Κουτιά άδεια, όσπρια, ρύζι CD με ηχογραφημένους ήχους.

5 Θέμα: Ήχος Δραστηριότητες:
Αφόρμηση-Εισαγωγή στο θέμα: Θεατρικό παιχνίδι. Μαγνητοφώνηση, ακρόαση και αναγνώριση ήχων στο εσωτερικό της σχολικής τάξης και στο εξωτερικό περιβάλλον. Παραγωγή ήχων με τα μέρη του σώματος και με αντικείμενα με διαφορετικούς τρόπους: κούνημα (φύλλο χαρτιού, ευλύγιστο πλαστικό), τσαλάκωμα (ποτήρι πλαστικό, σακούλα νάιλον), σχίσιμο (εφημερίδα, περιοδικό), χτύπημα (ξυλάκια , κουτάλια, πέτρες), τρίψιμο (τρίφτης και κουτάλι, μπουκάλι με ανώμαλη επιφάνεια, χτένες).

6 Θέμα: Ήχος Δραστηριότητες:
Μετάδοση του ήχου στα στερεά, στα υγρά και στον αέρα. Κατασκευή παιδικού τηλεφώνου και στηθοσκοπίου. Απορρόφηση του ήχου στα διαφορετικά υλικά (ξύλο, ύφασμα, σφουγγάρι, φελιζόλ) Κατασκευή μουσικών οργάνων Ιδιότητες του ήχου(Χροιά, ένταση, διάρκεια, ύψος.)


Κατέβασμα ppt "8° Εργαστηριακό Μάθημα Θέμα: Ήχος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google