Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 8.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 8."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 8

2 ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΕΡΜΑΤΙΚΗ ΠΑΘΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΟΙ ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΧΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΜΕ Σ’ ΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ:

3 ΘΥΛΑΚΙΤΙΔΑ: Η ΘΥΛΑΚΙΤΙΔΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΤΩΝ ΘΥΛΑΚΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΜΗΜΑΤΟΓΟΝΩΝ ΑΔΕΝΩΝ. ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΡΥΘΡΩΝ ΒΛΑΤΙΔΩΝ Η ΦΛΥΚΤΑΙΝΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ. ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΝΤΙΚΟΥ ΦΑΚΟΥ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΠΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΘΥΛΑΚΙΤΙΔΑ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΡΙΧΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΒΛΑΤΙΔΩΝ. ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΘΥΛΑΚΙΤΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΦΥΛΟΚΚΟΚΟΙ, ΜΥΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΨΕΥΔΟΜΟΝΑΔΕΣ.

4 ΨΩΡΙΑΣΗ: Η ΨΩΡΙΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΧΝΗ, ΧΡΟΝΙΑ, ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΠΑΘΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΡΥΘΗΜΑΤΩΔΕΙΣ ΠΛΑΚΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΥΠΟΛΕΥΚΑ ΛΕΠΙΑ. ΟΙ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΟΜΩΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΤΡΙΧΩΤΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ, ΤΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ, ΤΙΣ ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ. Η ΨΩΡΙΑΣΗ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ.

5 ΕΚΖΕΜΑ – ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ: ΟΙ ΟΡΟΙ ΕΚΖΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΟΙ
ΕΚΖΕΜΑ – ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ: ΟΙ ΟΡΟΙ ΕΚΖΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΟΙ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΕΡΗ ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΠΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΝΗΣΜΟΥ. ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΝΗΣΜΟΥ ΣΥΝΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΕΡΥΘΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΦΥΣΑΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ. ΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ-ΕΚΖΕΜΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Η ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΑΧΥ, ΚΕΡΑΤΙΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ, ΕΝΩ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΟΙ ΠΤΥΧΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ. ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΦΥΣΑΛΙΔΕΣ.

6 Η ΣΥΧΝΟΤΕΡΗ ΑΙΤΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ, ΕΝΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΦΩΤΟΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΩΝ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΒΛΑΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ. ΑΛΛΕΣ ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ: ΜΥΚΗΤΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΕΡΠΗΤΑΣ, ΚΝΙΔΩΣΗ, ΜΕΛΑΝΩΜΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ Κ.Α. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΠΑΣΧΕΙ. ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΙΑΤΡΟ-ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.

7 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΡΜΟΝΟΕΞΑΡΤΩΜΕΝΕΣ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΣΩΜΑ ΟΠΟΥ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΟΡΜΟΝΩΝ. ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΡΜΟΝΟΝΟΕΞΑΡΤΩΜΕΝΕΣ ΕΙΝΑΙ: ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, Η ΚΟΙΛΙΑ, ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ, ΟΙ ΓΛΟΥΤΟΙ, Η ΟΣΦΥΪΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ Η ΠΛΑΤΗ. Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΟΡΜΟΝΟΕΞΑΡΤΩΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗΣ ΤΡΙΧΟΦΥΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ.

8 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ
ΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΣΧΑΛΗΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ. Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΛΕΜΦΑΔΕΝΕΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΕΘΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.

9 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΕ ΣΠΙΛΟΥΣ
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΠΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΣΠΙΛΟΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΕΛΙΚΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΔΙΟΤΙ Ο ΕΡΕΘΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΠΙΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΚΟΗΘΗ ΒΛΑΒΗ. ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΠΙΛΟΥΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΨΑΛΙΔΙ. Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ Ο ΣΠΙΛΟΣ.

10 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΛΗΓΕΣ, ΑΜΥΧΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ
ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ ΘΡΟΜΒΟΦΛΕΒΙΤΙΔΑ: Η ΘΡΟΜΒΟΦΛΕΒΙΤΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΤΩΝ ΦΛΕΒΩΝ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙ­ΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΠΟΛΗΣ (ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΕΣ) ΦΛΕΒΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ. ΣΤΗΝ ΘΡΟΜΒΟ­ΦΛΕΒΙΤΙΔΑ, ΟΙ ΦΛΕΒΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΘΡΟΜΒΟΙ (ΠΗΓΜΑΤΑ ΑΙΜΑΤΟΣ). ΟΙ ΘΡΟΜΒΟΙ ΠΡΟΣΚΟΛΛΩΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΟΙΧΩΜΑ ΤΩΝ ΦΛΕΒΩΝ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΤΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΛΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΘΡΟΜΒΟΦΛΕΒΙΤΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ, Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ, ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ.

11 ΚΙΡΣΟΙ: ΟΙ ΚΙΡΣΟΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑ ΚΑΤΩ ΑΚΡΑ
ΚΙΡΣΟΙ: ΟΙ ΚΙΡΣΟΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑ ΚΑΤΩ ΑΚΡΑ. ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΒΑΛΒΙΔΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΩΝ ΦΛΕΒΩΝ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ. ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΕΝΤΟΝΑ ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΩΝ ΦΛΕΒΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΟΦΙΟΕΙΔΗ (ΦΙΔΙΣΙΑ) ΠΟΡΕΙΑ. ΟΙ ΚΙΡΣΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΘΡΟΜΒΟΦΛΕΒΙΤΙΔΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠ' ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ. ΣΥΧΝΑ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ (ΘΡΟΜΒΟΦΛΕΒΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΚΙΡΣΟΙ) ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΤΟ ΠΑΣΧΟΝ ΑΤΟΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.

12 ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ (ΤΗΛΕΑΓΓΕΙΕΚΤΑΣΙΕΣ): ΟΙ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΚΥΑΝΟ-ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΚΑΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΧΟΕΙΔΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ. Η ΥΠΑΡΞΗ ΘΡΟΜΒΟΦΛΕΒΙΤΙΔΑΣ, ΚΙΡΣΩΝ Η ΚΑΙ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΑΟΥΑ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΑΓΓΕΙΑ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.

13 ΕΜΜΗΝΟΡΡΥΣΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΜΜΗΝΟΡΡΥΣΙΑΣ ΤΟΤΕ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΡΡΥΣΙΑ, ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ.

14 ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΘΥΛΑΚΙΤΙΔΑ ΨΩΡΙΑΣΗ ΕΚΖΕΜΑ –ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ ΑΛΛΕΣ ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ : ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΡΜΟΝΟΕΞΑΡΤΩΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΣΠΙΛΟΥΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΛΗΓΕΣ, ΑΜΥΧΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ ΘΡΟΜΒΟΦΛΕΒΙΤΙΔΑ ΚΙΡΣΟΙ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ ΕΜΜΗΝΟΡΥΣΙΑ


Κατέβασμα ppt "ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 8."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google