Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΙΟΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Β2002054 ΝΤΑΚΑ ΜΑΡΙΑ Β2002045.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΙΟΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Β2002054 ΝΤΑΚΑ ΜΑΡΙΑ Β2002045."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΙΟΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Β2002054 ΝΤΑΚΑ ΜΑΡΙΑ Β2002045

2 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας «Λίλιαν Βουδούρη» δημιουργήθηκε από το Σύλλογο οι Φίλοι της Μουσικής για όλους τους Έλληνες.  Σκοπός της είναι να προσφέρει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, επιστημονική πληροφόρηση στο χώρο της μουσικής στους επισκέπτες αλλά και στους χρήστες από απόσταση.  Το υλικό της βιβλιοθήκης επικεντρώνεται στη Δυτική Μουσική, ενώ σχετικά με την Ελληνική Μουσική καλύπτει την αρχαία, τη βυζαντινή, τη δημοτική, τη ρεμπέτικη και τη λόγια μουσική. Η συλλογή ολοκληρώνεται με υλικό γύρω από τις μουσικές παραδοσιακών πολιτισμών ανά τον κόσμο, και τη μουσική τζαζ.

3 ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ(1) Κατάλογος της Βιβλιοθήκης: Κατάλογος της Βιβλιοθήκης: 1.Περιέχει τους τίτλους (βιβλία, παρτιτούρες, ηχογραφήσεις κλπ.) που διαθέτει η Βιβλιοθήκη. 1.Περιέχει τους τίτλους (βιβλία, παρτιτούρες, ηχογραφήσεις κλπ.) που διαθέτει η Βιβλιοθήκη. 2.Περιλαμβάνονται περισσότεροι από 42.000 τίτλοι, μερικοί από τους οποίους συνοδεύονται από σύντομες περιλήψεις, εικόνα και ήχο. 2.Περιλαμβάνονται περισσότεροι από 42.000 τίτλοι, μερικοί από τους οποίους συνοδεύονται από σύντομες περιλήψεις, εικόνα και ήχο. Προσκτήσεις: Προσκτήσεις: 1.Είναι ένας κατάλογος που περιέχει κυρίως το υλικό που διαθέτει η Βιβλιοθήκη και δεν έχει ακόμα ευρετηριαστεί στον Κατάλογο. 1.Είναι ένας κατάλογος που περιέχει κυρίως το υλικό που διαθέτει η Βιβλιοθήκη και δεν έχει ακόμα ευρετηριαστεί στον Κατάλογο. 2.Κάθε φορά που ένα νέο απόκτημα φτάνει στη Βιβλιοθήκη, και πριν αυτό περάσει από τη διαδικασία της καταλογογράφησης, γίνεται μια προσωρινή καταγραφή του στη βάση Προσκτήσεις. 2.Κάθε φορά που ένα νέο απόκτημα φτάνει στη Βιβλιοθήκη, και πριν αυτό περάσει από τη διαδικασία της καταλογογράφησης, γίνεται μια προσωρινή καταγραφή του στη βάση Προσκτήσεις.

4 ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ(2) Αλφαβητικός κατάλογος με τα Περιοδικά της Βιβλιοθήκης: Αλφαβητικός κατάλογος με τα Περιοδικά της Βιβλιοθήκης: Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας περιλαμβάνει πάνω από 449 περιοδικά, τα οποία διατίθενται σε ηλεκτρονική μορφή ενώ είναι δυνατή και η αναζήτησή τους από τον χρήστη. Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας περιλαμβάνει πάνω από 449 περιοδικά, τα οποία διατίθενται σε ηλεκτρονική μορφή ενώ είναι δυνατή και η αναζήτησή τους από τον χρήστη. Ηλεκτρονικές Πηγές: Ηλεκτρονικές Πηγές:  New Grove Dictionary of Music and Musicians  Pro-Quest UMI Dissertation abstracts  NISC  World of Learning  CD-ROMS

5 ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ(3) Μικροφίλμ-Μικροφίς  Μεγάλος αριθμός σημαντικών τίτλων (βιβλία και παρτιτούρες) διατίθενται σε μορφή μικροφίλμ και μικροφίς.  Πολλοί μεμονωμένοι τίτλοι έργων σε μικροφίλμ και μικροφίς είναι αναζητήσιμοι από τον ηλεκτρονικό κατάλογο Προσκτήσεις.  Σε μικροφίλμ έχουν αντιγραφεί για λόγους ασφαλείας και διαφύλαξης τα αρχεία των συνθετών Μίκη Θεοδωράκη, Γεωργίου Πονηρίδη και Αιμίλιου Ριάδη τα οποία διαθέτει η Βιβλιοθήκη αλλά και άλλων συνθετών όπως οι Διονύσιος Βισβάρδης, Μανώλης Καλομοίρης, Χαρίλαος Περπέσσας και Γιώργος Σισιλιάνος.  Για τους ίδιους λόγους έχουν αντιγραφεί μουσικά χειρόγραφα και σπάνια και εύθραυστα βιβλία.

6 ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΝΘΕΤΩΝ  Είναι ένα πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τη Βιβλιοθήκη  Προσφέρει τον πλήρη κατάλογο έργων επιλεγμένων συνθετών.  Περιλαμβάνει ήδη 143 συνθέτες και 36.351 έργα, ενώ η βάση δεδομένων εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα έργα συνθετών.  Παρέχεται στους χρήστες η δυνατότητα αναζήτησης των έργων αξιόλογων συνθετών.

7 ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ(1) Η γενική συλλογή περιλαμβάνει σύγχρονες και παλαιές εκδόσεις σχετικά με την αρχαία, βυζαντινή, δημοτική και έντεχνη ελληνική μουσική, καθώς και σπάνια έργα από διάφορες συλλογές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η γενική συλλογή περιλαμβάνει σύγχρονες και παλαιές εκδόσεις σχετικά με την αρχαία, βυζαντινή, δημοτική και έντεχνη ελληνική μουσική, καθώς και σπάνια έργα από διάφορες συλλογές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αποτελείται από 14.500 βιβλία και παρτιτούρες, 2.000 ηχογραφήσεις, χειρόγραφα, περιοδικά, προγράμματα, ντοκουμέντα, μικροφίλμ, μικροφίς, βίντεο και πολυμέσα. Αποτελείται από 14.500 βιβλία και παρτιτούρες, 2.000 ηχογραφήσεις, χειρόγραφα, περιοδικά, προγράμματα, ντοκουμέντα, μικροφίλμ, μικροφίς, βίντεο και πολυμέσα. Είναι μια συλλογή, η οποία καθημερινά εμπλουτίζεται με χειρόγραφα και νέες και παλαιές έντυπες, ηχογραφικές και ηλεκτρονικές εκδόσεις. Είναι μια συλλογή, η οποία καθημερινά εμπλουτίζεται με χειρόγραφα και νέες και παλαιές έντυπες, ηχογραφικές και ηλεκτρονικές εκδόσεις.

8 ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ(2) ΑΡΧΕΙΑ  Μαρίας Καλογρίδου  Γεωργίου Πλάτωνος  Δίωνα Αρύβα  Μίκη Θεοδωράκη  Νηλέα Καμαράδου  Λίλας Λαλαούνη  Γεώργιου Πονηρίδη  Αιμίλιου Ριάδη  Αλεξάνδρας Τριάντη  Frank Choisy ΣΥΛΛΟΓΕΣ  Βυζαντινά μουσικά χειρόγραφα μονής Grottaferrata  Ελληνικά περιοδικά και εφήμερα/προγράμματα  Ελληνικά τραγούδια (1870- 1960)  Έργα Ελλήνων συνθετών σε μικρομορφές  Σπάνια βιβλία και χειρόγραφα

9 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» συμμετέχει ενεργά στη μουσική εκπαίδευση και έρευνα στην Ελλάδα μέσα από: Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» συμμετέχει ενεργά στη μουσική εκπαίδευση και έρευνα στην Ελλάδα μέσα από: τον ετήσιο κύκλο διαλέξεων που διοργανώνει, τις ξεναγήσεις στους χώρους της, το Ερευνητικό Πρόγραμμα Θράκη και το εκπαιδευτικό cd-rom Ελληνικά Λαϊκά Μουσικά Όργανα

10 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» σας παρέχει την ευκαιρία να επικοινωνήσετε με το επιστημονικό της προσωπικό με τρεις διαφορετικούς τρόπους: Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» σας παρέχει την ευκαιρία να επικοινωνήσετε με το επιστημονικό της προσωπικό με τρεις διαφορετικούς τρόπους: στέλνοντας e-mails με τα σχόλια και τις προτάσεις σας, στέλνοντας e-mails με τα σχόλια και τις προτάσεις σας, υποβάλλοντας τις Eρωτήσεις σας, υποβάλλοντας τις Eρωτήσεις σας, συμμετέχοντας στην ομάδα παραληπτών του Ενημερωτικού της Δελτίου. συμμετέχοντας στην ομάδα παραληπτών του Ενημερωτικού της Δελτίου.  Σύντομα, η Βιβλιοθήκη θα είναι κοντά σας και μέσω ενός forum ανταλλαγής μουσικών απόψεων και πληροφοριών.

11 ΤΕΤΡΑΔΙΟ(1)  Συγκεντρώνει κείμενα που αφορούν τη μουσική, σε σύνδεση με τις συλλογές της ΜΜΒΛΒ.  Τα κείμενα υπογράφονται από συνεργάτες της Βιβλιοθήκης, αλλά και από εξωτερικούς συνεργάτες, και είναι κατανεμημένα σε τρεις ενότητες: Επέτειοι, Ιδιαίτερες συλλογές και Ειδικά θέματα.

12 ΤΕΤΡΑΔΙΟ(2) Στις "Επετείους" η αφορμή για τη συγγραφή του κειμένου δίδεται με τη συμπλήρωση επετείου από τη γέννηση ή το θάνατο κάποιου συνθέτη, από την παγκόσμια πρώτη κάποιου σημαντικού έργου κ.ο.κ. Στις "Επετείους" η αφορμή για τη συγγραφή του κειμένου δίδεται με τη συμπλήρωση επετείου από τη γέννηση ή το θάνατο κάποιου συνθέτη, από την παγκόσμια πρώτη κάποιου σημαντικού έργου κ.ο.κ. Στα κείμενα των "Ιδιαίτερων συλλογών" αναλύεται διεξοδικά το περιεχόμενο κάποιας υποσυλλογής της Βιβλιοθήκης που έχει ιδιαίτερη αξία, π.χ. λόγω σπανιότητας του υλικού ή λόγω της σημασίας του συνθέτη στην Ελληνική μουσική. Στα κείμενα των "Ιδιαίτερων συλλογών" αναλύεται διεξοδικά το περιεχόμενο κάποιας υποσυλλογής της Βιβλιοθήκης που έχει ιδιαίτερη αξία, π.χ. λόγω σπανιότητας του υλικού ή λόγω της σημασίας του συνθέτη στην Ελληνική μουσική. Τα "Ειδικά θέματα" καταπιάνονται με μουσικολογικά ζητήματα, κατά την πραγμάτευση των οποίων προβάλλεται και τεκμηριώνεται ο πλούτος της συλλογής της Βιβλιοθήκης και η δυνατότητα, που παρέχει, βιβλιογραφικής υποστήριξης πλειάδας θεμάτων. Τα "Ειδικά θέματα" καταπιάνονται με μουσικολογικά ζητήματα, κατά την πραγμάτευση των οποίων προβάλλεται και τεκμηριώνεται ο πλούτος της συλλογής της Βιβλιοθήκης και η δυνατότητα, που παρέχει, βιβλιογραφικής υποστήριξης πλειάδας θεμάτων.


Κατέβασμα ppt "ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΙΟΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Β2002054 ΝΤΑΚΑ ΜΑΡΙΑ Β2002045."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google