Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δ ΡΩ ΤΟΠΙΚΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του προγράμματος, η οποία αφορούσε δραστηριότητες αυτογνωσίας και αυτοβοήθειας υπό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δ ΡΩ ΤΟΠΙΚΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του προγράμματος, η οποία αφορούσε δραστηριότητες αυτογνωσίας και αυτοβοήθειας υπό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δ ΡΩ ΤΟΠΙΚΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του προγράμματος, η οποία αφορούσε δραστηριότητες αυτογνωσίας και αυτοβοήθειας υπό την καθοδήγηση του κ. Αντωνίου προχωρήσαμε στην δεύτερη φάση, η οποία είχε ως στόχο την διερεύνηση του αστικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος. Έχοντας ως στόχο την καταγραφή των τάσεων των οικονομικών δραστηριοτήτων της περιοχής και των προβλημάτων τους, πραγματοποιήσαμε δύο επισκέψεις σε τοπικές επιχειρήσεις.

2 Ε ΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΟΤΑΝΩΝ Στις 22 Δεκεμβρίου 2014 μια ομάδα μαθητών από την Α’ λυκείου Καστελλίου επισκέφτηκε στο χωριό Ζωφόροι την επιχείρηση επεξεργασίας βοτάνων του κυρίου Καστρινάκη Ευαγγέλου.

3 Ο Κ. Κ ΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ

4 Μάθαμε για την παραγωγή και την επεξεργασία των βοτάνων. Ένα μέρος των βοτάνων παράγεται και υφίσταται επεξεργασία μέσα στην ίδια την επιχείρηση. Μετά από πολλές έρευνες οι υπεύθυνοι της επιχείρησης παρατήρησαν ότι τα βότανα που καλλιεργούνται από τον άνθρωπο είναι καλύτερα από τα αυτοφυή.

5 ΒΟΤΑΝΑ

6 Τα εκχυλίσματα που παράγονται δεν απευθύνονται στην αγορά, αλλά αποτελούν πρώτη ύλη για την παραγωγή άλλων προϊόντων, κατά κύριο λόγο φαρμάκων, καλλυντικών αλλά και τροφίμων.

7

8

9

10

11 Τ ΥΡΟΚΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ Την ίδια μέρα η άλλη ομάδα της Α’ λυκείου επισκέφτηκε την τυροκομική μονάδα του κ. Σαμωνάκη που βρίσκεται στο χωριό Γεράκι. Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση οικονομικά βιώσιμη. Δεν απασχολούνται υπάλληλοι, μόνο ένας εργάτης για την παραγωγή του γάλακτος.

12 Η δουλειά του τυροκόμου είναι απαιτητική και κουραστική, καθώς και δαπανηρή. Εκτός από τις πρώτες ύλες, χρειάζεται και εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων, για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της αγοράς.

13 Παρά τις δυσκολίες, η οικογένεια δεν σκέφτεται να εγκαταλείψει την συγκεκριμένη οικονομική δραστηριότητα, ούτε να στραφεί προς μια δεύτερη απασχόληση για συμπλήρωση του εισοδήματος της.

14

15

16

17


Κατέβασμα ppt "Δ ΡΩ ΤΟΠΙΚΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του προγράμματος, η οποία αφορούσε δραστηριότητες αυτογνωσίας και αυτοβοήθειας υπό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google