Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός:ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ Τάξη:Δ1΄ Π.Π.Σ.Π.Π.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός:ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ Τάξη:Δ1΄ Π.Π.Σ.Π.Π."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός:ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ Τάξη:Δ1΄ Π.Π.Σ.Π.Π.
Διαθεματικό Πρόγραμμα «Aξίζει να αθλούμαστε» Σχ. έτος Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός:ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ Τάξη:Δ1΄ Π.Π.Σ.Π.Π.

2 Το διαθεματικό πρόγραμμα με τίτλο « Αξίζει να αθλούμαστε» πραγματοποιήθηκε με τη σύνδεση των μαθημάτων της Δ’ τάξης Μελέτης Περιβάλλοντος (κεφάλαιο 6, Αθλητισμός και πολιτισμός, σελ.53-55) και Ιστορίας κεφάλαιο 7,Οι δεσμοί που ένωναν τους Έλληνες, σελ , κεφάλαιο 11, Σπάρτη: Η ζωή στην πόλη, σελ 35-37, κεφάλαιο 42, Μιά μέρα στην αρχαία Ολυμπία, σελ ,) και διήρκησε 7 διδακτικά δίωρα.

3 Ποιοι είμαστε… Είμαστε μαθητές και οι μαθήτριες του Δ1΄τμήματος του Π.Π.Σ.Π.Π και χωρίστηκαμε σε 4 ομάδες εργασίας. Α΄ομάδα:Αργυρόπουλος Αθανάσιος, Φιλιανάκης Γεώργιος,Σκανδάμης Νικόλαος, Πολυδωροπούλου Μαρία, Βελισσάρη Κατερίνα Β΄ ομάδα: Πολίτη Μαρία, Παπαδημητρόπουλος Ανδρέας, Ξυδία Αγγελική, Νικολάου Μαρία Γ΄ομάδα: Μπάστα Δήμητρα, Μαρούδας Βασίλειος, Λόη Αγγελική, Κατσικοπούλου Όλγα, Αργυροπούλου Γεωργία Δ΄ομάδα:Ζήκος Χαράλαμπος, Δημητρέλλος Αθανάσιος, Γρίβας Δημήτριος, Γιαννακόπουλος Ανδρέας, Bακιρλής Χρήστος

4 Πώς ξεκίνησαν όλα… Εδώ μπορείτε να καταγράψετε τους λόγους για τους οποίους επιλέξατε το θέμα, τι σας έδωσε την αφορμή να ασχοληθείτε, πως ξεκινήσατε με τους μαθητές.

5 Ποιους στόχους βάλαμε;
Στόχος του διαθεματικού προγράμματος ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν ότι ο σκοπός του αθλητισμού είναι να συνεισφέρει στο χτίσιμο ενός ειρηνικού και καλύτερου κόσμου εκπαιδεύοντας τους νέους χωρίς καμία διάκριση, με σωστό συναγωνισμό, φιλία και αδελφοσύνη. Οι μαθητές αρχικά πραγματοποίησαν ένα αφιέρωμα στον Ολυμπιονίκη και στην συνέχεια του πήρανε συνέντευξη.

6 Οι μαθητές του Δ1΄ παίρνουν αυτόγραφο από τον Μάκη Γεωργαντά

7 Τι πετύχαμε; Μάθαμε για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, καταγράψαμε τα αθλήματα που γίνονται σε ειδικούς χώρους ( γήπεδα, στάδια, κολυμβητήρια κ.λ.π.) και άλλα που γίνονται στη φύση( βουνό, θάλασσα, ποτάμια). Επιλέξαμε ένα άθλημα την υδατοσφαίριση και προσκαλέσαμε στο χώρο του σχολείου μας τον Ολυμπιονίκη Μάκη Γεωργαρά που κατέλαβε την 6η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1996 στην Ατλάντα.

8 Oι μαθητές ζωγράφισαν τα αθλήματα

9

10

11 ΑΘΗΝΑ -ΦΟΙΒΟΣ

12 ΜΑΣΚΟΤ

13 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

14 ΔΑΔΕΣ

15 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟΣ Χ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

16

17 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Η χαρά των μαθητών που γνώρισαν από κοντά ένα ολυμπιονίκη ήταν μεγάλη. Κατά την διάρκεια του διαθεματικού προγράμματος κατανόησαν ότι ο αθλητισμός είναι ένα σημαντικό παιδαγωγικό εργαλείο για να βελτιώσουν την ατομική φυσική κατάσταση και υγεία τους ,να αποκτήσουν αυτοπειθαρχία, προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη. Ταυτόχρονα υιοθέτησαν νέες στάσεις και συμπεροφορές και αγάπησαν την άθληση και υποστήριξαν την άποψη « αξίζει να αθλούμαστε».


Κατέβασμα ppt "Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός:ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ Τάξη:Δ1΄ Π.Π.Σ.Π.Π."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google