Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εισαγωγή στη Επικοινωνία 5η Εβδομάδα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εισαγωγή στη Επικοινωνία 5η Εβδομάδα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εισαγωγή στη Επικοινωνία 5η Εβδομάδα
Φιλήμων Μπαντιμαρούδης Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστήμιο Αιγαίου

2 Πως ορίζεται η είδηση; Επιδράσεις/Αντίκτυπος Απόσταση Θέση/σημασία
Παράξενο/Παράλογο Επίκαιρο Σύγκρουση Καταστροφή Ανθρωπισμός Επίσης, συμβουλευτική και αυτοβελτίωση …

3 Τα Περιοδικά Εξειδίκευση στο κοινό και στο περιεχόμενο – segmentation
Χρήση της φωτογραφίας, γραφικών, σχεδιασμού. Μικρό προσωπικό, εξωτερικοί συνεργάτες. Ο ρόλος των νέων τεχνολογιών.

4 Η Μεγάλη Αρχή Έργο κυρίως μεταναστών – Ένας Ιταλός, ένας Ρώσος, ένας Καναδός και δυο Αμερικανοί. Ο Ιταλός Gulielmo Marconi πειραματίστηκε με τη θεωρία του ηλεκτρομαγνητισμού, την οποία είχαν προηγουμένως επεξεργαστεί ο James Clerk Maxwell και ο Heinrich Hertz. Ο Marconi παρουσίασε την εφεύρεση του στην Ιταλική κυβέρνηση.

5 The Wireless Μετακινείται στο Λονδίνο.
Η εταιρεία του εξοπλίζει το ναυτικό. Όταν βυθίζεται ο Τιτανικός το 1912, η Βρετανική Κυβέρνηση αποφασίζει ότι όλα τα πλοία πρέπει να εξοπλίζονται με την συσκευή του Marconi. Η συσκευή του Marconi αξιοποίησε τον κώδικα Morse.

6 Audion Tube Οι Lee de Forest και Reginald Fessenden θεωρούνται οι πρωτεργάτες της μεγάλης αναβάθμισης. Το 1906, οι ασυρματιστές στα πλοία στις ακτές του Καναδά άκουσαν μουσική. Το 1915 ο Lee DeForest εξέπεμπε μουσική από τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι. Όλη η ραδιοφωνική αναμετάδοση βασίζεται σε ερασιτέχνες.

7 Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος
Το ραδιόφωνο αξιοποιείται στις πολεμικές επιχειρήσεις. Οι μεγάλες εταιρίες κατασκευάζουν λυχνίες. Η Εταιρεία του Marconi διασπάται και η Αμερικανική θυγατρική εξελίσσεται αυτόνομα ως RCA – Radio Corporation of America. Ο ρόλος του David Sarnoff.

8 O Sarnoff Σε ηλικία 24 ετών είχε την ευθύνη της αξιολόγησης των νέων τεχνολογιών. Οραματίζεται μια συσκευή για το μέσο Αμερικανικό σπίτι (κόστος 75 δολάρια). Μαζική παραγωγή δεκτών. Πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός του Frank Conrad. 1923 – πάνω από 600 ραδιοφωνικοί σταθμοί.

9 Τα δίκτυα Αρχικά οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ελέγχονται από τους εμπόρους ηλεκτρικών ειδών. Σταδιακά ο έλεγχος περνά στις μεγάλες εταιρίες. Η γεωγραφία των ΗΠΑ και η δημιουργία των δικτύων (NBC, ABC, CBS). – νέο μέσο, συνθήκες αταξίας 1927 – Radio Act of America

10 Η Χρυσή Εποχή 1920-1940 – θεωρείται κυρίαρχο μέσο.
Ο πολίτης έρχεται σε επαφή με τον κόσμο. Η Κάλυψη του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (Ραδιοφωνική Δημοσιογραφία). Θέατρο του Νοός Πολλές μορφές προγράμματος – δράμα, θέατρο, ειδήσεις, σαπουνόπερες κλπ. Edwin Howard Armstrong - FM


Κατέβασμα ppt "Εισαγωγή στη Επικοινωνία 5η Εβδομάδα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google