Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Η Ομηρική Ελένη θεωρείται νόμιμη σύζυγος του Πάρη. Είναι μια άπιστη γυναίκα που παράτησε τον άντρα της τον Μενέλαο, άφησε το σπιτικό της και κλέφτηκε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Η Ομηρική Ελένη θεωρείται νόμιμη σύζυγος του Πάρη. Είναι μια άπιστη γυναίκα που παράτησε τον άντρα της τον Μενέλαο, άφησε το σπιτικό της και κλέφτηκε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Η Ομηρική Ελένη θεωρείται νόμιμη σύζυγος του Πάρη. Είναι μια άπιστη γυναίκα που παράτησε τον άντρα της τον Μενέλαο, άφησε το σπιτικό της και κλέφτηκε με τον Πάρη, αφού ήταν ερωτευμένη μαζι του.

3 Παρουσιάζεται σαν μια μοιραία γυναίκα που για την ομορφιά της σφάχτηκαν κυριολεκτικά Έλληνες και Τρώες. Χιλιάδες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν στο όνομα της και το κακό που προκάλεσε ήταν αβάσταχτο για όλους. Εκτός από το γεγονός ότι σκοτώθηκαν τόσοι άνθρωποι από δική της απερισκεψία, προκάλεσε κακό και στα αγαπημένα πρόσωπα της οικογένειάς της. Δεν λογάριασε κανέναν και σκέφτηκε μόνο τον εαυτό της και την προσωπική της ευτυχία. Δεν υπολόγισε τις συνέπειες των πράξεών της, δεν σκέφτηκε τον όλεθρο που θα προκαλούσε.

4 Η Ελένη είναι μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση που συμπεριφέρεται άνετα και εμφανίζεται χωρίς φόβο μπροστά στους πρωταγωνιστές της Τροίας αψηφώντας τους κακοπροαίρετους και φθονερούς ψίθυρους των γερόντων. Συμπεριφέρεται με σεβασμό στον Πρίαμο και απαντά στις ερωτήσεις του παρουσιάζοντας με επαινετικά λόγια τους αρχηγούς των Αχαιών. Τους θαυμάζει, νιώθει περήφανη για την καταγωγή της. Αρχίζει να αντιλαμβάνεται τα λάθη της αλλά συμπεριφέρεται με περηφάνια και αξιοπρέπεια χωρίς να δείχνει ταπεινωμένη.

5  Η Ελένη δυστυχώς, όταν κατάλαβε το λάθος της ήταν πια αργά. Είχε πλέον μετανοήσει για τις πράξεις της και νοσταλγούσε το σπιτικό της, τον σύζυγό της, την μητέρα της, την κόρη της, τα δυο αδέρφια της που την προστάτευαν πάντα.

6

7  Η Ελένη του Ομήρου είναι μια γυναίκα όμορφη και ποθητή από όλους.  Για τους περισσότερους όμως, κυρίως για τους Έλληνες αλλά και για τους Τρώες, είναι μια γυναίκα μισητή, μια γυναίκα άπιστη, υπαίτια για έναν πόλεμο που έστειλε χιλιάδες ψυχές στον Άδη.

8

9  Κανένας δεν μπορούσε να την καταλάβει ούτε να τη δικαιολογήσει για τις πράξεις της που υποκινούνταν από τα πάθη της.  Εξάλλου ούτε τότε, ούτε και σήμερα ακόμη, δεν μπορεί η κοινή γνώμη να συγχωρήσει μια παντρεμένη γυναίκα που εγκαταλείπει τα πάντα για να ζήσει τον έρωτά της με κάποιον άλλο σύντροφο.

10

11  Μοιραία λοιπόν η Ελένη έχει μείνει στην μνήμη όλων σαν μια γυναίκα απερίγραπτης ομορφιάς, η ομορφότερη γυναίκα της Ελλάδας, σαν μια μοναδική γυναίκα που για χάρη της έγινε ένας από τους μεγαλύτερους πολέμους της εποχής εκείνης, ο Τρωικός πόλεμος.

12

13


Κατέβασμα ppt " Η Ομηρική Ελένη θεωρείται νόμιμη σύζυγος του Πάρη. Είναι μια άπιστη γυναίκα που παράτησε τον άντρα της τον Μενέλαο, άφησε το σπιτικό της και κλέφτηκε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google