Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ kit ΒΑΣΙΚΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ kit ΒΑΣΙΚΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ kit ΒΑΣΙΚΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

2 Σκοπός πτυχιακής Μέσα από τις εργαστηριακές ασκήσεις που αφορούν το εργαστηριακό μέρος του μαθήματος: «Δίκτυα τηλεπικοινωνιών & μετάδοσης» οι φοιτητές θα μάθουν αρκετά πράγματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του τηλεφώνου και του τηλέγραφου, θα μπορέσουν να πειραματιστούν σχετικά με την οπτική ίνα και την οπτική επικοινωνία

3 Μεταγωγή κυκλώματος Χρησιμοποιείται για να μπορέσει ένας χρήστης του δικτύου επικοινωνιών να επικοινωνήσει μόνο με κάποιον άλλο χρήστη. Δηλαδή το σήμα επικοινωνίας που παράγεται από το χρήστη πρέπει να μεταδοθεί και να συνδεθεί μόνο στον άλλο χρήστη. Ένα σταθερό εύρος ζώνης παρέχεται σε κάθε σύνδεση και είναι διαθέσιμο καθ’ όλη τη διάρκεια που η σύνδεση είναι ενεργή. Αρχικά οι τηλεφωνικές κλήσεις μεταφέρονταν με φυσική σύνδεση καλωδίων. Σήμερα οι περισσότερες μεταγωγές στο τηλεφωνικό δίκτυο επιτυγχάνονται με τη σύνδεση των κατάλληλων ψηφιακών bits από το ένα κύκλωμα στο άλλο (ένα εικονικό κύκλωμα μεταγωγής)

4 Μεταγωγή κυκλώματος με διαίρεση χρόνου Η διαδρομή είναι διαμοιρασμένη χρονικά. Κάθε συνομιλία υφίσταται δειγματοληψία και οι τιμές των δειγμάτων για κάθε συνομιλία χωρίζονται σε πακέτα για να μεταδοθούν. Στο σημείο προορισμού οι τιμές των δειγμάτων διαχωρίζονται και δρομολογούνται στην κατάλληλη συνομιλία. Η μεταγωγή διαίρεσης χρόνου είναι κατάλληλη για σήματα που έχουν υποστεί δειγματοληψία και έχουν ψηφιοποιηθεί.

5 Τοπικά δίκτυα δεδομένων Ένα τοπικό δίκτυο υπολογιστών (Local area network, LAN) είναι ένα σύνολο συνδεδεμένων υπολογιστών που εκτείνονται σε περιορισμένη γεωγραφική περιοχή. Τοπικό μπορεί να είναι ένα δίκτυο ενός ή περισσότερων δωματίων, ενός κτιρίου ή ακόμα και κοντινών κτιρίων. Για παράδειγμα, το δίκτυο μιας εταιρείας που έχει αποθήκες, τμήμα παραγγελιών, λογιστήριο και άλλες υπηρεσίες στο ίδιο κτίριο αποτελεί ένα τοπικό δίκτυο.

6 Τοπολογίες δικτύων Στις τοπολογίες δακτυλίου και αρτηρίας όλοι οι κόμβοι μοιράζονται το ίδιο μέσο, οπότε χρειάζεται να διαχωρίζονται τα σήματα με κάποια τεχνική πολυπλεξίας. Μία τεχνική είναι η TDMA(πολλαπλή πρόσβαση διαίρεσης χρόνου) και μία άλλη είναι η FDMA(πολλαπλή πρόσβαση διαίρεσης συχνότητας). Κυρίως στα τοπικά δίκτυα χρησιμοποιείται η TDMA.

7 Πρωτόκολλα για έλεγχο πρόσβασης στο μέσο CSMA – Πρωτόκολλο πολλαπλής πρόσβασης με ανίχνευση φορέα. Κάθε κόμβος ελέγχει το μέσο και αν δεν είναι σε χρήση, στέλνει τα δεδομένα του. CSMA/CD – Πρωτόκολλο πολλαπλής πρόσβασης με ανίχνευση φορέα και αναγνώριση συγκρούσεων. Το ίδιο με το CSMA με το επιπλέον πλεονέκτημα ότι αν δύο κόμβοι ανιχνεύσουν ταυτόχρονα το μέσο, το βρουν ελεύθερο, στείλουν τα δεδομένα τους και συμβεί σύγκρουση, τότε θα περιμένουν διαφορετικό χρονικό διάστημα μέχρι να ξανά στείλουν, έτσι θα αποφευχθεί επόμενη σύγκρουση. Token passing – Διέλευση κουπονιού. Κυκλοφορεί ένα κουπόνι γύρω από το δίκτυο, το οποίο είναι ένα σύντομο μήνυμα δεδομένων και μεταδίδει μόνο όποιος έχει στην κατοχή του το κουπόνι.

8 Σύγκριση διαφόρων μορφών πληροφορίας ΥπηρεσίαΑριθμός Bits Τηλεφωνία14.000 x 10 15 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο11 x 10 15 Πιστωτικές κάρτες2 x 10 15 Ηλεκτρονικός έλεγχος0,2 x 10 15 Πληροφορίες προσωπικού130 x 10 15 Ηλεκτρονική εφημερίδα1.000 x 10 15

9 ΑΣΚΗΣΗ 1 ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΟΥ Ένα απλό κύκλωμα σηματοδότησης με το οποίο μπορούμε να στείλουμε κάποιο σήμα. Μέσω αυτού του κυκλώματος μπορούμε να εξοικειωθούμε και με τον κώδικα Morse.

10 ΑΣΚΗΣΗ 2 ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ένα απλό σύστημα ενδοεπικοινωνίας με το οποίο μπορούμε να μιλήσουμε με κάποιον εσωτερικά.

11 ΑΣΚΗΣΗ 3 Μεταγωγή Σημάτων Ένα απλό κύκλωμα που μας βοηθάει να κατανοήσουμε τη λειτουργία ενός τηλεφωνικού κέντρου. Επίσης μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και για σηματοδότηση με κώδικα Morse.

12 ΑΣΚΗΣΗ 4 Φως, laser και οπτική ίνα θα εξοικειωθούμε με το φως και χρησιμοποιώντας διάφορα βοηθήματα όπως καθρέφτες, ορθογώνιο διαφανές πλαστικό, στρογγυλή πλαστική ράβδο και οπτική ίνα θα πειραματιστούμε και θα δούμε πως συμπεριφέρεται το φως όταν περνά μέσα από αυτά τα διάφορα υλικά.

13 ΑΣΚΗΣΗ 5 ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Εδώ θα δούμε πως πραγματοποιείται η οπτική επικοινωνία αλλά και η μεταφορά φωνής μέσω φωτός χρησιμοποιώντας οπτική ίνα.

14 Τέλος παρουσίασης Ευχαριστώ για την προσοχή σας!!! Παυλίδου Ελένη


Κατέβασμα ppt "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ kit ΒΑΣΙΚΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google