Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η συζήτηση Σόλωνα και Κροίσου για την ευτυχία. Όταν ο Αθηναίος νομοθέτης Σόλων ρωτήθηκε από το βασιλιά Κροίσο για το αν υπήρξε άνθρωπος πιο ευτυχισμένος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η συζήτηση Σόλωνα και Κροίσου για την ευτυχία. Όταν ο Αθηναίος νομοθέτης Σόλων ρωτήθηκε από το βασιλιά Κροίσο για το αν υπήρξε άνθρωπος πιο ευτυχισμένος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Η συζήτηση Σόλωνα και Κροίσου για την ευτυχία.

3 Όταν ο Αθηναίος νομοθέτης Σόλων ρωτήθηκε από το βασιλιά Κροίσο για το αν υπήρξε άνθρωπος πιο ευτυχισμένος από τον ίδιο, ο σοφός Έλληνας του απάντησε:  ο Τέλλος ο Αθηναίος και  τα αδέρφια Κλέοβης και Βίτων.

4 Ο Τέλλος ο Αθηναίος ζούσε σε πόλη που ευημερούσε. είχε παιδιά εξαίρετα στο σώμα και την ψυχή. απόκτησε εγγόνια. είχε μέτρια οικονομική κατάσταση.

5  βρήκε ένδοξο θάνατο στο πεδίο της μάχης.  εξασφάλισε υστεροφημία.

6 Ο Κλέοβης και ο Βίτων

7  ήταν αρκετά ευκατάστατοι.  είχαν ρωμαλέο σώμα.  κέρδισαν αθλητικές νίκες.  σέβονταν τη μητέρα τους και τους θεούς.  πέθαναν την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους.  οι συμπατριώτες τους τους έστησαν αγάλματα στους Δελφούς.

8 Προϋποθέσεις για μια ευτυχισμένη ζωή. υγεία και ομορφιά μέτρια οικονομική ευχέρεια έλλειψη συμφορών κοινωνική εκτίμηση και αναγνώριση

9 δημιουργία ευτυχισμένης οικογένειας καλός θάνατος.

10

11 Οι μαθητές του Α2: Γεωργία Μπακαλέξη Γιονίντα Μερκούρι & Γιάννης Τζιβάρας. Επιμέλεια: η καθηγήτρια Μαρία Παναγιώτου.


Κατέβασμα ppt "Η συζήτηση Σόλωνα και Κροίσου για την ευτυχία. Όταν ο Αθηναίος νομοθέτης Σόλων ρωτήθηκε από το βασιλιά Κροίσο για το αν υπήρξε άνθρωπος πιο ευτυχισμένος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google