Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ψηφιακά κυκλώματα. Σκοπός της Εργασίας Σε μια εποχή πλήρους ψηφιοποίησης της πληροφορίας είναι λογικό να αναμένουμε πως η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ψηφιακά κυκλώματα. Σκοπός της Εργασίας Σε μια εποχή πλήρους ψηφιοποίησης της πληροφορίας είναι λογικό να αναμένουμε πως η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ψηφιακά κυκλώματα

2 Σκοπός της Εργασίας Σε μια εποχή πλήρους ψηφιοποίησης της πληροφορίας είναι λογικό να αναμένουμε πως η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας θα υποκαταστήσει σιγά σιγά σε ένα μεγάλο βαθμό πολλές παραδοσιακές δραστηριότητες και δομές της καθημερινότητάς μας. Σε αυτό το πλαίσιο, η παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματεύεται την προσπάθεια ψηφιοποίησης του εγχειριδίου των Ψηφιακών Κυκλωμάτων του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΑΤΕΙ Σερρών. Αυτή επιχειρείται να πραγματοποιηθεί μέσω μιας νέας μορφής αρχείων, του προτύπου CDF από την εταιρεία Wolfram Research, την εταιρεία πίσω από το Mathematica.

3 Οι συντελεστές πίσω από το CDF Stephen Wolfram Ο Stephen Wolfram (γεννήθηκε 29 Αυγούστου 1959) είναι Βρετανός επιστήμονας και ο επικεφαλής σχεδιαστής της εφαρμογής λογισμικού Mathematica και της μηχανής απαντήσεων Wolfram Alpha.

4 Wolfram Research Η Wolfram Research είναι μια ιδιωτική εταιρεία που δημιουργεί λογισμικό υπολογισμού. Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Wolfram Research είναι ο Stephen Wolfram, επιστήμονας και συγγραφέας, ο οποίος διατηρεί στενή συνεργασία με την ομάδα ανάπτυξης του Mathematica. Το κύριο προϊόν λογισμικού της Wolfram Research είναι το πρόγραμμα Mathematica, ένα περιβάλλον για τεχνικούς υπολογιστών, το οποίο από τον Ιανουάριο του 2013 έχει αναβαθμιστεί στην έκδοση 9.

5 Mathematica Το Mathematica είναι ένα υπολογιστικό πρόγραμμα που χρησιμοποιείται σε πολλούς επιστημονικούς τομείς, όπως της μηχανικής, των μαθηματικών και τομείς πληροφορικής. Σχεδιάστηκε από τον Stephen Wolfram και έχει αναπτυχθεί από τη Wolfram Research. Το Mathematica χωρίζεται σε δύο μέρη, τον πυρήνα και το front end. Ο πυρήνας ερμηνεύει εκφράσεις (Mathematica code) και επιστρέφει εκφράσεις αποτελεσμάτων. Το front end, σχεδιασμένο από τον Theodore Gray, παρέχει ένα γραφικό περιβάλλον το οποίο επιτρέπει τη δημιουργία και επεξεργασία εγγράφων Notebook που περιέχoυν κώδικα του προγράμματος με prettyprinting μορφοποιημένο κείμενο μαζί με τα αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένων μαθηματικών εκφράσεων, γραφικών, GUI στοιχεία, πίνακες και ήχους.

6 Computable Document Format Το Computable Document Format (CDF) είναι μια μορφή ηλεκτρονικού εγγράφου που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτρέπει την εύκολη σύνταξη και δημιουργία δυναμικού διαδραστικού περιεχομένου. Είναι ένα κλειστό σχήμα που δημιουργήθηκε από τη Wolfram Research.

7 Πλεονεκτήματα των αρχείων cdf Όπως μαρτυρά και το όνομά του, το CDF στοχεύει στην live αλληλεπίδραση και την υπολογιστική ισχύ που μπορούν να αξιοποιηθούν στα έγγραφα κειμένου, με αποτέλεσμα πολύ ανώτερης ποιότητας συστήματα γράφων και μαθηματικών τύπων μέσα στο κείμενο. Το αποτέλεσμα είναι η παραγωγή εγγράφων τα οποία διαφοροποιούνται από τα “κοινά” έγγραφα που χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα, καθώς στηρίζονται άμεσα στην αλληλεπίδραση με το χρήστη. Τα αρχεία cdf διευρύνουν αισθητά το δίαυλο επικοινωνίας. Εκμεταλλευόμενοι την ευρεία απήχηση που έχουν οι στατιστικοί γράφοι και τα infographics τον τελευταίο καιρό στο Internet, η μορφή αρχείου CDF παρουσιάζεται ως ένα πρότυπο το οποίο θα μπορούσε να μετατρέψει ένα οποιοδήποτε έγγραφο σε μία "εφαρμογή".

8 Μετατροπή ακεραίου δεκαδικού σε ακέραιο δυαδικό

9 Μετατροπή κλασματικού δεκαδικού σε κλασματικό δυαδικό

10 Κώδικας Gray

11 Πίνακας αλήθειας λογικών πυλών

12 Πίνακας Karnaugh

13 Πίνακας αληθείας και σχήματα flip-flop

14 Τροποποίηση μετρητή

15 Κανονικές μορφές λογικών συναρτήσεων

16 Σας Ευχαριστώ!! Δραγανούδη Ευαγγελία Α.Μ.1577


Κατέβασμα ppt "Ψηφιακά κυκλώματα. Σκοπός της Εργασίας Σε μια εποχή πλήρους ψηφιοποίησης της πληροφορίας είναι λογικό να αναμένουμε πως η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google