Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΦΗΒΕΙΑ: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ! ΕΦΗΒΕΙΑ: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ! Εφηβεία και Τεχνολογία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΦΗΒΕΙΑ: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ! ΕΦΗΒΕΙΑ: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ! Εφηβεία και Τεχνολογία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΕΦΗΒΕΙΑ: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ! ΕΦΗΒΕΙΑ: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ! Εφηβεία και Τεχνολογία

3 Γενικά Δεν είναι λίγες οι οικογένειες σήμερα που διαπιστώνουν ότι τα παιδιά τους, οι έφηβοι... ξενυχτάνε στο σπίτι. Ενώ τα έχουν καληνυχτίσει, έχουν κλείσει το φως και πιστεύουν ότι κοιμούνται, αντιλαμβάνονται πολύ αργότερα, τις μεταμεσονύκτιες ώρες, ότι κάτω από το πάπλωμα βρίσκεται ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και το παιδί ξενυχτά στο διαδίκτυο. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρούν και πολλοί γονείς να συμβαίνει με τη χρήση όμως άλλου μέσου και συγκεκριμένα με το κινητό τηλέφωνο, καθώς τα παιδιά επικοινωνούν και μετά τις 12 το βράδυ με μηνύματα κυρίως, γεγονός που τα κρατά ξύπνια μέχρι αργά. Στην εργασία μας ασχοληθήκαμε με τον υπολογιστή, το κινητό, την τηλεόραση και τα βίντεο παιχνίδια.

4 Υπολογιστές Μπροστά στη μικρή οθόνη περνούν τον ελεύθερό τους χρόνο οι περισσότεροι Έλληνες έφηβοι, γεγονός που έχει σημαντικές συνέπειες τόσο στην κοινωνικοποίησή τους όσο και στην υγεία τους. Γενικά:

5 Εθισμός στο Διαδίκτυο

6 Αντιμετώπιση εθισμού

7 Video Games

8 Facebook Το Facebook είναι δημοφιλής ιστοχωρός κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου του 2004. Οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν μέσω μηνυμάτων με τις επαφές τους και να τους ειδοποιούν όταν ανανεώνουν τις προσωπικές πληροφορίες τους. Όλοι έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο να συμμετάσχουν σε δίκτυα που σχετίζονται μέσω πανεπιστημίου, θέσεων απασχόλησης ή γεωγραφικών περιοχών. Κίνδυνοι στο Facebook  Τα στοιχεία σας μοιράζονται με ξένους.  Η προστασία προσωπικών δεδομένων και οι ρυθμίσεις επανέρχονται σε λιγότερο ασφαλή προεπιλεγμένη λειτουργία μετά από καθε σύνδεση.  Οι διαφημίσεις μπορεί να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό.  Οι πραγματικοί φίλοι σας, εν αγνοία σας, σας κάνουν ευάλωτους.  5Απατεώνες δημιουργούν ψευδή προφίλ.  Οι πολύωροι χρήστες του Facebook έχουν χαμηλή συμμετοχή σε δημιουργικές δραστηριότητες κατά τον ελεύθερο χρόνο τους.  Οι περισσότεροι κατηγορούν το Facebook ότι προάγει τις επιφανειακές αόριστες σχέσεις και ότι δεν μπορούν να βρουν πραγματική στήριξη μέσω αυτού.  Το γλωσσικό επίπεδο των χρηστών του Facebook πολλές φορές κατρακυλάει σε ύβρεις και χυδαιολογίες, ενώ η ελληνική ορθογραφία παραχαράσσεται.  Διακίνηση Ναρκωτικών.  Εγκλήματα στα Chat rooms  Παιδική Πορνογραφία  Κατασκοπεία.

9 Η Έρευνά μας Από τα 32 κορίτσια: Από τα 39 αγόρια:  Το 78% απάντησαν πάνω απο τρείς ώρες  Το 82% απάντησαν μία-δύο ώρες  Το 10% πάνω από τρείς  Το 8% μισή-μία Από τα 32 κορίτσια:  Το 78% απάντησαν καθόλου Από τα 39 αγόρια:  Το 70% απάντησαν μία-δύο ώρες  Το 10% μισή-μία  Το 20% καθόλου

10 Επόμενες Ερωτήσεις Από τα 32 κορίτσια:  Το 96% απάντησαν Ναι Από τα 39 αγόρια:  Το 100% απάντησαν Ναι Από τα 32 κορίτσια: Από τα 39 αγόρια:  Το 89% απάντησαν για να επικοινωνούν με φίλους  Το 97% απάντησαν για να επικοινωνούν με φίλους Από τα 32 κορίτσια:  Το 95% απάντησαν από το Internet Από τα 39 αγόρια:  Το 98% απάντησαν από το Internet

11 Κινητά Τηλέφωνα

12 Η Έρευνα μας Από τα 32 κορίτσια:  Το 92% απάντησαν Ναι  Το 8% Όχι Από τα 39 αγόρια:  Το 90% απάντησαν Ναι  Το 10% Όχι Από τα 32 κορίτσια: Για τα 39 αγόρια ήταν:  Το 78% απάντησαν πάνω από τρεις ώρες  Το 80% απάντησαν μισή-μία ώρα  Το 20% μία-δύο Από τα 32 κορίτσια: Από τα 39 αγόρια:  Το 96% απάντησαν Ναι  Το 93% απάντησαν Ναι

13 Τηλεόραση

14 Η Έρευνα μας Από τα 32 κορίτσια:  Το 90% απάντησαν Βόλτα  Το 10% Σπίτι Από τα 39 αγόρια:  Το 90% απάντησαν Βόλτα  Το 10% Σπίτι Από τα 32 κορίτσια: Από τα 39 αγόρια:  Το 50% απάντησαν 1-2 ώρες  Το 50% μισή-μία  Το 50% απάντησαν 1-2 ώρες  Το 50% μισή-μία

15 Εφηβεία και Μουσική Η μουσική και το τραγούδι συνοδεύουν τους ανθρώπους εδώ και χιλιάδες χρόνια. Πέρα από την πολιτιστική τους αξία αποτελούν μία μορφή έκφρασης των νέων και των συναισθημάτων τους. Οι έφηβοι μπορούν μέσα από τη μουσική και το τραγούδι να εκφράσουν θυμό, αγάπη, χαρά και θλίψη. Όταν ακούν ένα τραγούδι σκέφτονται πως είναι σαν να έχει γραφτεί για εκείνους επειδή τους θυμίζει γεγονότα, άτομα και καταστάσεις. Είναι ανοιχτοί σε πολλά είδη μουσικής, ενώ παράλληλα, τραγουδιστές και συγκροτήματα συχνά αποτελούν πρότυπα μίμησης γι’ αυτούς.

16 Τα είδη μουσικής που προτιμούν οι νέοι Ροκ Η ροκ προήλθε από διάφορα μουσικά είδη που ήταν δημοφιλή κυρίως στις κοινότητες των αφροαμερικανών στην Αμερική στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Συνδέθηκε με την επανάσταση που πραγματοποίησαν οι νέοι στην προσπάθειά τους για την κατάκτηση της ανεξαρτησίας τους και ο έντονος ρυθμός της αντανακλά το νεανικό δυναμισμό.

17 Ραπ Ένα ευρέως διαδεδομένο είδος μουσικής στους νέους αποτελεί η ραπ. Η ραπ άρχισε να γνωρίζει άνθηση στα τέλη της δεκαετίας του ‘70. Πρόκειται για είδος που δίνει έμφαση στους στίχους και στο περιεχόμενο τους, κάτι που παρακινεί τους νέους να την ακούσουν. Οι στίχοι, αυτοσχέδιοι στην καθημερινή έκφραση (freestyle) αλλά επεξεργασμένοι στις παραγωγές, δεν τραγουδιούνται αλλά απαγγέλλονται με ιδιαίτερο ρυθμικό τρόπο.

18 Ποπ Άλλο ένα δημοφιλές είδος αποτελεί η ποπ, η οποία πήρε το όνομα της μόλις στα μέσα του περασμένου αιώνα. Έχει ένα βασικό ρυθμικό στοιχείο και μελωδίες, ενώ κάποιες φορές υπάρχει και ενορχήστρωση ή ακόμα και χορωδίες. Συνήθως έχουν μεγάλη διάρκεια τα τραγούδια αυτού του είδους και κύριο θέμα τους είναι βιώματα της καθημερινής ζωής, η αγάπη και ο έρωτας.

19 Εγκλωβισμένοι σε ένα σκληρό καθημερινό πρόγραμμα, φορτωμένοι με δεκάδες υποχρεώσεις, οι έφηβοι ζητούν απεγνωσμένα: ελεύθερο χρόνο, ψυχολογική ηρεμία, παράθυρα επικοινωνίας, έκφρασης και δημιουργίας. Αυτό μπορεί να τους το δώσει η μουσική και τα διάφορα ρεύματά της μέσα από τις ιδέες και αντιλήψεις που εκφράζει το καθένα.

20 Θετικές επιδράσεις μουσικής Βελτιώνει την επίδοση σε διάφορα τεστ Ηρεμεί τα υπερκινητικά παιδιά Ελαττώνει τον απαιτούμενο χρόνο μάθησης Βελτιώνει τη δημιουργικότητα και τη διαύγεια Επιταχύνει την ανάρρωση από ασθένειες ή ατυχήματα Αυξάνει το δείκτη νοημοσύνης έως και κατά 9 μονάδες (σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια)

21

22 Η μουσική λοιπόν είναι μέσο εκτόνωσης και έκφρασης των νέων, τρόπος να βιώσουν ακόμα πιο έντονα τα συναισθήματά τους. Η καθημερινή τους συντροφιά στην ιδιαίτερη ηλικιακή περίοδο της εφηβείας.

23 Πηγές Video Link: https://www.youtube.com/watch?v=wNgGFJgNYOQhttps://www.youtube.com/watch?v=wNgGFJgNYOQ iefimerida.gr: http://www.iefimerida.gr/node/28533#ixzz2lfGv7qDEhttp://www.iefimerida.gr/node/28533#ixzz2lfGv7qDE http://www.iefimerida.gr/node/87267#ixzz2ktkvNubZ wikipedia.org: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%B8%CE%B9%CF%83% CE%BC%CF%8C%CF%82_%CF%83%CF%84%CE%BF_%CE%94%C E%B9%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE %BF http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%B8%CE%B9%CF%83% CE%BC%CF%8C%CF%82_%CF%83%CF%84%CE%BF_%CE%94%C E%B9%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE %BF Xenesglosses.eu: http://xenesglosses.eu/2012/07/efiboi-kai- ilektronikos-ypologistis/http://xenesglosses.eu/2012/07/efiboi-kai- ilektronikos-ypologistis/ Zougla.gr: http://www.zougla.gr/oikogenia/article/kinito-tilefono-i- xrisi-apo-efivous-mpori-na-gini-kataxrisihttp://www.zougla.gr/oikogenia/article/kinito-tilefono-i- xrisi-apo-efivous-mpori-na-gini-kataxrisi

24


Κατέβασμα ppt "ΕΦΗΒΕΙΑ: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ! ΕΦΗΒΕΙΑ: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ! Εφηβεία και Τεχνολογία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google