Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σταύρος Μαυρομιχάλης Γ2 Μάθημα:Θρησκευτικά Υπεύθυνος κθαηγητής: Καπετανάκης Γεώργιος Π.Π.Γ.Ε.Σ.Σ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σταύρος Μαυρομιχάλης Γ2 Μάθημα:Θρησκευτικά Υπεύθυνος κθαηγητής: Καπετανάκης Γεώργιος Π.Π.Γ.Ε.Σ.Σ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σταύρος Μαυρομιχάλης Γ2 Μάθημα:Θρησκευτικά Υπεύθυνος κθαηγητής: Καπετανάκης Γεώργιος Π.Π.Γ.Ε.Σ.Σ.

2  Η Αγγλικανική Εκκλησία (αποκαλείται το σύνολο των αυτόνομων χριστιανικών εκκλησιών οι οποίες ακολουθούν την τελετουργική παράδοση της Εκκλησίας της Αγγλίας (η οποία θεωρείται η «μητέρα εκκλησία») και βρίσκονται σε πλήρη κοινωνία μαζί της, μέσω της Αγγλικανικής Κοινωνίας. Οι Αγγλικανοί αριθμούν πάνω από ογδόντα εκατομμύρια. Πνευματικός ηγέτης της Αγγλικανικής Εκκλησίας είναι ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ.

3  Η Αγγλία είχε αρχικά εκχριστιανιστεί από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Όταν αποχώρησαν οι Ρωμαίοι το 410 μ.Χ., οι εισβολές Αγγλοσαξώνων εξαφάνισαν τον Χριστιανισμό. Η διαδικασία επαναφοράς του Χριστιανισμού ξεκίνησε το 597 με τους ιεραποστόλους του Αγίου Αυγουστίνου. Παράλληλα με τους ρωμαϊκούς ιεραποστόλους της Καντουαρίας δρούσαν και οι ανεξάρτητες Κελτικές Εκκλησίες της Ιρλανδίας οι οποίες εκχριστιάνισαν τη Σκωτία..

4 Με τη Σύνοδο του Γουίτμπι (Synod of Whitby) το 664 όλη η Βρετανία άρχισε να υπάγεται στον Πάπα και οι Κελτικές Εκκλησίες σιγά-σιγά εξαφανίστηκαν.Η μεταρρύθμιση στην Αγγλία ξεκίνησε οριστικά το 1534 όταν ο Βασιλιάς Ερρίκος Η΄ και το αγγλικό κοινοβούλιο ανακοίνωσαν την απόσχιση από τη Ρώμη. Οι αιτίες ήταν πολιτικές


Κατέβασμα ppt "Σταύρος Μαυρομιχάλης Γ2 Μάθημα:Θρησκευτικά Υπεύθυνος κθαηγητής: Καπετανάκης Γεώργιος Π.Π.Γ.Ε.Σ.Σ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google