Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΡΑΓΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΡΑΓΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΡΑΓΑ
Εμμανουέλα Πηγουνάκη Γ ΄4

2 Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ-ΠΡΑΓΑ ΤΣΕΧΙΑ
Η Γέφυρα του Καρόλου (τσεχικά: Karluv Most) είναι μία από τις πλέον φημισμένες αψιδωτές και ιστορικές γέφυρες της Ευρώπης. Βρίσκεται στον ποταμό Μολδάβα στο κέντρο της Πράγας. Η κατασκευή της άρχισε το 1357 υπό την αιγίδα του βασιλιά Καρολου Δ' προς τιμή του οποίου και φέρει το όνομα, και τελείωσε στην αρχή του 15ου αιώνα. Ηταν η σημαντικότερη σύνδεση μεταξύ της Παλαιάς Πόλης και των παρακείμενων περιοχών μέχρι το Επίσης, η κτιστή αυτή γέφυρα κατέστησε την Πράγα σημαντικό κόμβο στον εμπορικό δρόμο μεταξύ της Ανατολικής και της Δυτικής Ευρώπης.

3 Οι πύργοι στη γέφυρα υποβλήθηκαν σε μια εκτενή ανακαίνιση μεταξύ των ετών 1874 και Το 1890, μια καταστρεπτική πλημμύρα χτύπησε την Πράγα και προκάλεσε σοβαρές φθορές στη Γέφυρα του Καρόλου. Οι εργασίες επισκευής διήρκεσαν δύο έτη: η γέφυρα ανοίχτηκε πάλι στις 19 Νοεμβρίου 1892. .

4 Η γέφυρα ονομάστηκε αρχικά «Πέτρινη Γέφυρα» (Kamenny Most) ή «Γέφυρα της Πράγας» (Prazsky Most) και από το 1870 «Γέφυρα του Καρόλου». Η γέφυρα έχει μήκος 516 μέτρα και σχεδόν 10 μέτρα πλάτος, είναι αψιδωτή, φέρει 16 αψίδες που στηρίζονται σε 15 εγκάρσια βάθρα. Η γέφυρα διακοσμείται σ΄ όλο το μήκος της με 30 αγάλματα και γλυπτά, τα περισσότερα από τα οποία χρονολογούνται από το 1700.

5 Η γέφυρα φέρει 30, κυρίως μπαρόκ, αγάλματα
Η γέφυρα φέρει 30, κυρίως μπαρόκ, αγάλματα. Τα περισσότερα δημιουργήθηκαν μεταξύ του 1683 και του Απεικονίζουν διάφορους αγίους προστάτες εκείνης της περιόδου. Οι πιο διάσημοι γλύπτες της εποχής συμμετείχαν στη διακόσμηση της γέφυρας. Με αφετηρία το 1965, όλα τα αγάλματα έχουν αντικατασταθεί συστηματικά από αντίγραφα και τα πρωτότυπα έχουν εκτεθεί στο lapidarium του Εθνικού Μουσείου.


Κατέβασμα ppt "Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΡΑΓΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google