Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Επαγγέλματα που χάθηκαν

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Επαγγέλματα που χάθηκαν"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Επαγγέλματα που χάθηκαν

2 Γανωτής Γανωτής ή γανωτζής ή γανώματος ονομάζεται ο τεχνίτης που επικαλύπτει χάλκινα σκεύη με κασσίτερο (καλάι), ο κασσιτερωτής= καλαϊτζής. Οι γανωτζήδες ήταν συνήθως πλανόδιοι τεχνίτες που αναλάμβαναν το γαλβανισμό και το στίλβωμα των χάλκινων οικιακών σκευών, όπως τα ταχριά, τα καζάνια, τα κουτάλια,τα πηρούνια κλπ

3 Παγωτατζήδες! Ο παγωτατζής ήταν κάποιος που έκανε ποδήλατο και έσερνε μαζί του ένα καρότσι με παγωτά. Γυρνούσε στις γειτονιές και πούλαγε παγωτά με διάφορες γεύσεις. Τώρα αντί γι” αυτό, υπάρχουν σε πολλά μαγαζιά όπως για παράδειγμα στα περίπτερα, παγωτά.

4 Λατέρνης Είναι χαρακτηριστικό ότι στις αρχές του αιώνα υπήρχαν γύρω στις 5000 λατέρνες στην Κωνσταντινούπολη, Αθήνα και Πειραιά, ένας αριθμός εντυπωσιακός, γιατί σε σχέση με τον τότε πληθυσμό είχε την ίδια πυκνότητα ανά κάτοικο που έχουν σήμερα τα πιάνα. Η λατέρνα εξαπλώθηκε γρήγορα στα σοκάκια, σε ταβέρνες, πανηγύρια και σπίτια και γράφτηκαν Σμυρναίικα, δημοτικά, ρεμπέτικα, κανταδόρικα, Εθνικά εμβατήρια, ακόμη και πόλκες, μαζούρκες, βαλσάκια και ταγκό, πολλά από τα οποία είναι ανέκδοτα.

5 Από την Άννα Κ.


Κατέβασμα ppt "Επαγγέλματα που χάθηκαν"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google