Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αθανάσιος Διάκος ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΟ Ο Αθανάσιος Διάκος ήταν ένας από τους Έλληνες πρωταγωνιστές ήρωες - οπλαρχηγούς του.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αθανάσιος Διάκος ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΟ Ο Αθανάσιος Διάκος ήταν ένας από τους Έλληνες πρωταγωνιστές ήρωες - οπλαρχηγούς του."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αθανάσιος Διάκος ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ

2 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΟ Ο Αθανάσιος Διάκος ήταν ένας από τους Έλληνες πρωταγωνιστές ήρωες - οπλαρχηγούς του πρώτου έτους της Επανάστασης του 1821 που έδρασε στη Στερεά Ελλάδα. Σύμφωνα με μια εκδοχή, το πραγματικό του όνομα ήταν Αθανάσιος ΜασσαβέταςΕπανάστασης του 1821Στερεά Ελλάδα

3 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ. Μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία το 1818 και το 1820 έγινε αρματολός στη Λιβαδειά. Τον Απρίλιο του 1821 σε συνεργασία με άλλους οπλαρχηγούς κατέλαβε το φρούριο της Λιβαδειάς και χρησιμοποιώντας το σαν ορμητήριο, έδωσε πολλές νικηφόρες μάχες. Κατέλαβε την γέφυρα της Αλαμάνας και στις 22 Απριλίου 1821 έδωσε μάχη με τα στρατεύματα του Ομέρ Βρυώνη. Στη μάχη αυτή συνελήφθη και αφού μεταφέρθηκε στη Λαμία δολοφονήθηκε με ανασκολοπισμό από τους Τούρκους στις 24 Απριλίου 1821.Φιλική Εταιρεία1818 1820Λιβαδειά1821γέφυρα της Αλαμάνας22 Απριλίου1821Ομέρ ΒρυώνηΛαμία24 Απριλίου1821

4 Ο Αθανάσιος Διάκος όταν ο Τούρκος Ομέρ Βρυώνης του πρότεινε να αλλάξει την πίστη του και να πολεμήσει για αυτόν εκείνος του απάντησε:

5 Αθανάσιος Διάκος ΓΕΝΝΗΣΗ : 1788 ΘΑΝΑΤΟΣ : 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1821

6

7


Κατέβασμα ppt "Αθανάσιος Διάκος ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΟ Ο Αθανάσιος Διάκος ήταν ένας από τους Έλληνες πρωταγωνιστές ήρωες - οπλαρχηγούς του."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google