Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ηλίας Καραντζάς Χρήστος Σεφέρης. Η Αρχιτεκτονική Στην Αρχιτεκτονική, η δύναμη του παραδείγματος είναι τεράστια. Όλοι μας ψάχνουμε χώρους, έννοιες και.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ηλίας Καραντζάς Χρήστος Σεφέρης. Η Αρχιτεκτονική Στην Αρχιτεκτονική, η δύναμη του παραδείγματος είναι τεράστια. Όλοι μας ψάχνουμε χώρους, έννοιες και."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ηλίας Καραντζάς Χρήστος Σεφέρης

2 Η Αρχιτεκτονική Στην Αρχιτεκτονική, η δύναμη του παραδείγματος είναι τεράστια. Όλοι μας ψάχνουμε χώρους, έννοιες και εικόνες, από τις οποίες να εμπνευστούμε ώστε να βοηθηθούμε στην άρθρωση του δικού μας λόγου. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας βιβλία που μας περιγράφουν κτήρια και ιδέες, που μας εισάγουν σε μια διαλεκτική, σε ένα ολόκληρο σύμπαν, με το οποίο, μαθητευόμενοι κι εμείς, μπορούμε να συνδιαλλαγούμε.

3 Η αρχιτεκτονική των κατοικιών είναι αυτή που συναντάται στον ευρύτερο βαλκανικό χώρο. Τα κτίσματα είναι διώροφα ή τριώροφα, φτιαγμένα με φτωχά υλικά (ξύλα, πέτρες) και με συμμετρικά οργανωμένες όψεις.Τα περισσότερα διακοσμητικά στοιχεία τους διαχωρίζονται από τα υπόλοιπα μακεδονίτικα που είναι πιο λιτά, με καθαρότερη γεωμετρία και λιγότερα ανοίγματα.

4 Η οικία Μαμαλούκα στην οδό Άγγελου Σικελιανού, η οποία ανακαινίζεται εδώ και κάμποσο καιρό

5 Το Γυμνάσιο Λευκάδας, Το ποτηρητήριο του άγγλου Αρμοστή στη Λευκάδα

6 Πλατεία Συντάγματος: Η κεντρική και ιστορική αυτή πλατεία του Ναυπλίου διαμορφώθηκε κατά τη Β’ Ενετοκρατία (1686-1715) και ονομάστηκε αρχικά Piazza dei Arm

7 Νέα κτίρια Καμιά φορά οι εικόνες σε κάνουν να π ιστεύεις ότι αυτός ο κόσμος δεν είναι αρκετός και φυσικά η φαντασία και οι ανθρώ π ινες δυνατότητες α π λά δεν γνωρίζουν όρια... Το 5 ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής είναι γεγονός και ετοιμάζεται να σας εκ π λήξει για ακόμη μια φορά με τις π αρουσιάσεις του στις 3-5 Οκτωβρίου στην Σιγκα π ούρη ! Πάνω α π ό 8000 συμμετέχοντες π αρουσιάζουν α π ίστευτα εντυ π ωσιακά κτίσματα και διεκδικούν την π ρωτιά ! Το σίγουρο είναι ότι η τελική ε π ιλογή θα π αρθεί δύσκολα...

8 Cloud House, McBride Charles Ryan, Fitzroy North, Αυστραλία

9 Barin ski resort, RYRA Studio, Ιράν

10 Keppel Bay, Studio Daniel Libeskind and DCA Architects PTE LTD, Σιγκαπούρη

11 Tokyo Skytree, Mr Shigeru Yoshino & Nikken Sekkei Ltd, Τόκιο, Ιαπωνία συμβάλλουν και αυτοί με τη σειρά τους

12 Σκουπίδια στις μεγαλουπόλεις Στην πορεία του ανθρώπινου πολιτισμού μέσα στην αιωνιότητα, ο άνθρωπος εξελισσόταν στο πέρασμα των αιώνων, γινόταν όλο και πιο ευφυής, εξέλισσε την τεχνολογία του και προσπαθούσε να την αξιοποιήσει στο έπακρο. Ανακάλυπτε και δημιουργούσε καινούργια πράγματα. Με τις τεχνικές που ανέπτυσσε κατασκεύαζε εργαλεία ώστε να διευκολύνει την καθημερινή του ζωή.

13 Σε γενικές γραμμές πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη πως τα σκουπίδια είναι μια νέα μάστιγα η οποία εξαπλώνεται γρήγορα και μας απειλεί άμεσα αν δε τη λάβουμε υπόψη μας. πρέπει όλοι μας να ευαισθητοποιηθούμε απέναντι σ‘αυτό το τεράστιο πρόβλημα και να συμμετάσχουμε ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση των σκουπιδιών.

14 Οι μεγάλες βιομηχανίες προσπαθούν να δώσουν το παράδειγμα προωθώντας προγράμματα ανακύκλωσης. Για να επιτευχθεί όμως ο στόχος τους όχι μόνο πρέπει να κινητοποιηθεί ο κόσμος αλλά και η πολιτεία.

15 Project 2013 β’τρίμηνο


Κατέβασμα ppt "Ηλίας Καραντζάς Χρήστος Σεφέρης. Η Αρχιτεκτονική Στην Αρχιτεκτονική, η δύναμη του παραδείγματος είναι τεράστια. Όλοι μας ψάχνουμε χώρους, έννοιες και."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google