Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ιστορία και η εξέλιξη της

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ιστορία και η εξέλιξη της"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ιστορία και η εξέλιξη της
Αναλογική Φωτογραφία Η ιστορία και η εξέλιξη της Μια εργασία των μαθητών : Πανά Μαριάνθη Μοίραλη Λυδία Στέργιος Βασίλης Μπαμπούνης Αλέξανδρος Αγγελόπουλος Αριστείδης Σουβαλιώτη Κατερίνα

2 Εισαγωγή Η εργασία αυτή θα μας βοηθήσει να μάθουμε περισσότερα πράγματα για την φωτογραφία. Πότε δημιουργήθηκε και ποιός την δημιούργησε. Ποιός λόγος τον οδήγησε να την κατασκευάσει και τι ήθελε να πετύχει με αυτό.

3 Η καινοτομία του Αριστοτέλη Camera Obscura

4 Τι είναι η Camera Obscura
Πρόκειται για ένα κινούμενο δωμάτιο που δεν αφήνει το φως να περάσει από πουθενά αλλού παρά μόνο από μια μικρή τρύπα. Οι ακτίνες του φωτός περνούν από εκεί ταξιδεύοντας σε ευθεία γραμμή. Σχηματίζουν στην απέναντι πλευρά μια ανεστραμμένη εικόνα των αντικειμένων τα οποία βρίσκονται έξω από το κουτί.

5 Η εξέλιξη της camera obscura στην εποχή μας
Σήμερα, τη θέση της έχει πάρει η pin hole camera, δηλαδή ένα κλειστό, μαύρο και αδιαφανές κουτί στη μια πλευρά του οποίου υπάρχει η απαραίτητη ελάχιστη σε διάμετρο τρύπα, για να εισέρχεται το φως. Απέναντι από την πλευρά αυτή το είδωλο προβάλλεται λίγο θολό και αρκετά σκοτεινό, ωστόσο μπορεί να καταγραφεί σε κάποιο φωτοευαίσθητο υλικό.

6 Φωτογραφική εξέλιξη Η εξέλιξη στον χώρο της φωτογραφίας είναι τεράστια αρκεί να αναφέρουμε ότι η πρώτη φωτογραφία τραβήχτηκε με φωτογραφική μηχανή η οποία ζύγιζε περίπου 20 κιλά και χρειάστηκαν 8 περίπου ώρες για να αποτυπωθεί ενώ σήμερα απαιτούνται εκατοστά ή χιλιοστά του δευτερολέπτου και η φωτογραφική μηχανή ζυγίζει περίπου 300gr.

7 Σύγχρονη φωτογραφική μηχανή
Είναι ο συνδυασμός εξειδικευμένων τεχνολογιών από τους παρακάτω τομείς: των λεπτοκατασκευών της οπτικής  της χημικής τεχνολογίας της μικροηλεκτρονικής

8 Ιστορική αναδρομή 1829: Ο Niepce και ο Daguerre υπογράφουν συμβόλαιο συνεργασίας και αρχίζουν να ενημερώνουν ο ένας τον άλλο για την πρόοδό τους στη φωτογραφία. 1833: Στην Αγγλία υπήρχε ένας ανήσυχος μαθηματικός, o Talbot, που έχει τις ίδιες ιδέες με τον Daguerre και τον Niepce, αλλά αγνοούσε τα επιτεύγματά τους. Κατάφερε να πάρει αρνητικές φωτογραφίες σε χαρτί και να τις σταθεροποιήσει. 1839: Είναι η χρονιά κατά την οποία στη Γαλλία δημοσιοποιείται η εφεύρεση της φωτογραφίας. Η Ακαδημία των Επιστημών αναγνωρίζει επίσημα τη μέθοδο του Daguerre.

9 Ιστορική αναδρομή 1847: Παρουσιάζεται η πρώτη φωτογραφική πλάκα, το πρώτο αρνητικό φιλμ σε τζάμι. Η παρουσίαση γίνεται στη Γαλλική Ακαδημία Επιστημών από τον Abel Niepce, ξάδελφο του πρωτοπόρου Niepce. 1856: Η πρώτη σειρά αεροφωτογραφιών από αερόστατο. Ο Nadar καταφέρνει να τραβήξει συνολικά 70 φωτογραφίες. 1868: Η μέθοδος έγχρωμης εκτύπωσης με την αφαιρετική τριχρωμία. Οι Ducos dy Hauron και Gross έφτασαν σχεδόν μαζί στην περιγραφή αυτής της μεθόδου ακολουθώντας ο καθένας διαφορετικό δρόμο.

10 Ιστορική Αναδρομή 1888: Η αμερικανική εταιρεία Eastman κυκλοφορεί το πρώτο φιλμ . 1930: Οι Philo Taylor Farnsworth και Vladimir Kosma Zoworykin πραγματοποιούν τις πρώτες προσπάθειες ψηφιακής φωτογράφησης . 1936: Το BBC μεταδίδει την πρώτη τηλεοπτική εκπομπή. 1940: Η φωτογραφία μπαίνει στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη. 1947: Κυκλοφορεί το πρώτο έγχρωμο θετικό φιλμ (slide) Ektachrome της Kodak. 2000: Η πρώτη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με αισθητήρα τριών εκατομμυρίων εικονοστοιχείων.

11 ..Και τώρα μερικές εικόνες...

12

13

14

15 Τα «παιχνίδια» του φακού

16


Κατέβασμα ppt "Η ιστορία και η εξέλιξη της"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google