Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η επανάσταση στην Στερεά Ελλάδα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η επανάσταση στην Στερεά Ελλάδα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η επανάσταση στην Στερεά Ελλάδα

2 Ο Αθανάσιος Διάκος σκοτώνεται
Μετά από αυτήν την σκληρή μάχη οπισθοχώρησαν προς το όρος Καλλίδρομο όπου βρισκόταν το επιτελείο του Αθανασίου Διάκου. Ο Αθανασίου Διάκος ειδοποιήθηκε να εγκαταλείψει την θέση του όμως εκείνος συνέχισε να πολεμά. Έπειτα πιάστηκε αιχμάλωτος και δολοφονήθηκε με φρικτό τρόπο.

3 Η εκδίκηση των Ελλήνων Ο θάνατος του έδειξε πως η επανάσταση ήταν ένας αποφασιστικός αγώνας για το τέλος των Τούρκων. Οι Έλληνες πήραν εκδίκηση για το θάνατο του Αθ. Διάκου όταν ηττήθηκαν οι Τούρκοι στο Χάνι της Γραβιάς στις 8 Μαρτίου του 1821.

4 Δεν το βάζουν κάτω!!! Ο Αρματολός Οδυσσέας Ανδρούτσος κλείστηκε στο Χάνι με 118 άνδρες ενώ ο Πανουργιάς και ο Δυοβουνιώτης οχυρώθηκαν στα γύρω υψώματα. Κατά τη διάρκεια του πολέμου οι οχυρωμένοι οπισθοχώρησαν. Οι πολεμιστές στο Χάνι όμως συνέχισαν να αποκρούουν τις τούρκικες επιθέσεις.

5 Οι Τούρκοι στα τελευταία τους!!!
Η μάχη σταμάτησε το βράδυ και οι Τούρκοι είχαν χάσει 800 άνδρες ενώ οι Έλληνες μόνο 6. Ο Ομέρ Βρυώνης περίμενε να έρθουν κανόνια από την Λαμία ενώ ο Ανδρούτσος και οι άντρες του πέρασαν μέσα από τον οθωμανικό στρατό χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

6 Το τέλος του Οθωμανικού στρατού
Η μάχη στο Χάνι της Γραβιάς έφερε σε τέλος την πορεία του Οθωμανικού στρατού και τόνωσε το ηθικό των εξεγερμένων Ελλήνων σχετικά με τον αγώνα σε ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα.

7 ΤΕΛΟΣ Φοίβος Δ.


Κατέβασμα ppt "Η επανάσταση στην Στερεά Ελλάδα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google