Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Δεκέμβρης 2002 Δεκέμβρης 2002.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Δεκέμβρης 2002 Δεκέμβρης 2002."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Δεκέμβρης 2002 Δεκέμβρης 2002

2 ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Οι μαθητές Νίκος Μορφακίδης Νίκος Μορφακίδης Σόνια Τεφτσόγλου Σόνια Τεφτσόγλου Μαρία Ματάκου Μαρία Ματάκου Γιάννης Φιδάνης Γιάννης Φιδάνης Επίβλεψη – Συντονισμός : Αναστασία Πραπιάδου, Νομικός Αναστασία Πραπιάδου, Νομικός Αλέξανδρος Κλέτσας, υποστήριξη Η/Υ Αλέξανδρος Κλέτσας, υποστήριξη Η/Υ

3 1η Φάση Ο Σεισμός έχει γίνει αντιληπτός. Ακούγεται το κουδούνι (ή σφυρίχτρα) να χτυπά παρατεταμένα ( υπεύθυνος ο Διευθυντής του Σχολείου και σε περίπτωση απουσίας του ο καθηγητής που τον αναπληρώνει). Ο καθηγητής της τάξης ενημερώνει τους μαθητές: ’’Παιδιά, προσοχή, γίνεται σεισμός. Παρακαλώ όλοι κάτω από τα θρανία σας’’ και μπαίνει και αυτός κάτω από το γραφείο.

4

5 2η Φάση Ο Σεισμός δεν είναι πια αισθητός. Ακούγεται ο ήχος της σφυρίχτρας παρατεταμένα (υπεύθυνος ο Διευθυντής του Σχολείου και σε περίπτωση απουσίας του ο καθηγητής που τον αναπληρώνει). Ο καθηγητής κάθε τάξης παίρνει ήρεμος θέση στην πόρτα της αίθουσας και καθοδηγεί τους μαθητές προς την έξοδο. Οι μαθητές οδεύουν προς την έξοδο με γοργά και σταθερά βήματα, όχι τρέχοντας και ακολουθεί τελευταίος ο καθηγητής αφού βεβαιωθεί ότι η αίθουσα είναι άδεια, σύμφωνα με το σχέδιο εκκένωσης.

6 3η Φάση Σχέδιο εκκένωσης σχολικού κτιρίου

7 1o Βήμα Ο Σεισμός έχει σταματήσει και ακούγεται η σφυρίχτρα. Οι μαθητές από τις αίθουσες  και  του Ισογείου κατευθύνονται προς την ΄Εξοδο  και οι μαθητές της αίθουσας  κατευθύνονται προς την Έξοδο .

8 ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΟΨΗ ΙΣΟΓΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ

9 2ο Βήμα Ταυτόχρονα με την έξοδο των μαθητών από τις αίθουσες,   και  του Ισογείου, οι καθηγητές των αιθουσών του πρώτου ορόφου κατευθύνουν τους μαθητές προς τις σκάλες με την παρακάτω σειρά : οι μαθητές που βρίσκονται στις αίθουσες    και  κατευθύνονται με τη σειρά προς την έξοδο  και οι μαθητές των αιθουσών    προς την έξοδο .

10 ΚΑΤΟΨΗ 1ου ΟΡΟΦΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ

11 3ο Βήμα Το κτίριο ελέγχεται στο σύνολό του (αίθουσες, γραφεία, εργαστήρια, τουαλέτες κ.λ.π.) από τον Διευθυντή του Σχολείου ή τον αντικαταστάτη αυτού. Πρέπει να είναι άδειο.

12 4η Φάση Σχέδιο συγκέντρωσης στο χώρο καταφυγής

13 1o Βήμα Οι μαθητές συγκεντρώνονται κατά τμήμα στο προκαθορισμένο σημείο του αύλειου χώρου του Σχολείου, σε απόσταση τουλάχιστο πέντε μέτρων από τις όψεις του σχολικού κτιρίου και τις περιφράξεις και οπωσδήποτε μακρυά από πεσμένα ηλεκτροφόρα καλώδια.

14

15 2ο Βήμα Ο υπεύθυνος καθηγητής κάθε τμήματος, ή, αν αυτός δεν βρίσκεται στο Σχολείο, ο καθηγητής που βρισκόταν στην αίθουσα κατά τη διάρκεια του σεισμού, ελέγχει αν βρίσκονται στον αύλειο χώρο όλοι οι μαθητές που ήταν παρόντες στο μάθημα.

16 3ο Βήμα Ακολουθεί έλεγχος των καθηγητών και λοιπών προσώπων που τυχόν βρισκόταν στο Σχολείο κατά τη διάρκεια του σεισμού.Το κτίριο του Σχολείου επιβάλλεται να είναι άδειο. Κανένας μαθητής δεν μπαίνει στο κτίριο. Υπάρχει κίνδυνος μετασεισμών.

17 Η δραστηριοποίηση ολοκληρώνεται κατόπιν ανακοίνωσης του Διευθυντή του Σχολείου ή των αρμόδιων Αρχών, ανάλογα με την ένταση και το μέγεθος του Σεισμού.

18


Κατέβασμα ppt "ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Δεκέμβρης 2002 Δεκέμβρης 2002."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google