Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σχολικό site Το site του σχολείου μας είναι ανοικτό σε όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θέλουν να δημοσιεύσουν κάτι είτε ατομικά είτε σαν συλλογική.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σχολικό site Το site του σχολείου μας είναι ανοικτό σε όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θέλουν να δημοσιεύσουν κάτι είτε ατομικά είτε σαν συλλογική."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σχολικό site Το site του σχολείου μας είναι ανοικτό σε όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θέλουν να δημοσιεύσουν κάτι είτε ατομικά είτε σαν συλλογική εργασία. Φυσικά επειδή πρόκειται για το επίσημο site του σχολείου, για να δημοσιευθεί ένα κείμενο θα πρέπει να ακολουθεί κάποιους βασικούς κανόνες δεοντολογίας.

2 Πώς γράφουμε ένα άρθρο για το σχολικό site Γενικές οδηγίες

3 Επιλογή θέματος (για τους μαθητές) Από τις κατηγορίες θεμάτων των μαθητικών σελίδων

4 Προσωπικό ύφος Πρωτότυπο δικό σας κείμενο Δικές σας φωτογραφίες όπου είναι δυνατόν

5 Προσοχή στο copyright Τροποποιούμε τα όποια κείμενα βρήκαμε στο Internet, δεν κάνουμε copy – paste. Βγάζουμε μικρή περίληψη, προσέχουμε να μην υπάρχουν δυσνόητες λέξεις και περίπλοκες εκφράσεις (πχ «ενδελέχεια»). Διαλέγουμε εικόνες χωρίς copyright Αν χρησιμοποιήσουμε κάποιο αυτούσιο απόσπασμα από το Internet ή από κάποια εγκυκλοπαίδεια, το αναφέρουμε ως «πηγή» στο τέλος του κειμένου μας.

6 Προσοχή στους περιορισμούς το σχολικού site Αποφεύγουμε τις ρατσιστικές εκφράσεις και απόψεις στα κείμενά μας (Για παράδειγμα ας πούμε δεν δημοσιεύονται ανέκδοτα που στοχοποιούν κάποια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων.) Αποφεύγουμε τα έντονα εστιασμένα άρθρα. Αν θέλετε ας πούμε να γράψετε ένα άρθρο για τα αθλήματα και συγκεκριμένα για το ποδόσφαιρο, προτιμήστε να γράψετε για την ιστορία του ποδοσφαίρου με αναφορές στην ελληνική πραγματικότητα αλλά με όσο πιο αντικειμενικό τρόπο μπορείτε και όχι υιοθετώντας τη φρασεολογία των αθλητικών εφημερίδων! Στις φωτογραφίες δεν πρέπει να φαίνονται από κοντά σε καμία περίπτωση πρόσωπα μαθητών αλλά ούτε και καθηγητών ή άλλων ενηλίκων αν αυτοί δεν το επιθυμούν. Περιοριζόμαστε σε θέματα που μας αφορούν τόσο σαν ηλικία όσο και σαν μαθητές. Για να δώσω ένα ακραίο παράδειγμα δεν θα κάνουμε ας πούμε έρευνα για το ποια είναι τα πιο “in” μπαρ στη γειτονιά μας! Τέλος προσέχουμε τίποτα από όσα γράφουμε να μην μπορεί να εκληφθεί ώς διαφήμιση κάποιου συγκεκριμένου καταστήματος ή προϊόντος.

7 Τρόποι παράδοσης άρθρων Προσωπικά σε USB memory flash, το οποίο σας επιστρέφεται άμεσα. Με e-mail στη διεύθυνση etwin49@gmail.com, κάνετε επισύναψη του άρθρου σας και βάζετε και το όνομά σας κάπου. Μην ξεχνάτε σε κάθε περίπτωση να υπογράφετε το κείμενό σας.

8 Συμπέρασμα Έχοντας υπ΄ όψη όσα αναφέρθηκαν πριν, σκοπός σας όπως καταλαβαίνετε πρέπει να είναι να κάνετε το κέφι σας και ταυτόχρονα να δημοσιεύσετε κάτι που να έχει την προσωπική σας σφραγίδα και να αντανακλά τη δική σας άποψη για το θέμα στο οποίο αναφέρεστε, έχοντας πάντα κατά νου ότι πρόκειται για άρθρο που θα δημοσιευθεί στο επίσημο site του σχολείου σας.


Κατέβασμα ppt "Σχολικό site Το site του σχολείου μας είναι ανοικτό σε όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θέλουν να δημοσιεύσουν κάτι είτε ατομικά είτε σαν συλλογική."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google