Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα ίχνη του εγκλήματος…

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα ίχνη του εγκλήματος…"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα ίχνη του εγκλήματος…
The crime clues Τα ίχνη του εγκλήματος… Πηγή: David Owen, Εργαστήριο Εγκληματολογίας, εκδ. Κοχλίας

2 Άσε πια τον μακρυμάλλη ή αλλιώς… …για τρίχες θα μιλάμε τώρα;
Οι τρίχες είναι χρήσιμες, γιατί: Διατηρούν τη δομή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω του κερατινοποιημένου περιβλήματός τους. Μπορούν να αποκαλύψουν (κάποιες φορές) την παρουσία δηλητηρίου στο σώμα. Μπορούν να δώσουν πληροφορίες για την ταυτότητα του θύματος, αν π.χ. είναι βαμμένες, λευκασμένες, κλπ.

3 Τα υφάσματα μάς ενδιαφέρουν γιατί:
Το χρυσό κουρέλι, που στα μαλλιά της φόραγε η Νεφέλη… Τα υφάσματα μάς ενδιαφέρουν γιατί: Δίνουν στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη (ή του θύματος) Δίνουν στοιχεία για την κοινωνική θέση του δράστη (ή του θύματος) Πολλές φορές είναι χρήσιμο, όσο και αναγκαίο, να διακρίνουμε μια φυτική, ζωική ή τεχνητή ίνα από μια ανθρώπινη.

4 Φυσάει πολύ απ’ το σπασμένο μου το τζάμι…
Τα θραύσματα μπορούν να δείξουν: Πώς ήταν κάτι πριν σπάσει. Τη σειρά με την οποία συνέβησαν τα γεγονότα, π.χ. σε μια σειρά πυροβολισμών. Ένας σπάνιος τύπος γυαλιού μπορεί να σημαίνει πολλά για την κοινωνική θέση ενός εμπλεκόμενου προσώπου ή τον προμηθευτή από τον οποίο αγοράστηκε.

5 Απόψε θέλω αποδείξεις και ονόματα…
…κι άμα θα βρω δακτυλικά αποτυπώματα… Κάθε δακτυλικό αποτύπωμα είναι μοναδικό! Στα δύο τρίτα του πληθυσμού οι γραμμές σχηματίζουν κολπώματα. Στο ένα τρίτο οι γραμμές σχηματίζουν κύκλους.

6 Τα θύματα ήταν νεαροί άνδρες.
Μεταξύ 1979 και 1981 μια σειρά στραγγαλισμών τρομοκράτησε την πόλη της Ατλάντα. Τα θύματα ήταν νεαροί άνδρες. Το μόνο στοιχείο που συνέδεε τις δολοφονίες ήταν ένας ιδιαίτερος τύπος ινών που βρέθηκε στα ρούχα των θυμάτων.


Κατέβασμα ppt "Τα ίχνη του εγκλήματος…"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google