Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

“Let’s give breath to earth!” (Ας δώσουμε μια αναπνοή στη Γη)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "“Let’s give breath to earth!” (Ας δώσουμε μια αναπνοή στη Γη)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 “Let’s give breath to earth!” (Ας δώσουμε μια αναπνοή στη Γη)
eTwinning περιβαλλοντικό πρόγραμμα Ειρήνη Πατεράκη ΜΑ in Education, Νηπιαγωγός, 1ο Νηπ/γείο Π.Ψυχικού

2 Το eTwinning αυτό πρόγραμμα:
Είναι μια συνεργατική δουλειά τεσσάρων σχολείων (νηπιαγωγείων και πρώτης δημοτικού) από: Ελλάδα, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο και Η.Π.Α.

3 Στόχοι του προγράμματος Τα παιδιά:
Να κατανοήσουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα και να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση. Να γνωρίσουν παιδιά από άλλες χώρες και να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν όλοι ομοιότητες και διαφορές αλλά μπορούν να είναι φίλοι. Να γνωρίσουν απλές λειτουργίες του Η/Υ. Να αναπτύξουν κριτική σκέψη και δημιουργικότητα. Αγγλική τάξη Ελληνική τάξη Πολωνική Τάξη

4 Διαδικασία Συνεργασίας:
Εύρεση συνεργατών από τη πλατφόρμα: Συζήτηση/οριοθέτηση θέματος και κατάθεση του προγράμματος. Δημιουργία ιστολογίου και διαδικτυακού περιοδικού. Έναρξη της συνεργασίας με παρουσίαση των σχολείων. Κάθε σχολείο επιλέγει ένα λούτρινο ζωάκι που κινδυνεύει με εξαφάνιση και το στέλνει στους συνεργάτες του με πληροφορίες για τη χώρα που μένει. Χωρισμός θέματος σε υποενότητες και οργάνωση δραστηριοτήτων, ύστερα από online συζητήσεις, με βάση πάντα τα ενδιαφέροντα των παιδιών: - ρύπανση θάλασσας, ρύπανση ατμόσφαιρας, καταστροφές και ρύπανση χερσαίου εδάφους.

5 Ανταλλαγή ζώων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση στη χώρα μας
Θαλάσσια χελώνα Καρέττα Καρέττα Οξύρρυγχος Ανταλλαγή ζώων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση στη χώρα μας Πελαργός Μουσκαρδίνος

6 Ενδεικτικές δραστηριότητες για τη θάλασσα:
Ζωγραφίζουν την αντίθεση καθαρής και βρώμικης θάλασσας. Κάνουν συλλογές από κογχύλια. Κατασκευάζουν καθαρά και βρώμικα ενυδρεία. Φτιάχνουν και αναρτούν αφίσες για την προστασία της θάλασσας.

7 Ενδεικτικές δραστηριότητες για τον αέρα:
Κατασκευάζουν χαρταετούς με περιβαλλοντικά μηνύματα. Κάνουν ένα πείραμα για να κατανοήσουν το κακό που προκαλεί η όξινη βροχή, ως αποτέλεσμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Φτιάχνουν μάσκες προστασίας και διαμαρτύρονται αλλά και ενημερώνουν τη σχολική κοινότητα για την ατμοσφαιρική ρύπανση.

8 Ενδεικτικές δραστηριότητες για την ξηρά:
Δημιουργούν και εικονογραφούν τη δική τους περιβαλλοντική ιστορία και στη συνέχεια την αφηγούνται στη γλώσσα τους (ελληνικά-πολωνικά-αγγλικά) με τη χρήση του voicethread. Φτιάχνουν κάδους ανακύκλωσης μέσα στη τάξη. Κάθε σχολείο φτιάχνει κάποιες λέξεις από τον τίτλο του προγράμματος, με σκουπίδια που μάζεψαν από την αυλή του σχολείου και τη γύρω περιοχή.

9 Δραστηριότητες για τη ξηρά:
Οργανώνουν, με τη βοήθεια και των γονιών, διαγωνισμό για τις καλύτερες κατασκευές με προϊόντα που καταλήγουν στην ανακύκλωση. Φτιάχνουν κοινό βίντεο με οδηγίες για την προστασία των δασών και ανάλογες αφίσες. Ζωγραφίζουν ένα πράσινο και ένα καμμένο δάσος. Ανταλλάσουν σπόρους και δοκιμάζουν να τους φυτέψουν στη χώρα τους.

10 Τελειώνοντας το πρόγραμμα, τα παιδιά:
Τελειώνοντας το πρόγραμμα, τα παιδιά: Παίζουν κουκλοθέατρο, βασισμένο στην ιστορία που δημιούργησαν τα ίδια. Οι ήρωες είναι τα λούτρινα ζωάκια που είχαν ανταλλάξει. Φτιάχνουν και τυπώνουν βιβλία με τα είδη υπό εξαφάνιση σε θάλασσα/νερό/αέρα. Συνθέτουν ένα τραγούδι για το πρόγραμμα και μαθαίνουν να το τραγουδούν και στις τρεις γλώσσες (ελληνικά-πολωνικά-αγγλικά).

11 Τα παιδιά τέλος: Κατασκευάζουν περιβαλλοντικά επιτραπέζια παιχνίδια και τα στέλνουν στους συνεργάτες τους.

12 Συμπεράσματα Τα παιδιά: Ανέπτυξαν οικολογική συνείδηση.
Έμαθαν να συνεργάζονται για ένα σκοπό και έκαναν φίλους Απέκτησαν βασικές δεξιότητες στη χρήση του Η/Υ Οι εκπαιδευτικοί: Έμαθαν και χρησιμοποίησαν νέα εργαλεία. Αντάλλαξαν ιδέες και έκαναν φίλους. Οι γονείς: Κατανόησαν τη σημασία της συνεργασίας τους με το σχολείο, τόσο για το παιδί τους, όσο και για τους ίδιους.

13 Το πρόγραμμα ήταν επιτυχημένο καθώς:
Προσεγγίζει το θέμα, περιβάλλον, διαθεματικά και διεπιστημονικά. Δίνει έμφαση στην ενεργό συμμετοχή και αλληλεπίδραση μεταξύ των παιδιών. Αναδεικνύει τη συνεργασία σε παγκόσμιο επίπεδο και ανοίγει το σχολείο στην κοινωνία και τη ζωή.

14 Βραβεία: Τα τρία σχολεία πήραν Εθνική και Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας.
Το πρόγραμμα απέσπασε την 3η θέση για το καλύτερο eTwinning πρόγραμμα στα Εθνικά Βραβεία της Αγγλίας. Έλαβε το 2ο βραβείο για το καλύτερο ιστολόγιο στην κατηγορία 4-12 ετών στην Ελλάδα. Βρέθηκε μέσα στα 50 καλύτερα προγράμματα στα eLearning Awards 2009.

15 Στο Διαδίκτυο μπορείτε να δείτε:
Το ιστολόγιο μας: Το διαδικτυακό μας περιοδικό:

16 Let’s Give a Breath to Earth!
Ειρήνη Πατεράκη Ευχαριστω πολυ!


Κατέβασμα ppt "“Let’s give breath to earth!” (Ας δώσουμε μια αναπνοή στη Γη)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google