Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Δέσποινα Στεφανία Τζένη. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ Το φαινόμενο του εκφοβισμού και της βίας στο σχολείο είναι σύνθετο, ενώ στην εκδήλωσή του συμβάλλει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Δέσποινα Στεφανία Τζένη. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ Το φαινόμενο του εκφοβισμού και της βίας στο σχολείο είναι σύνθετο, ενώ στην εκδήλωσή του συμβάλλει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Δέσποινα Στεφανία Τζένη

2 ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ Το φαινόμενο του εκφοβισμού και της βίας στο σχολείο είναι σύνθετο, ενώ στην εκδήλωσή του συμβάλλει η αλληλεπίδραση ψυχολογικών, οικογενειακών, κοινωνικών, γνωστικών και συναισθηματικών παραγόντων.

3 ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ Τα παιδιά: νιώθουν έντονο άγχος και ανασφάλεια παρουσιάζουν σχολική άρνηση κάνουν πολλές απουσίες από το σχολείο οδηγούνται σε σχολική αποτυχία εμφανίζουν μαθησιακές δυσκολίες και ψυχοσωματικά προβλήματα, όπως πονοκεφάλους

4 Μ ΟΡΦΕΣ Ε ΚΦΟΒΙΣΜΟΥ Σωματικός: φυσικός τραυματισμός ή απειλή τραυματισμού προς κάποιον. Εκδηλώνεται με σπρωξίματα, σκουντήματα, αγκωνιές, γροθιές και κλοτσιές, τρικλοποδιές, χτυπήματα με αντικείμενα, τσιμπήματα και δαγκωνιές, περιορισμό του άλλου μέσω σωματικών πρακτικών Σωματικός: φυσικός τραυματισμός ή απειλή τραυματισμού προς κάποιον. Εκδηλώνεται με σπρωξίματα, σκουντήματα, αγκωνιές, γροθιές και κλοτσιές, τρικλοποδιές, χτυπήματα με αντικείμενα, τσιμπήματα και δαγκωνιές, περιορισμό του άλλου μέσω σωματικών πρακτικών

5 Λεκτικός: συστηματική χρησιμοποίηση υβριστικών εκφράσεων, φραστικών επιθέσεων, προσβολών και απειλών, αγενών σχολίων και ειρωνείας, χρήση παρατσουκλιών.

6 Σεξουαλικός: υβριστικά σχόλια, σκίτσα και γκράφιτι με σεξουαλικό περιεχόμενο, ανήθικες χειρονομίες, ανεπιθύμητο άγγιγμα, μέχρι και σοβαρές σεξουαλικές επιθέσεις.

7

8 ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΙΑΣ Δείτε το παρακάτω βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=5Pbz1CEh-Ac

9 Π ΗΓΕΣ http://www.antibullyingnetwork.gr/ http://blogs.sch.gr/3dimpaian/2012/03/06/6%CE%B7- %CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AF%CE% BF%CF%85%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%C E%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC- %CF%84%CE%B7%CF%82- %CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE% BA%CE%AE%CF%82-%CE%B2%CE%AF%CE%B1/ http://sciencearchives.wordpress.com/2012/01/20/%CE %AF-%CE%AF-%CF%8E-t/


Κατέβασμα ppt "ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Δέσποινα Στεφανία Τζένη. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ Το φαινόμενο του εκφοβισμού και της βίας στο σχολείο είναι σύνθετο, ενώ στην εκδήλωσή του συμβάλλει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google