Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 4 - Κλασικά κοκτέιλ Κεφάλαιο 2 1.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 4 - Κλασικά κοκτέιλ Κεφάλαιο 2 1."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 4 - Κλασικά κοκτέιλ Κεφάλαιο 2 1

2 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής / τρια θα είναι σε θέση να: 1.Επεξηγεί τη βασική συνταγή και παρασκευάζει αντιπροσωπευτικά κλασικά κοκτέιλ σύμφωνα με τις πρότυπες συνταγές.  Ξηρό Μαρτίνι (Dry Martini).  Μαργαρίτα (Margerita).  Μπρονξ (Bronx).  Μπλακ Ράσιαν (Black Russian).  Ξηρό Μανχάταν (Dry Manhatan). 2

3 3 Παρασκευές ποτών  Ξηρό Μανχάταν (Dry Manhatan).  Ξηρό Μαρτίνι (Dry Martini).  Μαργαρίτα (Margerita).  Μπρονξ (Bronx).  Μπλακ Ράσιαν (Black Russian).

4 6 ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Ξηρό Μανχάταν (Dry Manhatan) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 ML 20 ML - Ουίσκυ καναδικό - Ξηρό βερμούτ Παγάκια Μιξινγκ- γκλαςKοκτέιλ Τίποτε ή κερασάκι κοκτέιλ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε όλα τα υλικά στο Μιξινγκ- γκλας μαζί με το πάγο. Ανακατεύουμε ελαφρά και σουρώνουμε σε ποτήρι.  Κατηγορία: Short drink / ποτό για πριν από το δείπνο (απεριτίφ)

5 7 ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Ξηρό Μαρτίνι (Dry Martini) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ\ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 ML 20 ML - Τζιν - Ξηρό βερμούτ "Μαρτίνι" - Παγάκια Μιξινγκ - γκλας Κοκτέιλ Φέτα λεμονιού ή παραγεμισμένη ελιά ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε όλα τα υλικά στο ποτήρι μαζί με το πάγο και ανακατεύουμε ελαφρά.  Κατηγορία: Short drink / ποτό για πριν από το δείπνο (απεριτίφ)

6 8 ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Μαργαρίτα (Margerita) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 30 ML 10 ML 30 ML - Τεκίλα - Τρίπλσεκ - Χυμό λεμονιού Σέικερ Κύπελλο σαμπάνιας με αλατισμένο χείλος - Φέτα πράσινου λεμονιού ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Διακοσμούμε το χείλος του ποτηριού με αλάτι. Βάζουμε τα υλικά και το πάγο στο σέικερ, κτυπάμε και σουρώνουμε στο ποτήρι.  Κατηγορία: Short drink / ποτό για πριν από το δείπνο (απεριτίφ)

7 9 ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Μπρονξ (Bronx) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 30 ML 10 ML 20 ML - Τζιν - Ξηρό βερμούτ - Γλυκό βερμούτ - Χυμό πορτοκάλι - Παγάκια Σέικερ Κόκτειλ 1/2 φέτα πορτοκαλιού ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε στο σέικερ τον πάγο, κτυπάμε τα υλικά και σουρώνουμε σε ποτήρι.  Κατηγορία: Short drink / ποτό για πριν από το δείπνο (απεριτίφ)

8 10 ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Μπλακ Ράσιαν (Black Russian) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ\ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 ML 20 ML - Βότκα - Καλούα ή λικέρ του καφέ - Παγάκια Ποτήρι Ολντ φάσιον ή ψηλό Κερασάκι Μαρασκίνο ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε τα υλικά στο ποτήρι με τον πάγο και ανακατεύουμε ελαφρά.  Κατηγορία: Short drink / ποτό για πριν από το δείπνο (απεριτίφ)

9 9 ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ 1.Αναφέρετε τα υλικά, τον τρόπο παρασκευής, το ποτήρι και τη διακόσμηση των εξής κοκτέιλ:  Ξηρό Μανχάταν (Dry Manhatan).  Ξηρό Μαρτίνι (Dry Martini).  Μαργαρίτα (Margerita).  Μπρονξ (Bronx).  Μπλακ Ράσιαν (Black Russian).


Κατέβασμα ppt "Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 4 - Κλασικά κοκτέιλ Κεφάλαιο 2 1."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google